Segedínský guláš
Recept ještě nebyl hodnocenKlenot pocházející z Maďarska, který jsme si u nás rychle oblíbili – to je segedínský guláš. Šťavnaté vepřové maso a kyselé zelí dodávají jídlu charakteristickou chuť.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 123 kJ / 29 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,60 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,06 g |
– nenasycené | 0,12 g |
–– mononenasycené | 0,02 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 800 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 4,00 g |
– cukry | 4,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Klenot pocházející z Maďarska, který jsme si u nás rychle oblíbili – to je segedínský guláš. Šťavnaté vepřové maso a kyselé zelí dodávají jídlu charakteristickou chuť.…
Lepenice dříve často sloužila jako samostatné jídlo. Příprava vypadá na první pohled náročně, ale není. Kombinace syrového a dušeného zelí s bramborovou kaší a posypkou…
Lehká večeře nebo svačina, nenáročná na přípravu a ze surovin, které většinou míváme doma. Jen je potřeba použít méněstupňové pivo, protože po 12° by byl pokrm nahořklý.…
Dušené vepřové maso na způsob perkeltu, do kterého je přidáno kysané zelí, má svůj původ v Maďarsku. Připravit velmi oblíbený segedínský guláš není složité, ani časově…
Do pekáčku dáme kysané zelí, na něj rozložíme klobásy, mezi ně čtvrtky cibule a půlky jablek.Nepřikryté upečeme v troubě, přitom hlídáme a je-li třeba, podlijeme trochou…
Tradiční zelňačka z kysaného zelí je plná vitamínů a chuti. V zelňačce nesmí chybět pokrájená klobása, místo brambor můžeme použít kedluben, nepoznáte rozdíl. Polévku…
mlete maso na cibulke orestujeme, ochutime solou, paprikou, korenim a trosku podusume. Ryzu uvarime , kyslu kapustu prekrajame a podusime na cibulke. Dno zapekacej…
Václav Frič je milovník klasické české kuchyně, proto v jeho hospodě nemůžete s výběrem jídla šlápnout vedle. Ať už svíčková, koprovka nebo dozlatova vypečená kachna,…
Nasekanú cibuľku opražíme na oleji, pridáme kyslú kapustu i so šťavou, soľ, celé čierne korenie a do polomäkka dusíme. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky. Tesne pred…
Pekáček vysteleme plátky anglické nebo oravské slaniny.Papriky překrojíme na poloviny, zbavíme je žilek. Snažíme se použít masité a hluboké papriky, pokud máme tu…
Na sádle osmažím nakrájenou cibuli na kostičky, přidám slaninu také na kostičky.Chvíli rozškvařím. Pak přidám všechnu zeleninu nakrájenou na kostičky,zelí, klobásy na…
Vařené brambory nakrájet na kostičky, zelí pokrájet najemno, 1 plátek eidamu na čtverečky, česnek prolisovat, (klobásu nakrájet na kolečka a ta překrojit na půlku),…
Dobře omytá žebra dáme vařit do studené vody. Když jsou žebra uvařená, vyndáme je z hrnce a obereme z nich maso. Zárověň uzený vývar přecedíme do jiného hrnce a dáme do…
Na pánvi osmahneme kostičky anglické slaniny (z níž jsme odložili dva plátky stranou) a krájenou cibuli a promíchneme se scezeným kysaným zelím (kdo má rád zelí sladší,…
Srdíčka a žaludky opracujeme a větší kousky nakrájíme. Cibuli nakrájíme na drobno a na sádle osmažíme do hněda.Přidáme papriku, zamícháme, protlak a po krátké chvíli…
Zemiaky olúpeme, nakrájame na 5 mm kolieska a v troche vody s rascou a soľou uvaríme. Uvarené scedíme.Na troške oleja orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme huby a za…
Kapustu vymačkáme a nakrájame, pridáme špenát a na troške oleja podusíme. Potom zeleninu rozmixujeme, vytlačíme do nej klobásku, pridáme 4 vajcia, soľ, korenie, trošku…
Koleno vaříme nejlépe v tlakovém hrnci aspoň 40 minut.Pak jej vyjmeme a do silného vývaru přihodíme asi 2 hrsti překrájeného kysaného zelí a 2 lžíce octa.Necháme…
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájený libovější bůček. Kdo nemá rád bůček, může použít vepřovou plec.Maso orestujeme ze všech stran, osolíme,…
Omytá kuřecí stehna buď odkrojíme od kosti a uděláme kapsu nebo oddělíme od masa prstem kůži a plníme vytvořenou kapsu. Kysané zelí propláchneme a jemně pokrájíme. Do…
Vymastený plech vysypeme kyslou kapustou. Na ňu navrstvíme na malé kocky narezané zemiaky. Osolíme. Posypeme na kocky narezanou údeninou a pečieme v rúre pri strednej…
Ideální jídlo do zimního počasí? Halušky - člověk se po nich cítí příjemně sytý a zalezl by rovnou pod peřinu. Nejpracnější je nastrouhat brambory na těsto. Jinak je ale…
Klasická zelná polévka neboli zelňačka je plná kyselého zelí a voňavého uzeného masa. Příjemně zahřeje a krásně provoní celý dům. Můžete ji zjemnit smetanou, osladit…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno 18. 9. 2024 12:33
Přidáno 18. 9. 2024 12:00
Přidáno 18. 9. 2024 07:50
Přidáno 17. 9. 2024 20:00
Je čas na sázení cibule ozimé: Jak na to, abyste na jaře sklízeli dokonalou úrodu
Lakto, ovo, flexi... Vyznáte se ve vegetariánských směrech? A na co ve stravě při vynechání masa nezapomenout?
Retro cukrárna: Kremrole z jemného křehkého těsta plněné nadýchanou náplní z bílků a cukru se rozplývají na jazyku