Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené brambory s gothajem, vařeným vejcem, sýrem a smetanou

Zapékané brambory patří mezi tradiční česká jídla. Jsou oblíbené nejen díky snadné přípravě, ale často také proto, že do nich využijete všechny zbylé kousky sýra a uzenin. Připravte rodině sytý oběd z jednoho pekáčku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa BinaSa

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 55 min

85 min (30 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kolečka silné asi 0,5 cm. Krok 2: Cibuli očistíme a nakrájíme. Česnek očistíme a nastrouháme. Gothaj nakrájíme na malé kostičky, nebo nastrouháme nahrubo. Vejce uvaříme natvrdo, vychladlé oloupeme a pomocí kráječe nakrájíme na kolečka. Sýr nastrouháme nahrubo (pokud použijeme ten v celku). Krok 3: Na pánvi rozpálíme olej a zesklovatíme cibuli. Přidáme gothaj a česnek, lehce osolíme, opepříme a zarestujeme. Krok 4: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 5: Do máslem vymazané formy vrstvíme brambory, které vždy ochutíme kořením, pak směs gothaje s cibulí, vajíčko a sýr. Takto postupujeme až do spotřebování surovin, přičemž poslední vrstva jsou brambory a sýr. Krok 6: Zalijeme smetanou a dáme péct asi na 35-45 minut.

TIP: 20 oblíbených receptů z jednoho pekáčku

Zveřejněno 26. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Zapečené brambory s gothajem, vařeným vejcem, sýrem a smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6jyR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Zapečené brambory s gothajem, vařeným vejcem, sýrem a smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6jyR

Marie

Suroviny:
brambory, salám gothaj, vejce, sýr uzený, cibule, česnek, olej, voda, máslo, smetana ke šlehání, sůl, pepř mletý, koření na americké brambory

Přidat fotografie receptu