Segedinský guláš se smetanou a knedlíkem bez mouky

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 20 min tlakový hrnec 2 porce Vepřové maso 19 názorů

Suroviny

400 g vepřového bůčku
1 dcl 33% smetany
1 cibule
2 lžíce sladké papriky
300 g kysaného zelí
sůl
pepř
olej
Na knedlíky:
2 vajíčka
4 lžíce sušeného mléka
sůl
zelená petrželka
popřípadě sušený česnek, ale nemusí být
sádlo na vymazání hrnku
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájený libovější bůček. Kdo nemá rád bůček, může použít vepřovou plec.

  2. Maso orestujeme ze všech stran, osolíme, opepříme, přidáme sladkou papriku a tak 2 minutky ještě restujeme. Přidáme překrájené zelí, promícháme a zalijeme cca 2 dcl vody. Uzavřeme tlakový hrnec a dusíme od bodu varu 10 minut.

  3. Po otevření tlakového hrnce přilijeme smetanu a ještě krátce provaříme, popřípadě dochutíme.

  4. Knedlíky:
    Do vhodné nádoby vyklepneme 2 vajíčka, přidáme 4 lžíce sušeného mléka, sůl, popřípadě sušený česnek a bylinky a vyšleháme metlami do pěny.

  5. Hrnek vymažeme sádlem a směs do něj nalijeme. Vložíme do mikrovlnky a vlníme 2minuty 50 sekund. Knedlík bude z hrnku hodně vykukovat, ale nevadí to, i když je úplně u stropu mikrovlnky, nic se neděje.
    Po uvaření jej vyklopíme a je dobré, pokud ještě nemáme hotový oběd jej dát do pařáčku už nakrájený ohřát, protože rychle osychá.

Poznámka

Knedlík je pro všechny, kdo z jakéhokoliv důvodu nemohou používat mouku. Pro tyto účely mi recept na něj dovolila zde zveřejnit Monika Poracká. Třeba se bude někomu hodit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 050 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Segedinský guláš se smetanou a knedlíkem bez mouky

  • Eja57 Eja57

    casino: no, osoba to jistě udrží v paměti... rýže jako příloha to posouvá ještě někam na jih...k sedmihradskému zelí a tak podobně...a tak si to osoba určitě uvaří:-K

    Odpovědět

  • casino casino

    Eja57:
    :-K Osobo, a dokážete si představit, že zrovínka já, který se tu "tváří" nad každým podobným receptem, sem přidá takřka stejný recept (který už stejně málokdo najde), he?;-)
    No, mě docela uspokojí domněnka , že si to tu pár kuchtíků přečte a třeba jeden ze sta si na postup vzpomene až bude bezradně čučet na bůček v "kožuchu" :-D

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    casino: óóóó´....:yes: proč to nedají jako recepis???

    Odpovědět

  • casino casino

    JanaDorazinova:
    Protože toto je patrně jediný rcp pouze s bůčkem, dovolím si pleveliti zde :-K
    ***
    Suroviny takřka stejné:
    ...pouze cibule skoro tolik co masa a cibule smažená skoro až chrastila
    ...a kmííín, hodně kmííínu
    Poté, co maso (2x2xna výšku bůčku i s KŮŽÍ) restované na cibuli pustilo šťávu, bylo zasypáno parikou (a že jí bylo hafo), pak podlito vodovodou a pečeno (bez zelí) pod deklem při 150°C cca 90 minut
    Maso byl OK, kůže jako hedvábí a sádlo bylo jako máslo :yes: a protože tím pádem kostky držely pohromadě jen silou vůle, tak šťáva byla slita a dohotovena zvlášť (smetanová záklechtka, voda). Teprve po povaření mouky bylo přidáno zelí, které nebylo třeba vůbec vařit :yes::yes::yes:
    Na závěr vše opatrně smícháno dohromady a podáváno bylo s dušenou rýží :-)
    Tož tak :-K

    Odpovědět

  • Irule: Díky. Bylo to moc dobré. Víš jak, někdy se tak nějak povede víc, než jiné dny :-) a tenhle se fakt povedl :-D

    Odpovědět

  • Irule Irule

    <3 jj Jani, tak to bych si dala s chutí :yes::-K

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64

  • rozmarynaH:

    Nadja: Díky holky. Tu oměrku někde mám od léků:-p

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Jana Remkova: 8-( :1 hrnek = 1/4 litru, 1/8 litru = 1/2 hrnku a
    1/16 litru = 1/4 hrnku.
    Nebo 1 malý frťan = 20 ml, takže 3 frťany a pár kapek. ;-)

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Jana Remkova: Jani to je 62,5 ml. Ale jak to odměřit:-?. Poradím ti:-K. Až budeš mít někdy kašel (ne že bych ti ho přála) - u sirupů proti kašli je vždy přidána malá odměrka v mililitrech-odměrku si schovej a podle ní to bez problémů odměříš.

    Odpovědět

  • casino casino

    "Segedinský guláš se smetanou a knedlíkem bez mouky"
    Nebude-li stanoven výkon MW, nebo se to neokecá např. tím, že každá trouba peče jinak:-D pak sekundička sem sekundička tam nemá význam...:-p
    No, "knedlík":-O na obrázku vypadá zajímavě:yes:

    Odpovědět

  • rozmarynaH: :-D:-D Já jsem se tady nemohla nějak dopočítat :-D. Vím, že to má být 3 minuty, ale že je to moc. Tak jsem dnes klikala a klikala a fakt jsem asi naklikala víc, díky Bohu to dobře dopadllo :-) A 1/16 l vůbec nevím kolik je! :-D

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Jana Remkova: Jani, ty jsi humorista:-p. Určitě ale nejsi sama. Ve staré kuchařské knize koupené v antikvariátu jsem našla poznámku u údaje: přidáme 1/16 l octa "taky trochu míň".:-D

    Odpovědět

  • Nadja: Ano, omlouvám se, je to 2 minuty 50 sekund, opravím to

    Odpovědět

  • rozmarynaH: necelé 3 minuty :-D. Někdo to dělá 3 minuty, ale mi se to malinko u dna spálilo:-8

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: kolik je 1/16 litru gulas bez mouky segedínský guláš segedínský guláš recept segedínský guláš z vepřového bůčku 1/16 litru kolik je 1/16 kolik je 1/16 l kolik je 1/8 litru zapeceny segedinsky gulas kolik je 1/3 hrnku oleje 1/8l jak odmerit kolik je 1/16l jak odmerit dcl 1/16 l = kolik ml segedin a knedlik segedínský guláš top recepty segedicky gulas segedínský guláš -recept recept na segedínský gulas z vepřového bůčku

Zapomněl/a jsem heslo