Zapečené brambory s masem a se smetanou

petranovakova Kuchařka:

Doba přípravy: 150 minut PT2H30M 4 porce Bramborová jídla 17 názorů

Přidat další fotografii
55
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Suroviny

6 - 10 brambor(podle velikosti)
4 plátky vepřové krkovice nebo kotlety
1 smetana 12%
Hořčice
sůl
pepř
sádlo
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mísu, ve které běžně zapékáte, si vymažte sádlem.

  2. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky a vyložíme jimi dno formy. Poté osolíme a opepříme a dáme opět vrstvu brambor, kterou opět osolíme a opepříme. Takto vytvoříme tak 3 vrstvy brambor a na ně dáme osolené a opepřené vepřové plátky masa, které ještě potřeme hořčicí a opět skládáme brambory.

  3. Nakonec vše zalijeme smetanou a pečeme při 200°C v zakryté formě 2 hodiny.

  4. Poté odklopíme a ještě půl hodinky dopečeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečené brambory s masem a se smetanou

  • Pája Pája(neregistrovaná)

    Take davam syrove brambory, prokladane cibuli a prolite smetanou a na konci pekac odkryju a do krupava. Pak jen navrh platkovy syr.Dnes je delam poprve z kyty, tak uvidim... Jinak kotletu. Uz mam hlad :-)

    Odpovědět

  • PS PS(neregistrovaný)

    Dobrý den,

    právě teď pracujeme na této dobrůdce.
    Použité suroviny:
    - uzené vepřové žebro
    - cibulka
    - mrkvička
    - kukuřice
    - hrášek
    Vše orestovat, potom proložit dle receptu. Zalít smetanou. 30 minut před koncem přidat rozmixované vejce, rozředěné mlékem s nastrouhaným sýrem. Nechat zapéct. Přeji dobrou chuť.
    Prostějov:-K

    Odpovědět

  • Terka T. Terka T.

    Moc dobré jídlo. Dělám podle tohoto receptu jen krom soli a pepře dávám ještě trochu koření na americké brambory. A dělám z kuřecího masa, které potřu tatarkou. A když je to hotové, tak dám navrch sýr a nechám ještě pár minutek zapéct, aby se roztekl. Posílám bodík.

    Odpovědět

  • HonzaB HonzaB(neregistrovaný)

    Velice dobré jídlo. Lepší než cibulka je podle mne pórek, ale vynikající to je s jarníma cibulkama. Brambory vařené v troubě ve smetaně a k tomu třeba kuře je taky výborné. Na zapečeného lososa dávám směs smetany 30% a zakysané smetany. Ale brambory s vepř. masem vedou na 1*. Už to hezky voní z kuchyně....:-p

    Odpovědět

  • xfalg00 xfalg00

    Super, osobně pod maso dávám ještě cibuli a navíc maso před pečením zatáhnu na pánvi :) pak peču už jen hodinku.:-)

    Odpovědět

  • petranovakova petranovakova(autorka receptu)

    lucky:Já dávám maso syrové, zbytečně nešpiním nádobí tím, že bych maso zatáhla na pánvi a strach z toho že maso bude suché mít nemusíš.Maso si pustí samo šťávu a spojí se s tou smetanou a je to prostě mňamka:yes:

    Odpovědět

  • lucky lucky(neregistrovaný)

    Můžu mít dotaz, jsem začínající kuchařka:-) a když chcidělat ty zapečené brambory s vepřovým masem, je potřeba to maso nejdříve něják upravit, zatáhnout na panvičce nebo e dává do trouby syrové? děkujiwww.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • sofie1973 sofie1973

    :-p Jak si čtu ty komentáře, tak jenom slintám:-p. Nebyla jsem na obědě a mám chuť ochutnat monitor:-D

    Odpovědět

  • Nonya Nonya

    Robim aj s rybou , pridam na drobno nakrajanu zeleninu.:yes:
    bod odo mna.

    Odpovědět

  • lomačka lomačka (neregistrovaný)

    Taky dělám a ještě maso potřu lisovaným česnekem :-)mňam:-p:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    petranovakova:též dělám,že dávám syrové brambory;-):yes::yes:byly by opravdu rozvařené;-)

    Odpovědět

  • Navir Navir

    Posílám bodík, taky dělávám a je to dobrůtka:-p

    Odpovědět

  • petranovakova petranovakova(autorka receptu)

    Jani já dávám brambory syrové z toho důvodu, že po 2 hodinách je masíčko jako dort, krásně měkké a pokud bych dala vačené tak si myslím, že by byli brambory s prominutím na sra*ku...a při kratším pečení by zase nebylo maso tak měkké:)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Také dělávám,ale z kuřecím masem a bramborama uvařenýma ve slupce a moc nám to chutná,takže i tohle bude dobrota:-p+3:yes:Myslím si,že u tohoto rcp se ty syrové brambory k vepřovému masu hodí,vařené by se asi"rozblemcaly":-8:-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Taky dělám,je to dobrota,ale dělám z kuřecího masa,přidávám ještě porek a žampiony a hlavně stačí mi na to něco málo přes 1hod péci zakryté v troubě!!!/stačí přikrýt alobalem/;-)
    je to super,dáte do trouby a můžete se věnovat třeba návštěvě a pak už jen servírujete!!!;-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo