Kuřecí guláš s bramborovými knedlíky
Dietnější verze české hospodské klasiky - guláše. Jeho příprava není tak časově zdlouhavá díky kuřecímu masu a navíc je ideální pro ty, kteří nemají rádi hovězí, nebo redukují svoji hmotnost.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 938 kJ / 941 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 169,12 g |
Tuky | 9,22 g |
Vláknina | 13,36 g |
Cholesterol | 385 mg |
Sodík | 416 mg |
Sůl | 0,98 g |
Sacharidy | 40,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na menší kostky a mírně opepříme.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Oloupané stroužky česneku nakrájíme na plátky.
Krok 3: V hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli s česnekem a necháme zesklovatět.
Krok 4: Do hrnce přidáme maso a papriku a zarestujeme.
Krok 5: Zalijeme vývarem nebo vodou (pak přidáme kostku bujónu), majoránku podle chuti, bobkový list a necháme dusit.
Krok 6: Když je maso měkké, guláš zahustíme Solamylem, který rozmícháme v trošce vody. Necháme převařit cca 5 minut a odstavíme.
Krok 7: Hotový guláš můžeme podávat s bramborovými knedlíky.
Zveřejněno 3. 3. 2019 18:49
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí guláš s bramborovými knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Z9X
Nejnovější recepty
Kuřecí prsní maso zapečené s bramborami
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí stehna na pivě s žampionovým bulgurem
Přidáno před 18 hodinami
Podzimní salát z kapustiček s hruškou a jablkem
Přidáno před 19 hodinami
Rizoto z kachního výpeku (zero waste)
Přidáno před 20 hodinami
Podzimní řezy
Přidáno před 20 hodinami
Černá čočka beluga, slanina, volská oka a kysané zelí (pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Halušky se zelím: Základem je výběr správných brambor i mouky a jejich poměr, dušené zelí dodá nový rozměr chuti
Kečupy Heinz dostanou nový design: Jeden trik zabrání restauratérům doplňovat původní obal levnějším výrobkem
Retro okénko: Pochoutky s vystřihovacími panenkami Dana, Jana a Lena stávaly 3,90 Kčs a dělaly se ve třech příchutích
Pivní vrabci: Obměna klasiky překvapí výraznou šťavnatostí. Měkké masíčko chutná s tradičním knedlíkem a zelím
Škvarky z bedel připravíte za chvilku: Milovníci hub ocení aroma i chuť, nadšení budou i příznivci originálu ze sádla
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Moje vaječná pomazánka
Sima1996 před 26 minutami
Omáčka z klouzků
kimlo před 2 hodinami
Bílá zelná polévka kudlanka
juannita před 2 hodinami
Houbové topinky
Slavista62 před 3 hodinami
Ovesné lívanečky
Kattyy před 4 hodinami
Gratinované mangoldové řapíky
Tonja před 12 hodinami
Pstruh pečený v troubě
PodavkaJ před 12 hodinami
Vepřová panenka se smetanovým přelivem
Lisa444 před 15 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Ofiponka před 16 hodinami
Batáty s hlívou
Cook.Chef před 16 hodinami
Komentáře (4)