Losos v listovém těstě
Recept ještě nebyl hodnocenLososa naporcujeme na 4 nebo i více porcí. Každou porci ještě rozpůlíme. Dále si nasekáme čerstvou bazalku a kopr, smícháme je s měkkým máslem, citrónovou kúrou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lososa naporcujeme na 4 nebo i více porcí. Každou porci ještě rozpůlíme. Dále si nasekáme čerstvou bazalku a kopr, smícháme je s měkkým máslem, citrónovou kúrou a…
Brokolici rozebereme na růžičky, košťál očistíme a nakrájíme na menší části. Do hrnce dáme vodu a přivedeme k varu, osolíme. Do vroucí vody vložíme brokolici a povaříme…
Do vroucí vody vysypeme těstoviny, promícháme je, aby se neslepily a nepřichytily ke dnu, a uvaříme. Poté je dáme do pekáčku a trošičku prolijeme proti slepování olejem…
Ve středně velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět, do měkka. Přidáme česnek a smažíme jen asi 1 minutu. Vmícháme rajčata, jedlou sodu,…
Maso nakrájíme na kostky asi jako na guláš, zaprášíme hladkou moukou a orestujeme na sádle do zlatova. Maso vyjmeme.Do výpeku přidáme máslo a necháme na něm mírně…
Z rohlíků seřízneme tenký vršek a vydlabeme. Ze starších rohlíků to jde dobře. Střídku necháme usušit a použijeme na strouhanku nebo do sekané.Rohlíky vytřeme kečupem,…
Dýni rozpůlíme a odstraníme semínka. Položíme na plech s pečicím papírem, osolíme a pokapeme olivovým olejem. Paličky česneku seřízneme cca ve 2/3, zakápneme olejem a…
Pokud si nevíte rady, co uvařit k obědu, vyzkoušejte toto kuřecí maso ve smetanovo-sýrové omáčce s rajčátky, bazalkou a medvědím česnekem. K jídlu můžete podávat…
Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky, kousek mrkve nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle a vše na tuku prudce restujeme.Zasypeme hrubou moukou, 2 minuty osmažíme a…
Ohlásila se vám na večer návštěva vy nevíte jaké rychlé pohoštění ke skleničce dobrého vína zvolit? Listové zakroucené tyčinky se šunkou a sýrem, provoněné oreganem a…
Zapečená zeleninová jídla se těší velké oblibě nejen v létě. Jsou hotová raz dva, nejsou nijak složitá a u stolu si pak všichni libují. Jednoduchý recept na zapečený…
Cuketa je jedním z nejvděčnějších plodů našich zahrádek. Je natolik variabilní, že s ní můžete počítat ve slané i sladké kuchyni, při každodenním všedním vaření i v…
Správně připravená čočka je výborným vydatným obědem. Spolu s osmaženou slaninou a cibulí, kořenovou zeleninou a kečupem chutná skvěle. Můžeme ji podávat s vejcem,…
Snadný a chutný pokrm, co zvládne opravdu každý. Vyberte svůj oblíbený druh těstovin, uvařte je a poté je smíchejte se skvělou zeleninovou omáčkou. Na tu budete…
Nejen že hrách obsahuje spoustu důležitých látek, navíc také skvěle chutná. Uvařený hrách smícháme s osmaženou cibulí, rajčaty, strouhankou, vejci a kapary. Ochutíme ho…
Dozlatova usmažené karbanátky můžeme připravit i z kořenové zeleniny. Zachutnají i zapřisáhlým milovníkům masa. Hotové karbanátky podáváme s bylinkovým dresinkem ze…
Vepřové maso se řadí v naší gastronomii mezi nejčastěji připravovaný druh masa. V tomto receptu najdete inspiraci na vepřové kotlety s rajčaty, paprikou, houbami a…
Domácí ochucený olej je skvělým způsobem, jak dodat vašim pokrmům jedinečnou chuť a vůni. Ať už ho připravíte s bylinkami, česnekem, chilli nebo citrusy, tento…
Domácí sušená rajčata naložená v olivovém oleji mají široké použití, zejména v italské kuchyni. Výborně se hodí k těstovinám i na ozdobu hotových jídel. Olej nevyhazujte…
Pokud máte čerstvý úlovek z lesa a chcete připravit fajnovou chuťovku na dozlatova usmažené topinky, zkuste využít náš recept. Houbová směs na topinky je sezonní dobrota…
Středomořskou kuchyní inspirovaný recept si snadno můžete uvařit i vy doma. Oblíbené těstoviny doplní rajčatová omáčka s bylinkami a kousky lahodného lososa. Při…
Rajčata, mozzarella a bazalka je osvědčená kombinace, která skvěle funguje i v jednoduchých a lehkých jednohubkách. Stačí je ochutit balzamikovým octem a olivovým olejem…
Tento jednoduchý a chutný pokrm přináší kousek středomořské kuchyně přímo na váš stůl. Čerstvé plátky cukety se skvěle doplňují se šťavnatými rajčaty a rozpuštěnou…
Brambory zapečené s mletým masem a cuketou jsou skvělým příkladem sytého jídla, které spojuje různé chutě dohromady. Tento pokrm je ideální pro každou příležitost, kdy…