Přírodní vepřový řízek dietně

Lenka Škulinová Kuchařka: Lenka Škulinová

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Dietní recepty , Ostatní 3 názory

Suroviny

600 g vepřové kýty (nejlépe ořech)
1/2 lžičky soli
200 ml (menší hrnek) zeleninového vývaru 
pár lístků čerstvého oregana
pár lístků čerstvé bazalky
tenčí plátek másla
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na silnější plátky (kolmo k svalovým vláknům), každý plátek naklepeme a po okraji mírně nařízneme na několika místech, lehce osolíme.

  2. Na mírném plameni na teflonové pánvi rozpečeme máslo, opečeme z obou stran maso, poté ho přendáme na talíř. 

  3. Na pánev s výpekem z masa přidáme nadrobno nasekané bylinky, asi po minutě podlijeme vývarem a necháme při varu vytvořit zálivku. Maso na talíři přelijeme zálivkou a podáváme, např. s vařenými brambory a oblohou. 

Poznámka

Maso je upravované tak, aby vyhovovalo i těm s postiženou slinivkou, tedy prakticky žádná sůl, ani koření a minimum tuku. Pro ostatní je samozřejmě možné na řízek použít větší množství másla či sádlo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Přírodní vepřový řízek dietně

  • Dajda Dajda

    Eja57: Samozřejmě, ale autorka píše o těch, kteří mají postiženou slinivku a nikdy neví, kdo ji jak pochopí.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Dajda: No, ona autorka nespecifikuje, co má přesně na mysli - dieta při chronické pankreatitidě s minimálními obtížemi je rozhodně volnější než dieta po proběhlé akutní pankreatitidě v prvních týdnech až měsících....

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Co je platné minimum tuku, když se na něm maso (a to vepřové !) opéká. Opět další tzv. dietní, ale hodně zavádějící recept:no::no::no:

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo