Špagety aglio olio e peperoncino

Ivana K. Kuchařka: Ivana K.

Doba přípravy: 25 minut 4 porce Těstoviny 2 názory

Suroviny

500 g špaget (doporučuji Adriana, Panzani nebo Barilla)
1,5 čerstvé chilli papričky
1,5 palice česneku
lžička koření Aglio olio & peperoncino
75 ml kvalitního panenského olivového oleje
150 g strouhaného parmezánu
čerstvá bazalka
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, chilli papričky omyjeme, vydlabeme semínka a nakrájíme na menší kostičky. Česnek i chilli vložíme do pánve, přidáme koření (pokud nemáme přímo koření na Aglio olio & peperoncino, postačí sušená bazalka a trocha chilli soli), zalijeme olivovým olejem a dáme pozvolna opékat na pánev. Bude stačit tak 5 minut na mírném plameni, aby česnek nezhořkl, pouze změkl.

  2. Uvařené špagety scedíme a přidáme do již vypnuté pánve. Důkladně promícháme a můžeme servírovat. Navrch sypeme nahrubo strouhaným parmezánem (nešetříme) a lístky čerstvé bazalky.

Poznámka

Jedná se o velice rychlé, chutné a na přípravu jednoduché jídlo z pár surovin.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Špagety aglio olio e peperoncino

  • Ivana K. Ivana K.(autorka receptu)

    casino: Každého názor...můžete si doplnit ;-) Myslím, že většina receptů tady jsou nebo by alespoň měly byt"podle nás", jinak bychom je tu přece nezvěřejňovali, takže je zbytečné to k tomu psát a jak si to kdo pojmenuje, je zcela na něm...to je můj názor.

    Odpovědět

  • casino casino

    "Špagety aglio olio e peperoncino"
    No, asi by nebylo od věci doplnit do názvu "jak je dělám já", nebo "s parmazánem", že ;-)

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo