Omáčka z pečených paprik na noky či těstoviny

Ivana K. Kuchařka: Ivana K.

Doba přípravy: 50 minut (včetně doby pečení paprik) 4 porce Omáčky 0 názorů

Suroviny

Na omáčku:
4 větší červené papriky
lžíce másla
2 stroužky česneku
sůl a pepř
1-2 lžíce citronové šťávy
100 ml 12% smetany na vaření
100 g parmezánu + na posypání do talíře
čerstvá bazalka
K podávání:
různé druhy těstovin nebo bramborové noky
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Omyté papriky podélně rozřízneme, vydlabeme semínka a položíme na plech s pečícím papírem řeznou stranou dolů. Dáme zapéct do trouby cca na 30 minut, dokud se na paprikách nezačnou dělat černé puchýřky. Pak je ještě horké vložíme do igelitového sáčku nebo do uzavřené nádoby cca na 20 minut a poté z nich sloupneme slupku. Sloupnuté papriky dáme do vyšší nádoby a společně se solí a pepřem rozmixujeme dohladka.

  2. Na másle krátce orestujeme prolisovaný česnek a pak přilijeme rozmixované papriky. Dochutíme citronovou šťávou, případně ještě přidáme sůl a pepř a na závěr vsypeme cca 100 g najemno nastrouhaného parmezánu a pokrájené lístky čerstvé bazalky.

  3. Uvařené těstoviny nebo bramborové noky smícháme s hotovou omáčkou, na talíři ještě posypeme strouhaným parmezánem a zdobíme lístky čerstvé bazalky.

Poznámka

Inspirovala jsem se z Receptů pro ženy a recept mě tak nadchl, že jsem ho jeden den udělala s noky, další den s těstovinami :-)

https://www.prozeny.cz/clanek/testoviny-s-omackou-...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Omáčka z pečených paprik na noky či těstoviny

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo