Kapr na kmíně s cuketovým salátem
Recept ještě nebyl hodnocenKapr je klasická česká ryba, která má velmi kvalitní maso. Ochutíme ho jen jednoduše kmínem, abychom nepřebili jeho chuť. Ke kaprovi podáváme teplý salát z restované…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kapr je klasická česká ryba, která má velmi kvalitní maso. Ochutíme ho jen jednoduše kmínem, abychom nepřebili jeho chuť. Ke kaprovi podáváme teplý salát z restované…
Na podzim a v zimě si můžeme v kuchyni užít lahodnou chuť kapusty. Z jejích křehkých listů připravíme výborné závitky, které plníme chutným tresčím masem. Podáváme je se…
V horkých dnech můžeme připravit tuto osvěžující verzi známé polévky. Podáváme ji dobře vychlazenou a ozdobenou zakysanou smetanou. Červená řepa polévce dodává krásnou a…
Dodejte brokolici šmrnc trochu netradiční přípravou. Plátky brokolice stačí zapéct ochucené zajímavou směsí pomeranče, česneku a olivového oleje. Takto připravenou…
Jídla s těstovinami jsou obvykle rychle hotová a velmi lahodná. Výjimkou nejsou ani tato hnízda, ve kterých si vychutnáme žampiony, slaninu a lososa. Ke spojení…
Masovou směs s kari jistě připravujeme pravidelně. Ozvláštnit se dá kořením, různými druhy zeleniny a nebo třeba také špetkou tradičního japonského čaje matcha. Omáčce…
Domácí gnocchi chutnají mnohem lépe než ty kupované. Připravíme je z pečených brambor, díky tomu není potřeba přidávat tolik mouky a gnocchi budou křehčí. Gnocchi…
Pokud si z lesa nosíte plné košíky hub, hodí se každý nápad, jak je zpracovat. Chuť hříbků skvěle vynikne v této vydatné voňavé polévce s kroupami. Polévku na talíři…
Patizon je opomenutou zeleninou, která se dá připravit na různé způsoby. Inspirujte se v tomto receptu a připravte si plněný patizon směsí z mletého hovězího masa. Je…
Jednoduchá zeleninová polévka má krásnou barvu, příjemnou nasládlou chuť a krémovou konzistenci. Zajímavě vynikne i jablko, které vaříme spolu se zeleninou. Podáváme ji…
Lahodné avokádové máslo chutná skvěle jen tak na pečivu, nebo ho můžeme podávat k masu či krevetám. Příprava je velmi snadná. Výbornou chuť tohoto másla tvoří avokádo,…
Křupavé vafle provoní celou kuchyni. Jsou skvělé nejen nasladko, ale i ve slané verzi. Do těchto přidáme mozzarellu a polníček a po upečení je ozdobíme cottage a kousky…
Jednoduchý italský salát z ostrova Capri kombinuje chuť mozzarelly, rajčat a bazalky. Ochutnejte ho v trochu pozměněné verzi, ve které rajčata nahradíte plátky pečené…
Smažený kapr je česká klasika, která si našla cestu i na vánoční stoly. Je ale i spoustu jiných zajímavých způsobů jak kapra připravit. Jedním z nich je toto lahodné a…
Jemný a delikátní pstruh nepotřebuje výrazné koření a připravíme ho během chvilky na pánvi. Podáváme ho s kouskem pečiva a dobrým salátem z celeru a mrkve, ochuceného…
Tento sytý pokrm nás překvapí spoustou chutí, které se pečením ještě zdůrazní. Sladkou dýni naplníme dobře ochucenou směsí hlívy ústřičné, mletého masa, bulguru a…
Toto jednoduché a lehké zeleninové jídlo se skvěle hodí do letních dní. Nudle plněné lilkem a Nivou zapečeme zalité rajčaty. Dobrou chuť zeleniny doplníme slaným sýrem,…
Oběd výživný, chutný a rychle hotový, na kterém si pochutnají jak dospělí, tak i děti, to je rybí filé s bramborovým pyré. S tímto receptem klasiku pozvedneme o úroveň…
Jehněčí maso patří mezi ty druhy, které nejsou na našich stolech zas tak často. Zpravidla z něj připravíme spíše sváteční oběd. Třeba takovou rolku. Naplníme ji…
Vychutnejte si tuto zdravou svačinu s výtečnou chutí. Kynuté pečené placky z celozrnné mouky a pohanky servírujte se svěží tvarohovou pomazánkou, ochucenou čerstvými…
Kdo by neměl rád řízek? Dokřupava usmažený kus šťavnatého kuřecího masa, v trojobalu ze strouhanky a sezamu, rozzáří oči snad každému. Řízečky podáváme s oblíbenou…
Chystáte se na piknik nebo na výlet do přírody? Svačina připravená z domu vám zajisté přijde k chuti. Sendviče s opečenou šunkou a čerstvou zeleninou zajisté nezklamou a…
Hledáte recept na vydatnou večeři, hotovou během chvilky? Připravte si šumavskou topinku. Dobře očesnekovaná topinka, s míchanými vajíčky, šunkou a hojně posypaná…
Variace na tradiční velikonoční nádivku, která voní po uzeném mase, šťavnatost jí dodávají žampiony a špenát. Díky sněhu z bílků má nadýchanou konzistenci. Skvělý způsob…