Hrášková polévka podle Pohlreicha
Recept ještě nebyl hodnocenJednoduchou hráškovou polévku s krásnou svěží barvou mají rádi nejen dospělí, ale oblíbí si ji také děti. Nejlepší je z mladého a čerstvého hrášku, ale uvařit ji můžeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 084 kJ / 259 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,50 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,50 g |
– nenasycené | 1,50 g |
–– mononenasycené | 0,50 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 3,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 600 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 50,00 g |
– cukry | 2,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Jednoduchou hráškovou polévku s krásnou svěží barvou mají rádi nejen dospělí, ale oblíbí si ji také děti. Nejlepší je z mladého a čerstvého hrášku, ale uvařit ji můžeme…
Když se řekne dort, většina si představí zdobený moučník. Nicméně dort můžete připravit i ve slané verzi. Příprava není složitá a záleží jen na vás, co do něj dáte. Tvar…
Máte chuť na rychlou večeři a chcete při ní zužitkovat starší pečivo? Upečte tuto křupavou „pizzu“. Pečivo na chvíli zapečete, potřete kečupem, pokladete salámem a…
Francouzský toust je způsobem, jak vytvořit opravdu luxusní snídani. Slanou variantu s hermelínem a šunkou si dopřejeme, když máme více času na přípravu. Toust, ochucený…
Krásná zelená barva a jemná konzistence, přesně to splňuje hráškový krém podle tohoto receptu. Ideální je hrášek mražený, ale použít můžete i čerstvý. Díky smetaně je…
Skvělý nápad, jak ušetřit čas, který bychom věnovali přípravě těsta. Pokud použijeme jako těsto toastový chléb, otevírá se nám možnost zapojit svojí fantazii a ochutit…
Rajčata nakrájíme na plátky. Lehce je osolíme a potřeme je olivovým olejem, smíchaným s drobně nasekanou bazalkou.Krajíčky chleba lehce potřeme bylinkovým máslem a dáme…
Roláda nemusí představovat pouze piškotové těsto s lahodným krémem a bohatým zdobením. Vyzkoušet můžete i roládky naslano, třeba z toustového chleba. Plnění a zdobení je…
Klidné, pomalé ráno v posteli a k tomu sladká snídaně. Tak přesně může vypadat ideální víkendové ráno. A na tu snídani doporučujeme tyto francouzské tousty. Voní po…
Blesková svačina nebo rychlá a lehce stravitelná večeře, která vás nezklame. Navíc zdravotnická osvěta hlásá, že vejce zlepšují paměť, udržují zdravé kosti a obsahují…
Masové karbanátky se dají připravit na mnoho způsobů, například se žampiony, dochucené česnekem a mletou paprikou. Jako bonus jsou nenáročné na přípravu a pokud zvolíte…
Slavná vejce Benedikt jsou velmi oblíbenou a honosnou snídaní nejen v kavárnách. Jejich příprava je sice náročnější, zahrnuje jen pár surovin, ale efekt na talíři je…
Francouzský toust (toast) je velice jednoduchý způsob, jak z mála surovin rychle vytvořit prima sladkou snídani nebo večeři. Stačí mít doma zbytky staršího sladkého…
Nahlásila se vám nečekaně návštěva? Nebo vás čeká filmový večer a nemáte co zobat? Jestli jste fanoušky sýra a omáček z něj, máme pro vás recept. Stačí pár ingrediencí a…
2 krajíčky toustového chleba potřeme až ke krajům marmeládou, přiklopíme druhýma dvěma krajíčkama chleba a rozřízneme na trojúhelníčky. V misce si rozkvedláme vejce s…
Kdo nemá rád rybí maso, ale chce zachovat štědrovečerní tradice, nebo jen tak pro legraci, může si udělat kapra neživého! Při troše šikovnosti a fantazie si můžete…
Smažené cuketové květy plněné lahodnou tvarohovou náplní s ořechy a rozinkami jsou nevšedním pohoštěním. Obalené v křehkém těstíčku a podávané na dozlatova opečeném…
Rychlá chuťovka ke snídani nebo svačině? Rozválené plátky toustového chleba poklademe sýrem, hotové roličky omotáme anglickou slaninou a dokřupava vypečeme na suché…
Šunkovou pěnu si asi všichni pamatujeme z dětství, namazanou na rohlíku. Její barva byla někdy až příliš růžová. Šunková pěna podle našeho receptu se skládá pouze z…
Hovězí kližka je skvělou volbou pro přípravu guláše. Pokud jí dáme čas, získáme křehké a rozpadající se maso. V pikantním maďarském guláši nesmí chybět papriky kápie a…
Připravíme si pečící papír nebo alobal, na kterém budeme naše dílko tvořit. Já dělala 3 plátky chleba vedle sebe. Namažeme první příchutí pom.másla - pořadí je na vás,…
Na dno zapékací mísy lžící rozetřeme rajčatový protlak, na něj klademe toustový chléb.Chleba potřeme majonézou, na ni dáme šunku, sýr, rajčata a opět vrstvu toustového…
Plátky toustového chleba rozložíme a každý namažeme jednou lžící majonézy.Chléb skládáme na sebe v pořadí namazaný chléb, sýr, šunka, sýr, chléb, sýr, šunka, sýr a chléb…
Šunku nebo salám nakrájíme na drobné kousíčky. Sýr, šunku, vejce, česnek, hořčici a koření smícháme.Plátek chleba potřeme směsí a přiklopíme druhým plátkem. Slepené…