Hrášková polévka podle Pohlreicha
Recept ještě nebyl hodnocenJednoduchou hráškovou polévku s krásnou svěží barvou mají rádi nejen dospělí, ale oblíbí si ji také děti. Nejlepší je z mladého a čerstvého hrášku, ale uvařit ji můžeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 084 kJ / 259 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,50 g |
| Tuky | 2,00 g |
| – nasycené | 0,50 g |
| – nenasycené | 1,50 g |
| –– mononenasycené | 0,50 g |
| –– polynenasycené | 1,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 3,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 600 mg |
| Sůl | 1,50 g |
| Sacharidy | 50,00 g |
| – cukry | 2,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Jednoduchou hráškovou polévku s krásnou svěží barvou mají rádi nejen dospělí, ale oblíbí si ji také děti. Nejlepší je z mladého a čerstvého hrášku, ale uvařit ji můžeme…
Francouzský toust je způsobem, jak vytvořit opravdu luxusní snídani. Slanou variantu s hermelínem a šunkou si dopřejeme, když máme více času na přípravu. Toust, ochucený…
Krásná zelená barva a jemná konzistence, přesně to splňuje hráškový krém podle tohoto receptu. Ideální je hrášek mražený, ale použít můžete i čerstvý. Díky smetaně je…
Klidné, pomalé ráno v posteli a k tomu sladká snídaně. Tak přesně může vypadat ideální víkendové ráno. A na tu snídani doporučujeme tyto francouzské tousty. Voní po…
Když se řekne dort, většina si představí zdobený moučník. Nicméně dort můžete připravit i ve slané verzi. Příprava není složitá a záleží jen na vás, co do něj dáte. Tvar…
Francouzský toust (toast) je velice jednoduchý způsob, jak z mála surovin rychle vytvořit prima sladkou snídani nebo večeři. Stačí mít doma zbytky staršího sladkého…
Máte chuť na rychlou večeři a chcete při ní zužitkovat starší pečivo? Upečte tuto křupavou „pizzu“. Pečivo na chvíli zapečete, potřete kečupem, pokladete salámem a…
Knedlíky z toustového chleba jsou skvělou přílohou k různým druhům omáček a masových šťáv. Kostičky z toustového chleba opečené v troubě, smíchané s moukou, mlékem,…
Blesková svačina nebo rychlá a lehce stravitelná večeře, která vás nezklame. Navíc zdravotnická osvěta hlásá, že vejce zlepšují paměť, udržují zdravé kosti a obsahují…
Roláda nemusí představovat pouze piškotové těsto s lahodným krémem a bohatým zdobením. Vyzkoušet můžete i roládky naslano, třeba z toustového chleba. Plnění a zdobení je…
Nahlásila se vám nečekaně návštěva? Nebo vás čeká filmový večer a nemáte co zobat? Jestli jste fanoušky sýra a omáček z něj, máme pro vás recept. Stačí pár ingrediencí a…
Skvělý nápad, jak ušetřit čas, který bychom věnovali přípravě těsta. Pokud použijeme jako těsto toastový chléb, otevírá se nám možnost zapojit svojí fantazii a ochutit…
Do mísy dáme polníček a salát. Nakrájíme papriku, okurek a cherry rajčátka a přidáme do mísy. V toustovači opečeme dva tousty, nakrájíme na kostičky a přidáme do salátu.…
Do kotlet opatrně nařízneme kapsu a opět opatrně naklepeme.Slaninu a Hermelín nakrájíme na kostičky, dáme do misky.Přidáme najemno nakrájenou cibuli, slité žampióny,…
Toustový chléb nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a promícháme. Necháme nasáknout.Přidáme sůl, petrželku, žloutky, máslo a promícháme. Nakonec lehce vmícháme tuhý…
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na másle.Přidáme mražené houby a asi 6 minut vaříme.Přisypeme mouku a provaříme ji asi 3-4 minuty.Bramboru oloupeme a…
Připravte jako pohoštění velmi jednoduchou variantu slaných chuťovek z toastového chleba. Zvolíte - li vhodnou náplň, výsledné jednohubky si nic nezadají s…
Masové kuličky mohou být pokaždé jiné, stačí si rozmyslet, čím je ochutit. Lze je péct v troubě, na grilu či smažit a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a…
2 krajíčky toustového chleba potřeme až ke krajům marmeládou, přiklopíme druhýma dvěma krajíčkama chleba a rozřízneme na trojúhelníčky. V misce si rozkvedláme vejce s…
Tradiční hemenex z vajíček a šunky si kdekdo rád udělá na snídani. My však pro vás máme tip na jeho obměnu. Do opečeného toustu na másle uděláte výkroj a do něj vložíte…
Rychlá chuťovka ke snídani nebo svačině? Rozválené plátky toustového chleba poklademe sýrem, hotové roličky omotáme anglickou slaninou a dokřupava vypečeme na suché…
Dokonalý domácí burger nemusíme připravovat jen z hovězího či vepřového masa. Vyzkoušejte lososový, který je vhodně doplněný bazalkovou omáčkou. Je ideální pro letní…
Hovězí kližka je skvělou volbou pro přípravu guláše. Pokud jí dáme čas, získáme křehké a rozpadající se maso. V pikantním maďarském guláši nesmí chybět papriky kápie a…
Máme pro vás tip na zpracování zvěřiny, konkrétně dančích žeber. Tato méně atraktivní část masa se dá naplnit skvělou nádivkou se žampiony a slaninou. Naplněná žebra pak…