Hrášková polévka podle Pohlreicha
Recept ještě nebyl hodnocenJednoduchou hráškovou polévku s krásnou svěží barvou mají rádi nejen dospělí, ale oblíbí si ji také děti. Nejlepší je z mladého a čerstvého hrášku, ale uvařit ji můžeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 084 kJ / 259 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,50 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,50 g |
– nenasycené | 1,50 g |
–– mononenasycené | 0,50 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 3,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 600 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 50,00 g |
– cukry | 2,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Jednoduchou hráškovou polévku s krásnou svěží barvou mají rádi nejen dospělí, ale oblíbí si ji také děti. Nejlepší je z mladého a čerstvého hrášku, ale uvařit ji můžeme…
Když se řekne dort, většina si představí zdobený moučník. Nicméně dort můžete připravit i ve slané verzi. Příprava není složitá a záleží jen na vás, co do něj dáte. Tvar…
Francouzský toust je způsobem, jak vytvořit opravdu luxusní snídani. Slanou variantu s hermelínem a šunkou si dopřejeme, když máme více času na přípravu. Toust, ochucený…
Máte chuť na rychlou večeři a chcete při ní zužitkovat starší pečivo? Upečte tuto křupavou „pizzu“. Pečivo na chvíli zapečete, potřete kečupem, pokladete salámem a…
Blesková svačina nebo rychlá a lehce stravitelná večeře, která vás nezklame. Navíc zdravotnická osvěta hlásá, že vejce zlepšují paměť, udržují zdravé kosti a obsahují…
Krásná zelená barva a jemná konzistence, přesně to splňuje hráškový krém podle tohoto receptu. Ideální je hrášek mražený, ale použít můžete i čerstvý. Díky smetaně je…
Nahlásila se vám nečekaně návštěva? Nebo vás čeká filmový večer a nemáte co zobat? Jestli jste fanoušky sýra a omáček z něj, máme pro vás recept. Stačí pár ingrediencí a…
Rychlá chuťovka ke snídani nebo svačině? Rozválené plátky toustového chleba poklademe sýrem, hotové roličky omotáme anglickou slaninou a dokřupava vypečeme na suché…
Roláda nemusí představovat pouze piškotové těsto s lahodným krémem a bohatým zdobením. Vyzkoušet můžete i roládky naslano, třeba z toustového chleba. Plnění a zdobení je…
Rajčata nakrájíme na plátky. Lehce je osolíme a potřeme je olivovým olejem, smíchaným s drobně nasekanou bazalkou.Krajíčky chleba lehce potřeme bylinkovým máslem a dáme…
Klidné, pomalé ráno v posteli a k tomu sladká snídaně. Tak přesně může vypadat ideální víkendové ráno. A na tu snídani doporučujeme tyto francouzské tousty. Voní po…
Skvělý nápad, jak ušetřit čas, který bychom věnovali přípravě těsta. Pokud použijeme jako těsto toastový chléb, otevírá se nám možnost zapojit svojí fantazii a ochutit…
V létě, když je všude spousta zeleniny, můžeme při přípravě lehké snídaně či večeře směle popustit uzdu své fantazii. Tousty, bohatě obložené vajíčkovou směsí se…
Připravte jako pohoštění velmi jednoduchou variantu slaných chuťovek z toastového chleba. Zvolíte - li vhodnou náplň, výsledné jednohubky si nic nezadají s…
Sendvič z jedné páve je vskutku skvělý nápad. Takto připravený pokrm si můžete dát na snídani, večeři, nebo si jej vzít s sebou i na krátký výlet. Vaječná omeleta mezi…
Plátky toustového chleba rozložíme a každý namažeme jednou lžící majonézy.Chléb skládáme na sebe v pořadí namazaný chléb, sýr, šunka, sýr, chléb, sýr, šunka, sýr a chléb…
Vajíčka se smetanou nebo mlékem osolíme, opepříme a vidličkou rozšleháme. Toustový chléb potřeme lučinou, poklademe šunkou a plátky sýra, přiklopíme po dvou na sebe a…
Hovězí kližka je skvělou volbou pro přípravu guláše. Pokud jí dáme čas, získáme křehké a rozpadající se maso. V pikantním maďarském guláši nesmí chybět papriky kápie a…
Na večeři se snažíme zpravidla připravit velmi rychlý a snadný pokrm. Takovým může být i tato variace na pizzu z toustového chleba. Jednotlivé plátky jsou vyskládány na…
Každý plátek chleba potřeme majolkou, kterou jsme smíchali s hořčicí. Mozzarellu nakrájíme na kolečka, nivu na tenké plátky.Sýry rozdělíme na polovinu plátků (2 plátky…
Slavná vejce Benedikt jsou velmi oblíbenou a honosnou snídaní nejen v kavárnách. Jejich příprava je sice náročnější, zahrnuje jen pár surovin, ale efekt na talíři je…
Opečené plněné chuťovky jsou rychlým a kreativním pohoštěním, které potěší každého hosta. Křupavé zlaté plátky toustového chleba ukrývají lahodné náplně – od sýrových a…
Původní cibulová polévka pochází z Francie. Vyzkoušejte jednoduchou a vynikající polévku z několika málo surovin, která dokonale provoní domov a skvěle chutná.…
Toasty rozložíme těsně vedle sebe na papírem vyložený plech, potřeme omáčkou a posypeme sýrem, aby se při zapékání spojily.Dále poklademe zbytkem surovin, posypeme…