Hrášková polévka podle Pohlreicha
Recept ještě nebyl hodnocenJednoduchou hráškovou polévku s krásnou svěží barvou mají rádi nejen dospělí, ale oblíbí si ji také děti. Nejlepší je z mladého a čerstvého hrášku, ale uvařit ji můžeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 084 kJ / 259 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,50 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,50 g |
– nenasycené | 1,50 g |
–– mononenasycené | 0,50 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 3,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 600 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 50,00 g |
– cukry | 2,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Jednoduchou hráškovou polévku s krásnou svěží barvou mají rádi nejen dospělí, ale oblíbí si ji také děti. Nejlepší je z mladého a čerstvého hrášku, ale uvařit ji můžeme…
Když se řekne dort, většina si představí zdobený moučník. Nicméně dort můžete připravit i ve slané verzi. Příprava není složitá a záleží jen na vás, co do něj dáte. Tvar…
Francouzský toust je způsobem, jak vytvořit opravdu luxusní snídani. Slanou variantu s hermelínem a šunkou si dopřejeme, když máme více času na přípravu. Toust, ochucený…
Máte chuť na rychlou večeři a chcete při ní zužitkovat starší pečivo? Upečte tuto křupavou „pizzu“. Pečivo na chvíli zapečete, potřete kečupem, pokladete salámem a…
Krásná zelená barva a jemná konzistence, přesně to splňuje hráškový krém podle tohoto receptu. Ideální je hrášek mražený, ale použít můžete i čerstvý. Díky smetaně je…
Skvělý nápad, jak ušetřit čas, který bychom věnovali přípravě těsta. Pokud použijeme jako těsto toastový chléb, otevírá se nám možnost zapojit svojí fantazii a ochutit…
Snadné a efektní pohoštění pro návštěvu vytvoříte z toustového chleba. Jemná chlebová střídka je potřená vynikající pomazánkou s česnekovými výhonky a stočená do roládky…
Slaný dort je skvělou volbou pro všechny, kteří rádi vychutnávají slané pochoutky a chtějí připravit něco speciálního pro své hosty. Aby zdobení neosychalo, můžeme ho…
Blesková svačina nebo rychlá a lehce stravitelná večeře, která vás nezklame. Navíc zdravotnická osvěta hlásá, že vejce zlepšují paměť, udržují zdravé kosti a obsahují…
Položíme si první vrstvu toustového chleba, podle toho jak chceme velký dort (ja dala 2x3) natřeme pomazánkou a dáme na ni další vrstvu toustového chleba, na kterou…
Roláda nemusí představovat pouze piškotové těsto s lahodným krémem a bohatým zdobením. Vyzkoušet můžete i roládky naslano, třeba z toustového chleba. Plnění a zdobení je…
Hovězí kližka je skvělou volbou pro přípravu guláše. Pokud jí dáme čas, získáme křehké a rozpadající se maso. V pikantním maďarském guláši nesmí chybět papriky kápie a…
Do mísy dáme polníček a salát. Nakrájíme papriku, okurek a cherry rajčátka a přidáme do mísy. V toustovači opečeme dva tousty, nakrájíme na kostičky a přidáme do salátu.…
Rychlá chuťovka ke snídani nebo svačině? Rozválené plátky toustového chleba poklademe sýrem, hotové roličky omotáme anglickou slaninou a dokřupava vypečeme na suché…
Křupavý toust s jemně roztaveným Hermelínem a osvěžujícím nádechem sladkých brusinek, vytváří perfektní kombinaci pro každou příležitost. Zapečené tousty, jsou klasikou,…
Připravte jako pohoštění velmi jednoduchou variantu slaných chuťovek z toastového chleba. Zvolíte - li vhodnou náplň, výsledné jednohubky si nic nezadají s…
Šunkovou pěnu si asi všichni pamatujeme z dětství, namazanou na rohlíku. Její barva byla někdy až příliš růžová. Šunková pěna podle našeho receptu se skládá pouze z…
Knedlíky z nekynutého těsta, připravené v hrnku, jsou rychlou alternativou ke klasickým houskovým knedlíkům. Stačí umíchat těsto, zapracovat kousek toustového chleba,…
Šunku nebo salám nakrájíme na drobné kousíčky. Sýr, šunku, vejce, česnek, hořčici a koření smícháme.Plátek chleba potřeme směsí a přiklopíme druhým plátkem. Slepené…
Krkovici osolíme, opepříme a potřeme hořčicí, lehce zakápneme olejem. Necháme v lednici odležet nejlépe přes noc. Druhý den ji opečeme zprudka na oleji ze všech stran.…
Původní cibulová polévka pochází z Francie. Vyzkoušejte jednoduchou a vynikající polévku z několika málo surovin, která dokonale provoní domov a skvěle chutná.…
Půllitr = toustový chleba vykrojený dle průměru půllitru...každý plátek promazat pomazánkou... dávala jsem 11 plátků na sebe ...jelikož musel absolvovat cestu autem, pro…
Rajčata nakrájíme na plátky. Lehce je osolíme a potřeme je olivovým olejem, smíchaným s drobně nasekanou bazalkou.Krajíčky chleba lehce potřeme bylinkovým máslem a dáme…
Pokud na Velikonoce připravujete vaječnou tlačenku, tento recept vám určitě přijde k chuti. Vaječné řezy připomínající sendvič, vypadají na řezu opravdu krásně a věřte,…