Vanilkové rohlíčky pro alergiky
Recept ještě nebyl hodnocenVšetky suroviny zmiešame a vypracujeme hladké cesto a necháme odpočinúť v chladničke, najlepšie do druhého dňa.Potom tvarujeme rohlíky a pecieme na 180°C asi 10-12min.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 674 kJ / 400 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g | 
| Tuky | 0,00 g | 
| – nasycené | 0,00 g | 
| – nenasycené | 0,00 g | 
| –– mononenasycené | 0,00 g | 
| –– polynenasycené | 0,00 g | 
| ––– omega 3 | 0,00 g | 
| Vláknina | 0,00 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 1 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 100,00 g | 
| – cukry | 100,00 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
	
			
	
Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme hladké cesto a necháme odpočinúť v chladničke, najlepšie do druhého dňa.Potom tvarujeme rohlíky a pecieme na 180°C asi 10-12min.…
	
			
	
Marmeláda z fíků a broskve je želírovaná za pomocí ovocného cukru. Skvěle doplní sýrový talíř nebo pečené maso. Příprava přitom není složitá a pár sklenic lahodné…
	
			
	
Tato bublanina je připravena s ohledem na potřeby diabetiků a obsahuje alternativní sladidla, která nezvyšují hladinu cukru v krvi. Do těsta můžete přidat různé druhy…
	
			
	
Těsto - smícháme v míse všechny přísady a promneme na jemnou žmolenku. V druhé míse rozetřeme tvaroh a jogurt a vyšleháme s mlékem a cukrem do hladkého krému, přidáme…
	
			
	
Lahodná a jemná přesnídávka z jablek a rybízu je přirozeně sladká díky ovoci. Zachutná nejen těm nejmenším. Hotovou přesnídávku můžete uchovat v lednici nebo zamrazit.…
	
			
	
Obě špaldové mouky smícháme. Přidáme na jednu stranu droždí, na druhé sůl s cukrem. Promícháme a postupně vléváme vlažnou vodu. Vypracujeme vláčné nelepivé těsto,…
	
			
	
Vyšleháme žloutky a cukr do pěny, pak přidáme strouhané mandle. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který vmícháme do žloutků střídavě s moukou a práškem do pečiva. Upečeme na…
	
			
	
Mazanec v souladu s principy dělené stravy představuje zdravější a lehčí alternativu tradičního velikonočního pečiva. Nemusíte se tedy vzdávat chuti a tradičních pokrmů.…
	
			
	
Ve 450 ml vody rozmixujeme sojové mléko, do kterého přidáme ovocný cukr. Do mléka dáme vařit rýži, pokud možno do kvalitního hrnce, kde se nebude mléko připalovat. Během…
	
			
	
Na suché pánvičce si jemně a mírně opražíme mandlové nudličky. Jsou k dostání např. v Kauflandu. Jinak si musíme celé mandle krátce spařit, oloupat a nakrájet. Pak…
	
			
	
Ve 450 ml vody rozmixujeme sojové mléko, do kterého přidáme ovocný cukr. Do mléka dáme vařit rýži, pokud možno do kvalitního hrnce, kde se nebude mléko připalovat. Během…
	
			
	
Rajčata omyjeme a přepůlíme. Narovnáme do pekáčku, pokapeme olivovým olejem a posypeme cukrem a čerstvou bazalkou. Pečeme při 180 stupních asi půl hodiny. Pak rajčata i…
	
			
	
Cokoladu nahrubo posekame a nejaku cast odlozime na posypanie. Vsetky ostatne suroviny bud vymiesame v kuchynskom robote, alebo v pekarni. Z cesta robime placky o…
	
			
	
V míse smícháme obě mouky, škrob, cukr a prášek do pečiva. Přidáme kúru z citronu nebo limetky, olej a mléko. Vyšleháme do hladka, aby v těstě nebyla žádná hrudka.…
	
			
	
Pomeranče oloupeme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme. Smícháme mouku s práškem do pečiva, krupicí, cukrem a vmícháme olej. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky…
	
			
	
Na kousky nakrájenou rebarboru dáme do misky a promícháme se 60 g fruktózy (nebo 100 g cukru krupice) a mletým hřebíčkem a necháme v chladu „marinovat“ asi 50 min.…