Buši houbová omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční houbová omáčka z čerstvých hub je výtečný pokrm, ale můžete ji klidně uvařit i z mražených hub. Zjemněná zakysanou smetanou a správně okořeněná vám jistě bude…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tradiční houbová omáčka z čerstvých hub je výtečný pokrm, ale můžete ji klidně uvařit i z mražených hub. Zjemněná zakysanou smetanou a správně okořeněná vám jistě bude…
Tradiční kynuté buchty s povidly jako od babičky. Jemné těsto, poctivá náplň a voňavé pečení dělají z tohoto receptu osvědčenou klasiku, která potěší celou rodinu.…
Jablečná buchta, známější pod názvem Americká buchta, je lahodný moučník plný šťavnatých kousků jablek. Jablka jsou zabalená do nadýchaného těsta, které se rozplývá na…
Máme tady něco pro mlsouny. Čokoládový dort dá práci, jeho výroba je určena těm pokročilým v pečení. Nicméně radost oslavence za tu práci stojí a spokojení strávníci…
Na tuto omáčku můžete použít jak sterilované, tak mražené fazolkové lusky. Není třeba je předem vařit, stačí je v omáčce jen prohřát. Vhodnou přílohou je brambor nebo…
Tento koláč kombinuje křehkou drobenku s lahodným sezónním ovocem. Snadný a rychlý postup zaručuje, že si tento koláč můžete dopřát kdykoliv, když máte chuť na něco…
Pokud nemáte nebo nechcete použít listové těsto, vyzkoušejte si připravit štrúdl podle tohoto receptu. Těsto je vypracováno z mouky, vejce a pomazánkového másla, dále už…
Jablka nakrájíme nadrobno a v hrnci je s 1 hrnkem vody a 2-3 lžícemi cukru vaříme do změknutí 15-20 minut.Pudink rozmícháme v 1/2 hrnku vody, přidáme do jablek a 2-3…
Suroviny na těsto dáme do pečky (tekuté, sypké) a zapneme program Těsto. Hotové těsto rozetřeme na vymazaný plech (je krásně hedvábné). Necháme ještě chvíli vykynout a…
Suroviny na těsto dáme do pečky (tekuté, sypké) a zapneme program Těsto. Hotové těsto rozetřeme na vymazaný plech (je krásně hedvábné). Necháme ještě chvíli vykynout a…
Tvaroh ušleháme s cukrem, mlékem a žloutky, pak přidáme sníh z bílků.V mléce rozšleháme žloutky a namáčíme do nich nakrájenou vánočku. (z vánočky je žemlovka ještě…
Tvaroh ušleháme s cukrem, mlékem a žloutky, pak přidáme sníh z bílků.V mléce rozšleháme žloutky a namáčíme do nich nakrájenou vánočku. (z vánočky je žemlovka ještě…
Univerzální kakaový korpus se skvěle hodí na dorty i na řezy. Jeho příprava je snadná a zvládne ji i začátečník. Připravte si něco na zub k odpolední kávě, plnit můžete…
Tyto jablečné rohlíčky přijdou vhod, když nás honí "mlsná", nebo očekáváme hosty. Jsou nadýchané a plné nastrouhaných šťavnatých jablek. Připravíme je snadno z kynutého…
Pečení chleba v domácí pekárně se hodí nejen tehdy, když nemáte možnost koupit čerstvé pečivo. Dobrý toustový chléb je voňavý, chutný a hlavně bez konzervantů a…
Závěr léta se nese zpravidla v duchu zpracovávání úrody a přípravě na zimu. Švestky právě dozrávají a je tedy čas z nich kromě jiného připravit také povidla. S kořením a…
Křehký jablečný řez je dokonalou kombinací jemného těsta a sladkokyselých jablek, které se rozpadají na jazyku. Tento klasický moučník provoní váš domov skořicí a je…
Křehký jablečný řez je dokonalou kombinací jemného těsta a sladkokyselých jablek, které se rozpadají na jazyku. Tento klasický moučník provoní váš domov skořicí a je…
Buchta jako od babičky, která vás vrátí do dětství. Tento jednoduchý a rychlý recept je skvělou příležitostí jak využít zapomenuté marmelády. Marmeláda v těstě pečením…
K přípravě domácích vaflí potřebujete pouze vaflovač a pár surovin. Křupavé na povrchu a uvnitř vláčné, takové jsou výborné vafle, které můžete podávat třeba ke snídani.…
Těsto je možné udělat jak robotem, tak i v pekárně. V pekárně necháme bez předehřevu umíchat omládek a v zavřené pak 45 minut kynout. Přidáme zbytek surovin a (opět…
Připravte si s námi poctivé vdolky. Nadýchané smažené bochánky z kynutého těsta, na které ani do široka otevřená pusa skoro nestačí. Zůstane vám po nich blaho na jazyku…
Dvoubarevný srnčí hřbet je efektní zákusek, který mnohdy může směle konkurovat dortu. Do krému se mohou přidat kousky ovoce nebo strouhaná čokoláda. S tímto nápaditým…