

Tvarohové pirohy
Suroviny 30 kusů
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek vody
- špetka soli
- Na náplň:
- 1 tvaroh
- 1 žloutek
- 2-3 lžíce cukru
- Na posypání:
- 4 lžíce strouhanky
- 2 lžíce cukru
- máslo na polití.
Postup přípravy receptu
Mouku spojíme s jedním hrnkem vody a vypracujeme si těsto. Na vále pomoučněném hladkou moukou vyválíme placku, ze které vykrajujeme tvořítkem, nebo skleničkou kolečka, do jejichž středu dáváme kupku tvarohu, který jsme si smíchali s cukrem a žloutkem. Kolečka uzavřeme buď pomocí tvořítka nebo ručně.
Pirohy vaříme v osolené vodě 6-7 minut, hotové posypeme opraženou strouhankou smíchanou s cukrem a přelijeme máslem.
Poznámka od kuchařky
Dívala jsem se, že je tady několik receptů na pirohy a tady ten, je podle mne opravdu jednoduchý a zvládne jej každý. Náplň si může každý udělat, jakou má rád. Já se inspirovala Babicou, který však plnil pirohy kyselým zelím a tvarohem a poléval je osmaženou cibulkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tvarohové pirohy
-
Petra: je to celé v zadání receptu
. Cca 30 kousků
-
Kolik prosím udělám z téhle dávky asi kusů?Děkuji.
-
Biton: tak to mám velikou radost!!
-
Musím pochválit super recept....nejdříve se mi těsto lepilo, ale po přidání další mouky bylo super...udělala jsem na slano (s nastrouhaným párkem) a na sladko (s marmeládou) a oba druhy byly výborný! Moc jsme si pochutnali!
-
Evka :
-
Tedy já slintám ,jak bernardýn
-
marunda já děkuji, že jsi zkusila
-
tak Jani, teď se tím nacpávám, to je teda žranice. Moooooooc dobré, i Davídkovi moc chutná. Strašně dobré těsto, lepší snad než bramborové. Mohlo by to být dobré i s točeným nastrouhaným salámem a třeba špenát, nebo jen omastit. To také zkusím. Měla jsme malé tvořítko a udělala jsem jich asi 50ks musím si koupit ještě větší, je to totiž s tím malým pracný. Bod už máš a ještě jednou moc děkuji
-
Luccy, tak to je hlavní, že se povedly..
-
tak jsem to zkusila trochu víc bojovala s testem,ale nakonec!podarily se a chutnaly....
-
Marsí (neregistrovaný/á) taky zdravím Karvinou!!
-
jééé..dlouho jsem je nejedla, naposledy před čtvrt stoletím, když jsem chodívala do školy, kupovali jsme si je se ségrou jako polotovar..tyhle určitě vyzkouším. A zdravím do Orlové...z Karviné..
-
Reny2, tak jen pro tu kombinaci, o které píšeš bych teď chtěla být v Rusku!! To musí být doréééééé!
-
Teda...
ja je jedla naposled jako mala holka...tehdy se daly koupit jako polotovar v krabicce a ja je primo zboznovala....
Vim,ze asi se ozvou mnozi ze kupovane a domaci je velky rozdil,ale kdyz mi tehdy chutnaly ty kupovane,tak ty domaci musi byt naprosta spica
a tudiz ukladam s radosti,posilam boda a hned zadelavam a varim...budou dnes k veceri....
jo a mimochodem v rusku to plni smesi z mleteho masa a jen prelijou maslem a sypou peprem a rika se tomu pelmene a taky je to uzasna namka....
-
JE TO OK ,MAME TO MOC RADI