Kaldounová polévka
Recept ještě nebyl hodnocenKaldoun je vydatná staročeská polévka, díky které využijeme i droby. Ty doměkka povaříme, přidáme k nim nakrájenou zeleninu a polévku zahustíme světlou jíškou. Polévku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 533 kJ / 127 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 19,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 5,10 g |
| – nasycené | 1,48 g |
| – nenasycené | 2,25 g |
| –– mononenasycené | 1,71 g |
| –– polynenasycené | 0,54 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 250 mg |
| Sodík | 78 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 0,56 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Kaldoun je vydatná staročeská polévka, díky které využijeme i droby. Ty doměkka povaříme, přidáme k nim nakrájenou zeleninu a polévku zahustíme světlou jíškou. Polévku…
Kaldoun je tradiční polévka, která v sobě ukrývá prostý vývar z drůbežích drobů. Skvěle se hodí například droby husí či kachní. V této polévce navíc dominují lahodné…
Sváteční kaldoun je tradiční česká polévka, která se často podává při slavnostních příležitostech. Její bohatá chuť vychází z kvalitního vývaru, nejčastěji z drůbežího…
Droby bez jater umyjeme, dáme do hrnce, zalejeme vodou a uvedeme do varu.Z polévky posbíráme pěnu která se vytvořila, přidáme zeleninu, koření, osolíme a mírným varem…
Droby a skelet a očištěnou zeleninu vložíme spolu s kořením do pomalého hrnce, zalijeme vodou po okraj (záleží na velikosti PH) a pomalíme na 1 cca 8 hodin. Vývar…
Sváteční polévka: očištěné a omyté droby, ořez a letky z kachny vložím do hrnce se studenou vodou. Do vody přidám cibuli, česnek, nové koření, bobkový list, pepř a…