Francouzský citronový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenCitronový koláč. Velmi oblíbený ve francouzsky mluvících zemích. Lahodná a osvěžující citronová chuť a křehké těsto spolu velmi přesvědčivě ladí. A kopec ochuceného…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Citronový koláč. Velmi oblíbený ve francouzsky mluvících zemích. Lahodná a osvěžující citronová chuť a křehké těsto spolu velmi přesvědčivě ladí. A kopec ochuceného…
Příprava domácího karamelového sirupu je mnohem jednodušší, než si možná myslíte. Nepotřebujete žádné zvláštní suroviny (pravda, tento recept používá kukuřičný sirup,…
Spojení vanilky, citronu a banánu dává těmto muffinům svěží chuťový šmrnc, který zaujme na první ochutnání. Lehký, vláčný korpus doplňuje krém z mascarpone a banánu,…
Začala jsem sekáčkem, do kterého jsem dala vlašáky, kakao, špetku soli a vše jsem společně rozmixovala.Datle jsem zvlášť rozmixovala pomocí tyčového mixéru. Ne všechny…
Připravte si doma perníčkové latté jako z kavárny, je to jednodušší, než si myslíte. Postačí vám na to kondenzované mléko a perníkové koření. Sirup do kávy voní skořicí,…
Předehřejte troubu na 190°C.Rozpusťte máslo a smíchejte ho s cukry, vejcem a vanilkovým extraktem. V druhé misce smíchejte mouky, sodu, sůl.Obě misky smíchejte dohromady…
Zelené "mechové" dorty jsou stále oblíbené. Jsou jednoduché na přípravu i zdobení. Podle tohoto receptu upečete dort i když právě nevlastníte dortovou formu. A při jeho…
1. Ve velké míse smícháme mouku, jedlou sodu, kukuřičný škrob a sůl. Odložíme. 2. Ve středně velké míse metlou promícháme rozpuštěné máslo, hnědý cukr, krupicový cukr.…
Žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem dejte do šlehače. Ingredience vyšlehejte v hladkou lesklou pěnu.Přidejte salko, skořici a zhruba polovinu tuzemáku. Znovu…
Do mísy dejte změklé máslo a moučkový cukr. Vše vyšlehejte do pěny.Dále přilijte vanilkový extrakt a vejce. Opět vše vyšlehejte.Do směsi přisypte vanilkový pudinkový…
Rohlíčky z křehkého těsta provoní váš dům vůní másla a ořechů. Pokud patříte mezi milovníky nekynutých svatomartinských rohlíčků, vyzkoušejte tento recept a připravte si…
Pokud vám ještě schází nějaké dárky pro vaše blízké, upečte jim tyhle vánoční sušenky. Jsou plné čokolády, másla a vanilky a když je hezky zabalíte nebo naskládáte do…
Linecké těsto není jen pouze oblíbené vánoční cukroví, slepované marmeládou. Z těsta můžete připravit krásně vláčné a křehké koláčky s tvarohovou náplní a rozinkou…
Špaldové vanilkové rohlíčky jsou zdravější verze tradičního vánočního cukroví. V receptu je bílá mouka nahrazena špaldovou, která dodává rohlíčkům jemnou oříškovou chuť…
Zažijte chuť luxusu s Dubajskými brownies! Dokonale vláčný čokoládový moučník, doplněný jemným pistáciovým krémem, je spojením intenzivní čokolády a exotických oříšků.…
Jednoduchý a univerzální recept, který zvládne každý. Nadýchané těsto, šťavnaté ovoce podle chuti a křupavá máslová drobenka se spojí v koláč, který je ideální k…
1) Troubu předehřejeme na 180°C. 2) V jedné míse smícháme mouku, prášek, sodu, skořici, sůl a cukr. 3) V druhé míse smícháme máslo s medem, mléko, extrakt, vejce a…
korpus: 1. Troubu předehřejeme na 180°C a dna 2 dortových forem vel. 20 cm vyložíme pečícím papírem a vymažeme máslem a vysypeme moukou. 2. Ve velké míse nebo v míse…
korpus: 1. Troubu předehřejeme na 180°C a dna 2 dortových forem vel. 20 cm vyložíme pečícím papírem a vymažeme máslem a vysypeme moukou. 2. Ve velké míse nebo v míse…
1. Troubu předehřejeme na 175°C a plech vyložíme pečícím papírem. 2. Máslo utřeme s cukry dohladka, přidáme vejce a vanilku, a utřeme do pěny. 3. V malém hrníčku…
Cheesecake není sice naším tradičním moučníkem, ale oblibu si získal velkou. Jeho základ tvoří nadrcené sušenky smíchané s máslem. Náplň je tvarohová s citrusovou chutí…
1. Polovinu ořechů, tedy 100 g, nasekáme nadrobno (např. paličkou na maso). 2. Druhou polovinu nameleme na jemno. (Já melu ve starém mlýnku na kafe). 3. Změklé máslo…
Máslo s cukrem, vejcem, trestí a skořicí vyšleháme do krémovité konzistence, přidáme mléko a prošleháme. Zašleháme pudinkový prášek. Nakonec mouku, špetku soli a…
1) Troubu předehřejeme na 180°C. 2) Smícháme mouku, sodu a sůl. 3) V jiné míse vyšleháme máslo s cukrem, pak přidáme vejce, banány, podmáslí a extrakt. Tuto směs…