Kefírové koblihy

hosta Kuchařka: hosta

Moučníky , Smažené 5 názorů

Suroviny

5 lžic krupicového cukru
1 vejce
3 lžíce oleje
250 ml kefíru
2 1/2 hrnku hladké mouky
1/2 lžičky jedlé sody
špetka soli
vanilkový extrakt nebo vanilkový cukr
olej na smažení
moučkový cukr na posypání
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cukr rozšleháme s vajíčkem, přidáme kefír, olej a vanilkový extrakt. Pak přisypeme mouku se solí a jedlou sodou. Vše pořádně vypracujeme do hladkého těsta a necháme přikryté asi 20 minut odpočívat.

  2. Těsto vyválíme na přibližně 1 cm tlustý plát a vykrajuje různé tvary - můžete kolečka, kroužky, já udělala takové promotané uzlíky. Potom smažíme koblížky z obou stran dozlatova.

  3. Hotové koblížky dáváme na talíř vyložený ubrouskem, aby vysál přebytečnou mastnotu. Sypeme moučkovým cukrem.

Poznámka

Tyto koblihy mají dvě výhody - těsto je velmi vláčné a jemné díky použitému kefíru a navíc nemusíte čekat, než koblížky nakynou.

podle Povar.ru

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 507 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kefírové koblihy

Tématické fráze: kefírové koblížky koblížky z kefíru koblihy recept recept na koblihy kefírové recepty jednoduche domácí koblihy s kefíru donuty z kefíru kefírové donuty kefírová buchta maminčiny recepty masopustní kefírové koblihy kefír recepty recepty z kefíru koblihy s jedlou sodou masopustní koblížky z kefíru recept koblihy recept na koblihy obrazky koblihy kefírové vdolky koblizky smazene z kefiru recept na koblihy z krfíru