Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Už v úterý 30. srpna začíná další řada oblíbené kulinářské soutěže MasterChef Česko. Amatérští kuchaři se v ní utkají nejen o titul MasterChefa, ale také o snovou výhru jednoho milionu korun! Co přinese letošní ročník a jak jej vnímají porotci?

Nové tváře, nové výzvy

Oblíbená kulinářská show MasterChef Česko se vrací na televizní obrazovky a přinese řadu nových výzev. Už osvědčená porota ve složení Přemek Forejt, Radek KašpárekJan Punčochář bude mezi nadšenci do vaření opět hledat toho nejlepšího, který na konci získá vytoužený titul a s ním i výhru 1 milion korun. Připomeňme, že loni si cenu odnesla Slovenka Besky, v roce 2020 byl vítězem dnes už dobře známý Roman Staša, na kterého se letos mohou diváci těšit i v dalším pořadu TV Nova, kuchařské road show Souboj na talíři

Každá řada soutěže MasterChef je něčím nová. Přirozeně se proměňuje finálová šestnáctka, stejně tak však na soutěžící čekají nové výzvy. V letošním ročníku nebudou chybět oblíbené testy znalostí i chuti, stejně jako master class se zajímavými hosty nebo venkovní výzvy v netradičním prostředí. MasterChef Česko 2022 se také mnohem více zaměří na lokální suroviny dostupné v našich zeměpisných šířkách. 

"V rámci natáčecího studia, kuchyně MasterChefa, přibyly nějaké nové technologie a tvůrci se každý rok snaží o co nejmodernější vybavení a představení technologií, které třeba v předchozích ročnících nebyly. Každá řada je tak vždycky o něco náročnější než ta předešlá a porotci sami říkají, že tohle je asi zatím nejnáročnější řada," říká pro Toprecepty.cz Markéta Damková z TV Nova a dodává, že pokud jde o průběh soutěže, pak v letošním ročníků má každý z porotců k dispozici jednu zlatou kartu, kterou může udělit soutěžícímu, jehož jídlo si ho nejvíc získalo.

Výhrou je opět trofej MasterChef a jeden milion korun, novinkou je možnost stát se pravou rukou Radka Kašpárka v jeho nově otevírané restauraci. Velkou novinkou je potom skutečnost, že letos poprvé dostali soutěžící už do castingových kol zadání, a sice uvařit jídlo, které je nějakým způsobem vystihuje nebo charakterizuje. Porotci napsali soutěžícím osobní dopis, ve kterém jim tohle zadání sdělili.

"Tentokrát budeme hodně cestovat po České republice a současně hledat exotické prvky v rámci české kuchyně. Vnímáme totiž, že její součástí jsou různé národnosti, které tu žijí. Rádi bychom tedy ukázali, jak je česká gastronomie pestrá. Když se totiž řekne česká kuchyně, všichni si představíme knedlíky nebo smažák, a přitom je tady spousta zajímavých receptů a vlivů, které se sem v posledních letech dostávají,“ popisuje koncept letošní řady show MasterChef Česko její hlavní režisér Radovan Síbrt. A co říkají samotní porotci?

"Musím podotknout, že letošní řada je nejvyrovnanější. Je tady tolik špičkových amatérských kuchařů, že by mohli vyhrát úplně všichni," říká Radek Kašpárek, který se už minule svěřil, že nová řada přinese skutečně peprné okamžiky plné emocí.

"Já bych se nikdy nepřihlásil do žádné soutěže, jsem takový, že mám spíš rád svůj klid, a  tady tohle znamená vykročení z  komfortní zóny a vážně to není legrace. Já všechny soutěžící obdivuju, že to zvládnou, protože jak psychicky, tak fyzicky je to strašně náročné," přidává svůj pohled další slavný šéfkuchař Jan Punčochář

"Myslím si, že tahle soutěž může lidem ohromně změnit život. A pro začátečníka je to skvělé nakopnutí. Jít do takovéhle soutěže, spoustu se toho naučit a potom to umět prodat…" glosuje poslední z porotců Přemek Forejt.

Je toho skutečně hodně, na co se můžete letos těšit. MasterChef Česko 2022 se bude vysílat vždy v úterý a ve středu ve 20:20 na Nově. Hned poté každé úterý následuje další oblíbená show tří šéfkuchařů, Souboj na talíři.

Náš tip: Připomeňte si s námi loňskou řadu ve fotografiích. 

 

 

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více