Hejk pečený po seversku
Recept ještě nebyl hodnocenŠtikozubec obecný, zvaný též hejk nebo mořská štika, je dravá mořská ryba. Je velmi oblíbená pro své chutné, málo tučné bílé maso. Na takto zapečené vonící česnekem si…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 266 kJ / 64 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 15,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,06 g |
– nenasycené | 0,18 g |
–– mononenasycené | 0,11 g |
–– polynenasycené | 0,07 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 50 mg |
Sodík | 85 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Štikozubec obecný, zvaný též hejk nebo mořská štika, je dravá mořská ryba. Je velmi oblíbená pro své chutné, málo tučné bílé maso. Na takto zapečené vonící česnekem si…
Hejka omyjeme, osušíme, osolíme a potřeme marinádou z uvedených surovin. Necháme uležet cca 2 hodiny.Pak na pečícím papíře ve vyhřáté troubě grilujeme z každé strany cca…
Objevte tradiční chuť pečenáčů, které spojují křehké obalované rybí filety s pikantním nálevem plným koření. Tento klasický český pokrm je po odležení ideální jako…
Hejka nasolíme, posypeme provensálkými bylinkami, poklademe plátkem másla. Do zapékací mísy dáme rajčátka, rozkrojenou jarní cibulku a vodu. Dáme péct do trouby zhruba…
Rybu nafiletujeme (nebo použijeme hotové filety), osolíme, opepříme, okmínujeme a zakápneme citronovou šťávou. Necháme hodinku odležet (víc není nutné). Na pánvi…
Sůl, pepř a bylinky smícháme. Rybu omyjeme a z jedné strany posypeme smíchanými bylinkami.V pánvičce rozehřejeme olivový olej a na mírném plameni na něm hejka opečeme z…
Filety hejka omyjeme a položíme do pekáčku na pečící papír. V misce smícháme rajský protlak s jogurtem, kari kořením, olivovým olejem, přidáme špetku soli a pepře…
Šťavnatý pečený hejk doplněný jemnou hráškovou kaší představuje ideální jídlo pro diabetiky i všechny, kdo dbají na zdravý životní styl. Rychlá příprava a svěží chuť…
Ryby očistíme a podélně rozřízneme, osolíme a necháme chvíli odležet.Rozšleháme osolená vejce s mlékem a přidáme tolik mouky, aby vzniklo středně husté těstíčko. Medvědí…
Nasekané bylinky a případně koření na ryby smícháme, zalijeme olejem, promícháme, aby vznikla hustá kašička. Přidáme dle chuti pepř, sůl a zakapeme citronovou šťávou.…
Hejka omyjeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, žampiony na plátky.Na pánvičce na oleji zpěníme cibulku, přidáme žampiony a restujeme cca 8-10 minut.…
Tato úprava hejka je jednoduchá, ale chuťově bohatá. Ryba se nejprve krátce opeče na másle, pak se dusí ve smetanové omáčce s žampiony a pórkem, které jí dodají jemnost…