Hejk na krémovém lůžku ze žampionů a špenátu

Suroviny 2 porce

2 filety hejka
krabička žampionů (cca 150 g)
sáček špenátových listů (cca 150 g)
1 cibule
150 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Hejka omyjeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, žampiony na plátky.

  2. Na pánvičce na oleji zpěníme cibulku, přidáme žampiony a restujeme cca 8-10 minut. Neustále mícháme.

  3. Přidáme špenát a přilijeme smetanu. Promícháme a necháme podusit pár minut, než špenátu "zvadnou" listy.

  4. Dochutíme solí a pepřem.

  5. Na druhé pánvičce rozpálíme olej a hejka opékáme z obou stran, až je pořádně propečený.

  6. Na talíř dáme smetanovou směs žampionů a špenátu a na to položíme hejka.

  7. Velkým hladovcům k tomu můžeme přidat brambory :-)

Poznámka od kuchařky

Inspiraci jsem našla v letáku irského obchodu Supervalu před několika lety, tak jsem si rececpt upravila podle sebe.

Olivový olej je možné nahradit máslem.

Vynikající úprava, celkem rychle hotové.

Jen je třeba dát pozor na kostičky - pokud se budete snažit odstranit všechny ještě před opečením, na pánvičce se filety pravděpodobně rozpadnou na víc kousků.

Komentáře k receptu Hejk na krémovém lůžku ze žampionů a špenátu

Tématické fráze: recepty na úpravu - hejk hejk. uprava filet z hejka uprava treska žampiony špenát kremove žampióny úprava