

Hejk na krémovém lůžku ze žampionů a špenátu
Suroviny 2 porce
- 2 filety hejka
- krabička žampionů (cca 150 g)
- sáček špenátových listů (cca 150 g)
- 1 cibule
- 150 ml smetany ke šlehání
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup přípravy receptu
Hejka omyjeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, žampiony na plátky.
Na pánvičce na oleji zpěníme cibulku, přidáme žampiony a restujeme cca 8-10 minut. Neustále mícháme.
Přidáme špenát a přilijeme smetanu. Promícháme a necháme podusit pár minut, než špenátu "zvadnou" listy.
Dochutíme solí a pepřem.
Na druhé pánvičce rozpálíme olej a hejka opékáme z obou stran, až je pořádně propečený.
Na talíř dáme smetanovou směs žampionů a špenátu a na to položíme hejka.
Velkým hladovcům k tomu můžeme přidat brambory :-)
Poznámka od kuchařky
Inspiraci jsem našla v letáku irského obchodu Supervalu před několika lety, tak jsem si rececpt upravila podle sebe.
Olivový olej je možné nahradit máslem.
Vynikající úprava, celkem rychle hotové.
Jen je třeba dát pozor na kostičky - pokud se budete snažit odstranit všechny ještě před opečením, na pánvičce se filety pravděpodobně rozpadnou na víc kousků.