Hejk na smetaně se žampióny a pórkem

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Ryby 3 názory

Suroviny

4 filety z hejka
8 velkých žampiónů
1 pórek
200 ml smetany ke šlehání
1 stroužek česneku
citrónová šťáva
máslo
hladká mouka
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, lehce potřeme česnekem a opečeme na másle z obou stran. Tekutinu, kterou ryba případně pustí, prudce odpaříme a přilijeme smetanu. Přidáme oloupané a na čtvrtiny či osminy pokrájené žampióny, přikryjeme pokličkou a dusíme 10 minut při nízké teplotě.

  2. Pak přidáme kolečka pórku, necháme je změknout (na skus) a omáčku dosolíme a zahustíme máslem rozhněteným s hladkou moukou nebo granulovanou jíškou.
    Množství omáčky regulujeme přidáním mléka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hejk na smetaně se žampióny a pórkem

  • Blanka23 Blanka23

    Moc dobré, omáčka vyníkající, uplné bájo:-p:-8

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Mirčo, děkuju :-). Já jsem to potom ještě trochu promíchala a zapékala v troubě, proto ty těstoviny. Zapečené je to chuťově lepší, ale pro fotku jsem raději volila podobu před zapečením...:-D

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Elizo:-)jsi šikulka;-).Jak na recept:-p,tak na přidání foteček;-):-D.Ryba vypadá velmi dobře:-p(dělám podobnou z file,bez česneku,jako směs),jen u nás by musela být jako příloha brambory:-p;-).Posílám ti boďku za krásnou mňamku a lákavé fotečky:-)

    Odpovědět

Tématické fráze: ryba hejk hejk ryba hejk filety recepty hejk na masle zapečený hejk ryba s porkem ryba heyk filety z hejka hejk filety recept ryby hejk recept na rybu hejk ryba se žampiony a porkem jak upravit rybu hejk hejk v troube heyk heyk ryba hejk-recept žampióny uprava ryby hejk úprava ryby heyk

Zapomněl/a jsem heslo