Pečenáče
Objevte tradiční chuť pečenáčů, které spojují křehké obalované rybí filety s pikantním nálevem plným koření. Tento klasický český pokrm je po odležení ideální jako předkrm nebo lehký hlavní chod.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 531 kJ / 366 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,00 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 4,03 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 12,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Možná to jde i bez sterilizace, pro mne to je dnes premiéra, tak nevím. Recept je opět můj. Pečenáče miluji a tak jsem si řekla, že se snad na tom nedá nic pokazit. Uvidíme.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 9. 2023 08:06
Ivana Ch: Ještě jste neměla čas?
22. 6. 2014 15:22
Zastávám se také jen mouky s kořením. A nemusí se sterilovat. Zatím je v pokusech zalití horkým nálevem,zaškubnutí a postavení na víčko do schlazení.
19. 10. 2012 11:01
marki87: mi na tom chutná právě ta strouhanka nejvíc, ale proč ne? Vyzkouším taky jen v mouce
19. 10. 2012 10:38
No nevím, příště to asi zkusím jen na přírodno v mouce, jak píše Angel 666. Manžel je taky rybář, ryby milujem, i ty na kyselo... Ale ta strouhanka na tom nechutná nám ani rodičům
8. 5. 2012 13:39
Pepa: musím odpovědět stejně, jako špagetka, ale měly by opravdu vydržet půl roku
8. 5. 2012 13:36
Pepa:u nás velmi krátce, neb muž je miluje. Ale podle mě i 6 měsíců. Ovšem já to nikdy tak dlouho nezkoušela, u nás do 14 dnů mizej
8. 5. 2012 13:32
Zajímalo by mě jak dlouho vydrží pečenáče když jsou sterilované
29. 3. 2010 13:09
Ivana Ch určitě dej!!! Já jsem to dělala poprvé v životě, ale i tak byly dobré
29. 3. 2010 10:49
Až budu mít čas dam sem recept na moje pečenáče. Dělám je ze sleďů, vždycky ze tří kil, steriluje je. Nálev dělám s kořenovou zeleninou a hlavně bílým vínem. Receptů už jsem rozdala mraky a zatím je všichni chválili.
29. 3. 2010 10:49
Až budu mít čas dam sem recept na moje pečenáče. Dělám je ze sleďů, vždycky ze tří kil, steriluje je. Nálev dělám s kořenovou zeleninou a hlavně bílým vínem. Receptů už jsem rozdala mraky a zatím je všichni chválili.
1. 11. 2009 12:18
magdalenko, já jsem to taky jen tak prubla od oka a výsledek nadchnul, tak jsem fakt ráda, že chutnalo!
31. 10. 2009 10:46
Janička!
Dnes som otvorila na raňajky pohár s pečenáčmi. Robila som pred týždňom a iba s obrovským zaprením som poháre v chladničke okukávala. Bola to moja premiéra, ešte som nič také nerobila, ale ani nejedla (iba videla v Lidli). A nesterilizovala som - ako radí angel. Ďakujem ti za recept, pretože som nerobila poslednýkrát! +
Dnes som otvorila na raňajky pohár s pečenáčmi. Robila som pred týždňom a iba s obrovským zaprením som poháre v chladničke okukávala. Bola to moja premiéra, ešte som nič také nerobila, ale ani nejedla (iba videla v Lidli). A nesterilizovala som - ako radí angel. Ďakujem ti za recept, pretože som nerobila poslednýkrát! +
8. 9. 2009 19:53
Pavli, tak to mám fakt radost, já mám ještě jednu flašku, ještě jsem nezkoušela, já nesmím, ale jsem ráda, že chutnaly, byl to takový spíš experiment
8. 9. 2009 19:46
tak musím dneska komentovat. Měla jsem u mě doma jednu těhuli, jakmile jsem ji naložila tyhle pečenáče, prý se ji v momentě zlepšila o 100% nálada! a taky jednu, co to v životě nejedla a moc si to pochvalovala takže!! výýýýýýýýýýbornéééééééé
1. 9. 2009 11:56
Janko a zkus to podle Angel, já jsem to prubla naprosto podle sebe, za výsledek neručím a Angel už má zkušenosti
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Podzimní chilli salát
Přidáno před 1 hodinou
Jemný švestkový koláč s drobenkou
Přidáno před 1 hodinou
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky
Přidáno před 5 hodinami
Čalamáda z cuket a paprik
Přidáno před 8 hodinami
Salát z červené řepy s kozím sýrem a ořechy
Přidáno před 9 hodinami
Jednoduchý předkrm pro milovníky krevet
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Bramborák s masovou směsí
Lucie1989 uvařil před 7 minutami
Zapečené růžičkové kapustičky ve smetaně pod bramborovou čepicí
Dede. uvařila před 15 minutami
Skořicové cukroví z lisu na česnek
IrenaF uvařila před 1 hodinou
Kanellbular - skořicové šneky
LucinkaR uvařil před 1 hodinou
Recept na segedinský guláš III.
Elen0766 uvařila před 1 hodinou
Kapustové karbanátky
Grossberg1 uvařila před 2 hodinami
Bramborový guláš
BubakJura uvařil před 2 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
LukasHonzatko uvařila před 3 hodinami
Toskánský bůček
Milda69 uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kukuřičný superúplněk nastartuje změny v jídelníčku. Berani vymění alkohol za zeleninový salát a Lvi zvolí dietní maso
Nasolit rybu, aby byla tak akorát, to vyžaduje trochu zkušeností, ale s našimi radami to zvládne i začátečník
VIDEO: Eliška hledala nejlepší prodejnu donutů: Našla tvrdé kousky i zcela famózní zážitek, který nešlo ohodnotit
Další recepty
Tématické fráze: nálev na pečenáče domácí pečenáče pečenáče z cejna recept na rybí pečenáče pečenáč pečenáče z cejnů rybí pečenáče recept na domaci pecenace pečenáče nálev ryby pecenace pecenace z kapra domácí pečenáče z kapra pečenáče recept z cejna domácí pečenáče recept nálev na pečenáče z ryb pečenáče ze sleďů domácí rybí pečenáče co je pečenáč co jsou pečenáče pečenáč recept
Suroviny: hejk, strouhanka, vejce, mouka hladká, sůl, olej, pepř, koření nové koření, cukr, sůl, ocet, bobkový list
Pečenáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OyxQ
26 názorů