Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený hejk s hráškovou kaší (vhodné pro diabetiky)

Šťavnatý pečený hejk doplněný jemnou hráškovou kaší představuje ideální jídlo pro diabetiky i všechny, kdo dbají na zdravý životní styl. Rychlá příprava a svěží chuť potěší každého, kdo hledá lehký oběd bez výčitek.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Hejka osolíme, pokmínujeme a vložíme do pekáčku. Přidáme máslo, rozmarýn a česnek.
Pečeme na 190 °C asi 25 minut. Krok 2: V hrnci rozpustíme máslo, vložíme nakrájenou cibuli, orestujeme a vsypeme hrášek. Krok 3: Osolíme a opepříme, zalijeme vývarem. Uvaříme doměkka. Krok 4: Přilijeme smetanu a rozmixujeme.

TIP: Top 7: Zelený hrášek v oblíbených receptech

Zveřejněno 12. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený hejk s hráškovou kaší (vhodné pro diabetiky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWvJ5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený hejk s hráškovou kaší (vhodné pro diabetiky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWvJ5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
hejk, česnek, rozmarýn, máslo, sůl, kmín celý, hrášek mražený, cibule, ghee, vývar masový, smetana, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu