Václavková dobrota
Recept ještě nebyl hodnocenNa masle opečieme klobúčiky podpňoviek z jednej strany, otočíme, osolíme a opäť opečieme. Postupne takto opečieme z oboch strán všetky klobúčiky. Potom ich vložíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na masle opečieme klobúčiky podpňoviek z jednej strany, otočíme, osolíme a opäť opečieme. Postupne takto opečieme z oboch strán všetky klobúčiky. Potom ich vložíme…
DUŠENÉ HOUBY: Zdravé očištěné houby nakrájíme na malé kousky, mírně je osolíme a dusíme, až se odpaří skoro všechna voda. Ještě horké plníme do zavařovacích sklenic a…
Huby narežeme, osolíme, okoreníme a podusíme 15 minút. Syrová omáčka : na oleji opražíme dobleda múku, zalejeme mliekom a povaríme na hladkú omáčku. Osolíme, okoreníme…
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a po stranách nařízneme, aby se nekroutilo při tepelné úpravě, nebo ho pokrájíme na nudličky či kostky. Osolíme, opepříme.Na drobně…
Na oleji osmažíme cibuli dozlatova, přidáme okapané zelí, osolíme, osladíme a pod poklicí dusíme do změknutí. Podlévat většinou nemusíme, jelikož přidáním cukru zelí…
Na oleji opražíme narezanú cibuľu, vmiešame papriku a pridáme narezané podpňovky. Dusdíme 20 minút a pridáme cuketu narezanú na polkolieska.Osolíme, okoreníme a dusíme…
Listy kelu obvaríme tak, aby sa dali stáčať.Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme narezané podpňovky (václavky), osolíme, okoreníme a 15 minút…
Na oleji opečieme klobúčiky podpňoviek, posypeme mletou rascou, osolíme a necháme ich vychladnúť.Na taniere rozložíme listy šalátu a okolo na malé kocky narezanú…
Václavky pokrájame na menšie kúsky, dobre umyjeme vo viacerých vodách, dáme variť. Medzitým si nachystáme nočky - halušky: Vajce rozšľaháme s olejom, pridávame krupicu…
Podpňovky (václavky) veľmi opatrne očistíme, aby trs ostal pokope a nerozpadol sa.Medzi hubky vložíme hranolčeky syra a obalíme v múke, rozšľahanom vajíčku a strúhanke. …
Šošovicu preberieme, umyjeme a dáme variť, ku koncu varu osolíme, bobkový list aj korenie vylovíme a vyhodíme. Očistené václavky pokrájame, varíme v slanej vode 20-30…
Brokolicu rozoberieme na ružičky a 2 minúty vo vriacej osolenej vode povaríme. Potom ju scedíme a prelejeme studenou vodou. Necháme odkvapkať.Slaninu nakrájame na malé…
Je tu podzim a s ním i žně pro houbaře, kteří milují václavky. Tyto chutné podzimní houby nabízejí širokou škálu možností, co z nich uvařit. Podle tohoto receptu…
Václavky jsou oblíbené houby, které se dají sbírat někdy už koncem srpna, ale častěji od září do prosince. Jsou ale mírně jedovaté, proto je nutné je správně a…
Těstoviny zapečené se zeleninou jsou výbornou volbou pro všechny, kdo hledají chutné a syté jídlo. Tento pokrm kombinuje oblíbené těstoviny s pestrou směsí zeleniny,…
Václavky patří mezi oblíbené houby. Jednoduše je můžeme zpracovat do chutného pokrmu s tarhoňou. Kulatozrnnou těstovinu tak doplní podušené houby, koření, slanina a…
Václavky na smetaně jsou lahodným pokrmem pro milovníky houbových specialit. Jemně povařené václavky v krémové smetanové omáčce vytvářejí bohatou a plnou chuť, kterou…
V této krémové polévce spojíme dvě delikátní suroviny - aromatický svěží medvědí česnek a václavky, které máme od podzimu zamrazené. Výrazné chutě na závěr zjemníme…