Václavky na pórku s tarhoňou

Houby Doba přípravy: 20 minút 7 názorů

Houby Doba přípravy: 20 minút 7 názorů

Suroviny 4 porce

500 g václavek
1 pórek (jen zelená část)
1 cibule
olej
1 lžíce mleté papriky
pepř
Tarhoňa:
300 g tarhoni
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na troške oleja opražíme narezanú cibuľu a na kolieska narezaný pór. Pridáme mletú papriku, narezané podpňovky, premiešame a podlejeme trochou vody. Osolíme, okoreníme a dusíme 20 minút.

  2. Medzitým si pripravíme tarhoňu: na troche oleja za stáleho miešania opražíme tarhoňu, zalejeme vodou (asi 1 cm nad tarhoňou) a osolíme. Zakryté vložíme do rúry a dusíme do mäkka.

  3. Huby podávame s tarhoňou a šalátom alebo s kyslou uhorkou či čalamádou.

Komentáře k receptu Václavky na pórku s tarhoňou

Tématické fráze: václavka recepty václavky využití využití porku vaclavky recepty recept na václavky využití václavek využití václavky tarhona s pórkem pórek recepty václavky recept recepty z václavek čína z václavek recepty z porku recept václavky porek v receptech s torhonou tarhona s vaclavkami jak na václavky na zahradě vaclavky na zahrade václavky řízek