

Václavky na pórku s tarhoňou
Suroviny 4 porce
- 500 g václavek
- 1 pórek (jen zelená část)
- 1 cibule
- olej
- 1 lžíce mleté papriky
- pepř
- Tarhoňa:
- 300 g tarhoni
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
Na troške oleja opražíme narezanú cibuľu a na kolieska narezaný pór. Pridáme mletú papriku, narezané podpňovky, premiešame a podlejeme trochou vody. Osolíme, okoreníme a dusíme 20 minút.
Medzitým si pripravíme tarhoňu: na troche oleja za stáleho miešania opražíme tarhoňu, zalejeme vodou (asi 1 cm nad tarhoňou) a osolíme. Zakryté vložíme do rúry a dusíme do mäkka.
Huby podávame s tarhoňou a šalátom alebo s kyslou uhorkou či čalamádou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Václavky na pórku s tarhoňou
-
Super, díky za tip, Terezko!!
-
Hmm další užitečné využití václavek. Hola hola lesík volá.
-
Krásný a lákavý receptík
-
Dala bych si s chutí
-
ale kam jít na ty václavky
Letos jsem nenašla ani jednu
-
Fotečka je moc hezká. Přiznám se, že se václavky bojím jíst
. Asi je to jenom v mé hlavě
. Včera jsem jich na zahradě sesbírala koš. Možná vyzkouším. Za pokus to stojí
. Posílám bodík
-
prudce jedké foto
a václavky po slovensky.. podpňovky.. moc milý název