Václavky na smetaně s krkovičkou

BrectanIvy Kuchařka: BrectanIvy

Doba přípravy: 50 minut 4 porce Houby 3 názory

Suroviny

hlavičky václavek
1 cibule
2 lžíce sádla nebo 2 lžíce oleje
500 ml mléka
250 ml kysané smetany
0,5 kg vepřové krkovice
pepř
sůl
kmín
máslová zásmažka
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hlavičky václavek očistíme a nakrájíme na čtvrtky. V hrnci na sádle zpěníme na drobno nasekanou cibuli, přidáme houby, osolíme a přidáme půl lžičky kmínu. Dusíme 10 minut.

  2. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a na pánvičce prudce opečeme po obou stranách.
    S výpekem ho přidáme do hrnce k houbám. Přidáme 100 ml vody, přikryjeme pokličkou a dusíme 40 minut (v papiňáku 15 minut).

  3. Měkké maso vytáhneme z hrnce. K houbám přidáme mléko a kysanou smetanu, případně v mixeru krátce rozmixujeme, zahustíme světlou zásmažkou z másla a hladké mouky a provaříme cca 15 minut.

  4. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 134 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Václavky na smetaně s krkovičkou

Tématické fráze: václavky recepty z václavek recept s krkovičkou recept václavky dušené maso s václavkama vaclavky a lisky na smetaně s kuřecim masem vaclavky a lisky na smetaně václavky na smetaně krkovice v kysane smetaně houbi a maso vaclavki houbi václavky

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít