Václavky na smetaně s krkovičkou

Houby Doba přípravy: 50 minut 3 názory

Houby Doba přípravy: 50 minut 3 názory

Suroviny 4 porce

hlavičky václavek
1 cibule
2 lžíce sádla nebo 2 lžíce oleje
500 ml mléka
250 ml kysané smetany
0,5 kg vepřové krkovice
pepř
sůl
kmín
máslová zásmažka

Postup přípravy receptu

  1. Hlavičky václavek očistíme a nakrájíme na čtvrtky. V hrnci na sádle zpěníme na drobno nasekanou cibuli, přidáme houby, osolíme a přidáme půl lžičky kmínu. Dusíme 10 minut.

  2. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a na pánvičce prudce opečeme po obou stranách.
    S výpekem ho přidáme do hrnce k houbám. Přidáme 100 ml vody, přikryjeme pokličkou a dusíme 40 minut (v papiňáku 15 minut).

  3. Měkké maso vytáhneme z hrnce. K houbám přidáme mléko a kysanou smetanu, případně v mixeru krátce rozmixujeme, zahustíme světlou zásmažkou z másla a hladké mouky a provaříme cca 15 minut.

  4. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Komentáře k receptu Václavky na smetaně s krkovičkou

Tématické fráze: václavky recepty z václavek recept s krkovičkou recept václavky dušené maso s václavkama vaclavky a lisky na smetaně s kuřecim masem vaclavky a lisky na smetaně václavky na smetaně krkovice v kysane smetaně houbi a maso vaclavki houbi václavky