Hustá gulášová polévka z václavek

mischelinka Kuchař: mischelinka

Doba přípravy: 50min 4 porce Polévky 5 názorů

Suroviny

1 středně velká miska malých plodnic václavek
2-3 brambory
1 kostka zeleninového bujónu
1 cibule
1 lžíce sádla
gulášová paprika
1 vrchovatá lžíce instantní gulášové polévky ze sáčku
mletý kmín
4 kuličky celého pepře
majoránka
hladká mouka
voda
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpuštěném sádle zpěníme nakrájenou cibuli a restujeme do hněda, přidáme gulášovou papriku, nakrájené houby a brambory a zalijeme litrem vody.

  2. Okmínujeme, přidáme kuličky pepře, bujón a gulášovou polévku a necháme vařit asi 40 minut.

  3. Vrchovatou lžíci hladké mouky rozkvedláme v troše vody a nalijeme do polévky. Přidáme majoránku a vaříme ještě asi 10 minut. Podáváme s chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hustá gulášová polévka z václavek

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    no to je mňaminka:yes::-D a ta gulášovka tomu určitě dodá ten správný šmrnc:yes::-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Kamuš já bych se vůbec nebála do této Tvé dobré polévečky přidat klidně půl sáčku gulášovky.Dobře to chutná a s těma václavkama bude i krásně voňavá:-p+5:yes::-KJá si také takto někdy při vaření vypomůžu;-):-))

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Takhle vaříval kdysi můj děda na chatě polévku s houbami, když jsem tam vyrůstala jako malá, vím, že tam neměl na chatě žádné koření a tak tam šoupnul to, co je zde v receptu, sice tedy bez bujonu, ale ten pytlík gulášové polévky si pamatuji dodnes, i když to dnes málokdo vaří takto a tímto způsobem, ale dělávalo se to v šedesátých letech, tak, jak píše mischelinka;-) vyvolalo to ve mne tak i vzpomínku na dědu a jeho rychlá jídla, to bývaly časy žít v lese celé prázdniny a baštit to, co je;-);-):yes:

    Odpovědět

  • jana jana(neregistrovaná)

    :-) Já myslím, že bude dobrá. Té polévky ze sáčku tam je jedna lžíce na litr vody a kostka bujonu mně tam nevadí. Podobnou jsem vařila na chatě.:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Nezlob se, já bych čerstvé houby prostě sáčkovou polévkou nedoplnila, neb by mi bylo líto té fantastické a nezaměnitelné chuti a vůně čerstvých hub, ať to jsou václavky nebo jakékoli jiné houby. Beru to jako tvou obměnu s tou gulášovkou v sáčku. Ale ten bujon už je podle mě přes čáru.Navíc prostě, pak ty houby už tam nemají smysl.

    Odpovědět

Tématické fráze: gulášovka z václavek polevka z vaclavek houby václavky polévka recept na polévku z václavek polivka z vaclavek václavky polévka vaclavky gulasova polevka gulášová polévka ze sáčku hustá gulášovka gulášovka z polévka z václavek co se vaří z hub václavek václavka gulášová polévka jak vylepsit gulasovou polevku s sacku husta gulášová polévka z mletého masa gulášovka s václavek drstk.polevka z vaclavek recept václavky gulášová polévka recept gulasova polevka zvaclavek co z hub vàclavek

Zapomněl/a jsem heslo