Moc dobrý koláč s ovocem
Recept ještě nebyl hodnocenHrnek cukru (krupice) a vajíčka vyšleháme do pěny. Pak pomalu přidáme mouku, olej, vlahé mléko, vanilkový cukr a nakonec prášek do pečiva. Dobře všechno promícháme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hrnek cukru (krupice) a vajíčka vyšleháme do pěny. Pak pomalu přidáme mouku, olej, vlahé mléko, vanilkový cukr a nakonec prášek do pečiva. Dobře všechno promícháme a…
Troubu předehřejeme na 180 °C. Bílky oddělte od žloutků a se špetkou solu je ušlehejte do tuha. Přidejte k nim oba cukry a poté i žloutky. Mouku smíchejte se solamylem a…
Zapneme troubu na 180 °C a plech 32x23 cm vyložíme papírem na pečení.Do mísy dáme vejce, cukr a elektrickým šlehačem začneme šlehat na nejvyšší stupeň. Přidáme horkou…
Tvarohové knedlíky v sobě spojují dvě naše úžasné suroviny – tvaroh a první jahody v sezóně. Ale ovocné knedlíky s různou náplní nás mohou provázet celé léto. Zda na…
Měkké tvarohy a část omytého ovoce (+ kapku rumu) rozmixujeme na hladký krém, nalijeme do misek nebo pohárů, proložíme omytým ovocem a zdobíme mátou a ovocem.
Tvaroh smícháme se žloutky, cukrem a pudink.práškem. Těsto rozpůlíme a každou polovinu rozválíme na obdélník o velikosti asi 32x24cm, rádýlkem rozdělíme na čtverce o…
Do mističky vložte droždí, cukr a 10 g hladké mouky. Do druhé misky nasypte ovesné vločky. Mléko zahřejte tak, abyste v něm udrželi prst (nesmí být horké, aby…
Suroviny vložíme do pekárny a necháme zpracovat těsto, stačí nechat kynout 45 minut. Mezitím si uvaříme náplň z mléka, pudinku a cukru ( pudink musí být hustější ). …
Jahody rozmixujeme a smícháme s ostatními ingrediencemi. Všechno pořádně promícháme, aby byla směs co nejvíce nadýchaná.Směs vlijeme do vaničky na zmrzlinu nebo do…
Nejdříve si vymažeme a vysypeme dortovou formu. Dáme předehřát troubu tak na 170°C. Pak ve šlehači dáme vyšlehat bílky, do nich přidáme třetinu cukru, pak postupně…
Ve vodní lázni ušleháme do tuhé světle žluté pěny žloutky,med,cukr,muškátový oříšek a pomerančovou kůru. Odstavíme a za občasného promíchnutí necháme vychladit.…
Těsto pořádně prohněteme, v dlani uděláme placičku (pokud se těsto lepí, namočte si malinko ruce), vložíme jahodu a zavřeme.Uválíme kuličky (mě vyšlo 10 ks) a vložíme do…
Z uvedených surovin na drobenku zpracujeme sypkou směs. Na pekáč položíme pečicí papír – je důležitý! Na něj vysypeme 3/4 směsi. Z mléka, pudinkových prášků a cukru…
1) Troubu si předehřejeme na 200°C. 2) Na těsto si smícháme zvlášť sypké a zvlášť mokré suroviny. Sypké pomalu vmícháme do mokrých. Zbytečně nepřemícháváme, když někde…
Korpus: žloutky vyšleháme s cukry do pěny, vmícháme vodu a olej, přisypeme a řádně promícháme s moukou a kypřidlem a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto…
Korpus: žloutky vyšleháme s cukry do pěny, vmícháme vodu a olej, přisypeme a řádně promícháme s moukou a kypřidlem a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto…
Čokoládu rozpustíme s tukem nad párou. Do každého košíčku dáme lžičku čokolády. Obrácenou stranou lžičky čokoládu roztíráme do boků. Děláme tak, aby ty stěny nebyly…
Velmi nápaditý dezert na velikonoční svátky, co pobaví děti i dospělé. Malé květináčky jsou vyplněny známými kakaovými sušenkami a krémem z Mascarpone, šlehačky a ovoce.…
Sušenkový základ a jemný krém z tvarohu nebo ricotty doplníme čerstvými jahodami namáčenými v jahodové zavařenině. Tento jednoduchý ale výborný cheesecake si jistě…
Nejen děti můžeme pobavit tímto bubákovým dortem. Nadýchaný piškot protřeme pikantní marmeládou a na povrch nalijeme krém z vanilkového pudinku. Celý dort nám pak…
Vezmeme si velkou kulatou mísu a po celé její ploše naskládáme jednu vrstvu piškotů ( předtím ale piškoty do něčeho namočte, aby držely, nejlepší je čaj nebo kakao ). …
Nejprve uděláme jahodovou náplň.Jahody omyjeme a spolu s cukrem a vodou krátce povaříme. Trochu rozmixujeme, kdo nechce mít kousky jahod, rozmixuje úplně.Pak přilijeme v…
Ušleháme vejce s cukrem do husté pěny, přidáme vodu a nakonec mouku. Těsto rozetřeme na vymazaný pečící papír a pečeme při 190 °C asi 8-10 min. Jahody rozmixujeme s…
Přidáno před 31 minutami
Přidáno před 51 minutami
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Francouzské éclairs si vás získají lahodným krémem. Na přípravu jsou dokonce snazší než české věnečky!
Princeznin dort není jen pro princezny: Na slavný švédský dezert je třeba piškotový korpus, jemný krém a speciální zelená peřinka
Nejčastější mýty o mléce lidi stále straší: Obsah škodlivých hormonů, přidaný cukr ani zabraňování hubnutí se přitom nekoná