Sezónní koláč

Martinka.br Kuchařka: Martinka.br

Doba přípravy: 60 Minut 8-12 porcí Pro začátečníky 5 názorů

Suroviny

Těsto:
200 g Hery
200 g moučkového cukru
4 vejce
250 g polohrubé mouky
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání dortové formy
Náplň:
500 g měkkého tvarohu
60 g moučkového cukru
2 sáčky vanilkového cukru
1 vejce
300 g jahod (maliny, ostružiny, meruňky...)
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Tuk nakrájíme na malé kousky a při pokojové teplotě necháme změknout. Pak ho vyšleháme s cukrem a žloutky do pěny. Z bílkú vyšleháme tuhý sníh a spojíme ho se žloutkovou pěnou. Nakonec vmícháme mouku.

  2. Formu vymažeme a vysypeme moukou a naplníme těstem. Vložíme ji do trouby předehřáté na 180 stupňú a korpus předpékáme 15-20 minut.

  3. Mezitím dobře rozmícháme tvaroh s oběma cukry a vejcem. Rozetřeme ho na předpečený korpus a formu vrátíme do trouby.

  4. Koláč dopékáme ješté asi 20 minut. Těsně před koncem pečení na něj rozprostřeme očištěné a okapané ovoce.

Poznámka

Pekla jsem tento koláč poprvé a hned se povedl a je výborný. Opravdu je lepší použit dortovou formu. Koláčová je na to opravdu malá. Dortovou jsem měla až po okraj. Tento recept je vážně vyborný a můžu ho doporučit i začátečníkům. Přeji dobrou chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sezónní koláč

Tématické fráze: sezonni recepty buchta z hery jablková buchta květy fialové koláč pro začátečníky sezonní ovoce koláč pro sezonní ovoce sezonnirecepty sezónní vaření sezonni buchta tvaroh kolač z pekla jablková buchta z hery sezoní recepty kolac z hery a ovoce kolač sezoní ovoce sezonní pečení luxusní meruňkový koláč sezonni ovoce recepty sezonnireceptz sezonni recept sezónní ovoce léto