Jahodovo-sněhové kostky
Recept ještě nebyl hodnocenJahody opláchneme, necháme okapat a několikrát překrojíme. Cukr s bílky ušleháme v tuhý sníh.Smícháme mouku s práškem, přidáme ostatní ingredience a zpracujeme, jako by…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jahody opláchneme, necháme okapat a několikrát překrojíme. Cukr s bílky ušleháme v tuhý sníh.Smícháme mouku s práškem, přidáme ostatní ingredience a zpracujeme, jako by…
Vezmeme si velkou kulatou mísu a po celé její ploše naskládáme jednu vrstvu piškotů ( předtím ale piškoty do něčeho namočte, aby držely, nejlepší je čaj nebo kakao ). …
Z tvarohu, krupice a špetky soli vypracujeme těsto.Z těsta vytvoříme váleček a nakrájíme ho na kolečka, do kterých zabalujeme jahody, ale mohou být i meruňky, nebo…
Vše dobře smícháme a promícháme, aby nebyly cucky. Hladké těsto nalijeme do připraveného pekáčku (vymazaný olejem nebo tukem na pečení a vysypaný moukou nebo dětskou…
Pomazánková másla dáme do mísy společně se zakysanou smetanou, přidáme vanilkový cukr, podle chuti vaječný koňak nebo baileys. Vše zamícháme dohromady ( můžete ručně ale…
Rožky narežeme na kolieska a zalejeme mliekom, v ktorom sme rozhabarkovali vajíčka. Do vymasteného pekáča uložíme vrstvu rožkov, rozotrieme tvarohovú náplň a uložíme…
Jahody nakrájejte na drobné kostky. Kostky rovnoměrně rozdělte do 4 vychlazených! sklenic a ještě si trochu nechte stranou. Želé si připravte podle návodu a nechte…
Na těsto smícháme všechny sypké suroviny a pak přidáme kefír, olej a vejce. Dobře promícháme nebo můžeme trochu prošlehat ručním šlehačem. Těsto vylijeme na plech…
Do mixéru dáme hluboce zamražené jahody, zalijeme smetanou a cukr. Rozmixujme. Na rozředění potom dolévámé mléko. Mixujeme kvůli pěně alespoň 1 minutu.
Malé ovocné košíčky s pudinkovým krémem, jsou ozdobou každé narozeninové oslavy. Jejich chuť je lahodná a v ústech se jen lehce rozplynou. Použít můžete jakýkoliv druh…
Omyté a očištěné jahody si rozmačkáme (můžeme přidat tak 1 lžíci vodky)s jedním vanilkovým cukrem. V míse si ušleháme šlehačku. Do ušlehané šlehačky lehce pomačkáme …
Troubu předehřejeme na 180 °C. Bílky oddělte od žloutků a se špetkou solu je ušlehejte do tuha. Přidejte k nim oba cukry a poté i žloutky. Mouku smíchejte se solamylem a…
Heru utřeme s cukry, poté přidáme mléko, mouku, vajíčka a ostatní ingredience. Do připraveného těsta vmícháme modré barvivo. Lijeme na již předem vymazaný pekáč, vzápětí…
Cesto: Žĺtky + cukor vymiešať pridať olej, vodu, múku, prášok do pečiva + nakoniec sneh a upiecť, nechať vychladnúť Plnka: vyšlahať šlahačku, pridať smotanu +…
Jahody nakrájíme, dáme vařit s vodou a javorovým sirupem a vanilkovým extraktem. Vaříme 3 minuty, poté přidáme víno a necháme ještě chvilku přejít varem. Vše necháme…
Jahody nakrájíme, dáme vařit s vodou a javorovým sirupem a vanilkovým extraktem. Vaříme 3 minuty, poté přidáme víno a necháme ještě chvilku přejít varem. Vše necháme…
Vejce, cukry, červené barvivo a mléko smícháme dohromady, vmícháme mouku s práškem do pečiva a nalijeme do dortové formy, kterou máme vystlanou pečícím papírem.Dáme péct…
Jahody očistíme, omyjeme a necháme okapat. Z pomeranče vymačkáme šťávu, smícháme ji s vodkou a moučkovým cukrem. Přelijeme přes pokrájené jahody a na 1 hodinu uložíme do…
Začneme přepuštěním másla: na nejmenším plameni v rendlíku se silným dnem máslo rozpustíme a necháme cca 10 minut jemně probublávat. Sbíráme pěnu a nakonec přecedíme…
Připravíme si drobenku smícháním všech surovin, prsty spojíme směs tak, aby se dělaly hrudky. Můžeme odložit do lednice. Dále si dáme do mísy rebarboru, jahody, cukr a…
Na oleji opražíme na niekoľko kúskov narezanú cibuľu. Vyberieme ju a do oleja dáme ryžu. Za stáleho miešania ju 2 min pražíme. Podlejeme vínom a pražíme, kým sa víno…
Semínka promícháme s mlékem a vodou. Přidáme cukr podle chuti a necháme v ledničce přes noc.Jahody krátce podusíme s cukrem, zlehka rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Pět největších gastronomických trendů: Láká nás regionální kuchyně, rostlinná strava i chytré nádobí
Cukroví z cukrovinek: Pracny z tatranek, margotková kolečka nebo kávová kolečka s kofilovým krémem chutnají božsky
9 nejlepších podzimních polévek pro zahřátí: Dáte si dýňovou, mrkvovou nebo cibulačku?