

Rychlý dezert z chřestových špiček s jahodovo-tvarohovým krémem
Suroviny 4 porce
- 28 ks špiček bílého chřestu
- 200 g jahod
- 500 g měkkého tvarohu (ve vaničce)
- cca 50 g vanilkového cukru
Postup přípravy receptu
Očištěný chřest vložíme pokud možno na stojato do vroucí vody do vysokého hrnce a vaříme 7 až 9 minut. Nesolíme.
Po zchlazení ve studené vodě chřest osušíme na kuchyňské utěrce.
Jahody rozmixujeme s tvarohem a dle chuti trochou cukru dohladka a necháme vychladit.
Do poháru vlijeme rozmixovaný krém a zapícháme do něj chřestové špičk.
Poznámka od kuchařky
Nejlépe vynikne čerstvý český chřest z farmářských trhů či z farmy v Hostíně u Vojkovic, rovnou z pole sklizený.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rychlý dezert z chřestových špiček s jahodovo-tvarohovým krémem
-
Žeby som si skočila do Hostína? Alebo zaletela ( dnes čarodejnice lietajú
) ?
Ale vážne, je zo zaujímavá kombinácia, ešte som to nepočula, stála by za vyskúšanie -
spagetka: pro milovníky chřestu se tento víkend 4.5. pořádají v Hostíně Chřestové slavnosti - doporučuju
!
-
sice mám pocit, že je to psaný trochu jako reklama, chřest miluju, ale přiznávám, že takto nasladko jsem neochutnala, takže neodsuzuju, vyzkouším, jsem fakt zvědavá