Tiramisu od Itala
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční italský dezert si rychle našel své příznivce po celém světě. Určitě máte v záloze nějaký český recept se zakysanou smetanou nebo pomazánkovým máslem. Dnes ho…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 kJ / 3 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,20 g |
| Tuky | 0,20 g |
| – nasycené | 0,08 g |
| – nenasycené | 0,12 g |
| –– mononenasycené | 0,04 g |
| –– polynenasycené | 0,08 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 0,08 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Tradiční italský dezert si rychle našel své příznivce po celém světě. Určitě máte v záloze nějaký český recept se zakysanou smetanou nebo pomazánkovým máslem. Dnes ho…
Dostali jste chuť na Itálii, nebo jste příznivcem nepečených dezertů? Vyzkoušejte pravé italské domácí tiramisu. Moučník, který je vláčný, jemný, elegantní a jeho recept…
Vše na korpus spojíme a natlačíme do formy kromě banánu. Ten nakrájíme na kolečka a poklademe na těsto.Vše na krém spojíme v hladkou hmotu, kterou navrstvíme na korpus,…
Dezert, který si můžete vychutnat bez výčitek i při zdravém životním stylu. Piškoty nasáklé espressem a rumem zachovávají typickou chuť tiramisu, klasické tučné…
Milujete tiramisu, ale vyhýbáte se cukru? Vyzkoušejte jeho odlehčenou variantu slazenou erythritolem! Tenhle dietní dezert si zachovává jemnost krému, chuť kávy i…
Nepečený tvarohový dezert v sobě spojuje jemnou tvarohovou vrstvu, banány a piškoty namočené v espressu. Připomíná tiramisu, ale díky banánům je svěžejší a příjemně…
Pyré s cukrem a kořením vaříme zvolna asi 10 minut, pak přecedíme.Do sklenice nalijeme sirup, opatrně espresso a navrch horké, napěněné (šlehačem nebo metličkou) mléko.…
Placičky je třeba si připravit předem, stejně tak jako dip. Na dip rozmačkáme avokádo vidličkou a smícháme se všemi zbylými ingrediencemi a dáme vychladit. Na placičky…
Heru vyšleháme s cukry a solí. Přidáme vejce, mléko a mouku s kypř. práškem. Cukr necháme zkaramelizovat a zalijeme opatrně pomalu smetanou a mícháme dokud se nám…
Velikonoční beránek podle slavného cukráře je dokonale vláčný a skrývá krásné mramorování. Těstu dodá na vláčnosti použití bílého jogurtu a mramorování vytvoříme díky…
Sladké nadýchané vafle k snídani zpříjemní začátek nového dne. Přidáme do nich trochu kávy a kakaa, aby měly výraznější chuť. Vafle podáváme nazdobené podle naší…
Sušenky nameleme nebo rozdrtíme a spojíme s máslem v kompaktní hmotu, která se nesmí drolit. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy (24cm) a pořádně umačkáme, můžeme…
V míse prošleháme vejce s cukrem. Ve smetaně rozpustéme sáček Cappuccina a přidáme jedno malé espresso, kakao a špetku skořice. Společně krátce zahřejeme. Mouku smícháme…
Panna cotta je jednoduchý italský smetanový dezert, který se obvykle dochucuje vanilkou. Tentokrát ji ochutíme kávou a po vychladnutí podáváme s rybízovým rozvarem,…
Velmi rychlý a lahodný kávový likér připravíte pouze z několika málo surovin. Z uvedeného množství připravíte asi 1 litr likéru, který můžete rozlít do menších lahviček…
1. predehrat troubu 2. máslo a cukr dohromady smíchat 3. pridat vejce jedno po druhém do másla a cukru dobře promícháme, 4. pridat espresso a dobře promícháme . 5.…
1. predehrat troubu 2. máslo a cukr dohromady smíchat 3. pridat vejce jedno po druhém do másla a cukru dobře promícháme, 4. pridat espresso a dobře promícháme . 5.…
Nejdříve začneme fazolemi, pokud nemáte konzervované, večer předem namočíme ve vodě. Ve středně velkém kastrolu rozehřejeme lžíci olivového (kokosového...) oleje a…
Mléko si ohřejeme a ručním šlehačem vyšleháme lehkou pěnu, do té pak přilejeme horkou kávu (espresso) a osladíme.
Do šejkru s ledem nalijeme všechny suroviny, protřepeme a přes sítko nalijeme do sklenice. Můžeme ozdobit kávovými zrny.
Do hrnca nasypeme cukor, pridáme vodu a varíme za stáleho miešania na miernom plameni. Od zovretia varíme ešte 8 minút. V intervale 6-7 minút vyberieme na tanier vždy 1…
Připravíme si silné espresso a taky si svaříme vodu s cukrem. Smícháme dohromady, necháme vychladnout, vlijeme do spíše nižší nádoby a vložíme do mrazničky. Občas pak…
Všechny ingredience na drobenku zpracujeme dohromady. Vznikne nám těsto podobné těstu jak na linecké cukroví. Těsto vyválíme na placku, položíme na plech vyložený…