Tiramisu od Itala
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční italský dezert si rychle našel své příznivce po celém světě. Určitě máte v záloze nějaký český recept se zakysanou smetanou nebo pomazánkovým máslem. Dnes ho…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 kJ / 3 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,20 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,08 g |
– nenasycené | 0,12 g |
–– mononenasycené | 0,04 g |
–– polynenasycené | 0,08 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,08 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Tradiční italský dezert si rychle našel své příznivce po celém světě. Určitě máte v záloze nějaký český recept se zakysanou smetanou nebo pomazánkovým máslem. Dnes ho…
Dostali jste chuť na Itálii, nebo jste příznivcem nepečených dezertů? Vyzkoušejte pravé italské domácí tiramisu. Moučník, který je vláčný, jemný, elegantní a jeho recept…
Dezert, který si můžete vychutnat bez výčitek i při zdravém životním stylu. Piškoty nasáklé espressem a rumem zachovávají typickou chuť tiramisu, klasické tučné…
Milujete klasické tiramisu? Pak vám určitě zachutná i tato verze s čerstvým ovocem. Můžete jej připravit do skleničky či do formy a doplnit takovým ovocem, které máte…
Milujete tiramisu, ale vyhýbáte se cukru? Vyzkoušejte jeho odlehčenou variantu slazenou erythritolem! Tenhle dietní dezert si zachovává jemnost krému, chuť kávy i…
Placičky je třeba si připravit předem, stejně tak jako dip. Na dip rozmačkáme avokádo vidličkou a smícháme se všemi zbylými ingrediencemi a dáme vychladit. Na placičky…
Připravíme si silné espresso a taky si svaříme vodu s cukrem. Smícháme dohromady, necháme vychladnout, vlijeme do spíše nižší nádoby a vložíme do mrazničky. Občas pak…
Sušenky nameleme nebo rozdrtíme a spojíme s máslem v kompaktní hmotu, která se nesmí drolit. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy (24cm) a pořádně umačkáme, můžeme…
Pyré s cukrem a kořením vaříme zvolna asi 10 minut, pak přecedíme.Do sklenice nalijeme sirup, opatrně espresso a navrch horké, napěněné (šlehačem nebo metličkou) mléko.…
Panna cotta je jednoduchý italský smetanový dezert, který se obvykle dochucuje vanilkou. Tentokrát ji ochutíme kávou a po vychladnutí podáváme s rybízovým rozvarem,…
Do hrnca nasypeme cukor, pridáme vodu a varíme za stáleho miešania na miernom plameni. Od zovretia varíme ešte 8 minút. V intervale 6-7 minút vyberieme na tanier vždy 1…
Velmi rychlý a lahodný kávový likér připravíte pouze z několika málo surovin. Z uvedeného množství připravíte asi 1 litr likéru, který můžete rozlít do menších lahviček…
Mléko si ohřejeme a ručním šlehačem vyšleháme lehkou pěnu, do té pak přilejeme horkou kávu (espresso) a osladíme.
Heru vyšleháme s cukry a solí. Přidáme vejce, mléko a mouku s kypř. práškem. Cukr necháme zkaramelizovat a zalijeme opatrně pomalu smetanou a mícháme dokud se nám…
Do šejkru s ledem nalijeme všechny suroviny, protřepeme a přes sítko nalijeme do sklenice. Můžeme ozdobit kávovými zrny.
V míse prošleháme vejce s cukrem. Ve smetaně rozpustéme sáček Cappuccina a přidáme jedno malé espresso, kakao a špetku skořice. Společně krátce zahřejeme. Mouku smícháme…
Všechny ingredience na drobenku zpracujeme dohromady. Vznikne nám těsto podobné těstu jak na linecké cukroví. Těsto vyválíme na placku, položíme na plech vyložený…
Připravíme sklenici, na dno rozdrobíme 4 piškoty a zalijeme třetinou kávy. V misce smícháme tvaroh, mléko, protein a stévii či jiné sladidlo. Do sklenice přidáme třetinu…
Zvolime vhodnou nadobu - ja pouzivam takove ty zamrazovaci krabicky z plastu, muze byt i hranata zapekaci miska a pod. Vejce rozdelime na zloutky a bilky. Do zloutku…
Vše na korpus spojíme a natlačíme do formy kromě banánu. Ten nakrájíme na kolečka a poklademe na těsto.Vše na krém spojíme v hladkou hmotu, kterou navrstvíme na korpus,…
V kastrůlku rozehřejeme olej. Cibuli nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme rýži a 1-2 minuty mícháme. Poté zalijeme espresem. Necháme vyvařit…
Do velké mísy, kterou umístíme nad vodní lázeň vložíme žloutky, které rozmícháme v mléce a přidáme kondenzované mlékoPřidáme zrníčka z jednoho vanilkového luskuSměs…
1. predehrat troubu 2. máslo a cukr dohromady smíchat 3. pridat vejce jedno po druhém do másla a cukru dobře promícháme, 4. pridat espresso a dobře promícháme . 5.…