Babiččiny ořechové úlky
Recept ještě nebyl hodnocenVosí hnízda nebo včelí úlky – jak jim říkáte u vás doma? Ačkoliv je název různý, jedná se o tentýž druh vánočního cukroví, které je velmi oblíbené. Nepečené ořechové…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 0 kJ / 0 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 0,00 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 0 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Vosí hnízda nebo včelí úlky – jak jim říkáte u vás doma? Ačkoliv je název různý, jedná se o tentýž druh vánočního cukroví, které je velmi oblíbené. Nepečené ořechové…
Chcete vyzkoušet nové vánoční cukroví? Tyto lahodné ořechové trubičky namočené v čokoládové polevě a plněné čokoládovým, máslovým krémem vonícím po rumu budou mít…
Košíčky vonící rumem s máslovým krémem a v tolika možných obměnách, jako třeba s kandovaným ovocem, polité čokoládou nebo s oříšky. Vypadají nádherně a ještě lépe…
Vosí hnízda, neboli úly jsou oblíbené nepečené vánoční cukroví. Připravte je netradičně, třeba v podobě malých "tučňáků". Z ořechového těsta, plněné máslovým krémem a s…
Milujete linecké cukroví a hledáte nějakou originální obměnu? Pak rozhodně vyzkoušejte tohle pomerančové, jeho chuť vás překvapí, je svěží a tak dobré! Raději upečte…
Křehký linecký základ, který omývá čokoládová poleva, na němž stojí šťavnatá, rozcuchaná kokosová kupole. A uvnitř čeká překvapení v podobě osvěžující chuti marmelády s…
Tyto slzičky nesmí na vánoční tabuli chybět. Připravíme je z křehkého lineckého těsta, do kterého přidáme kakao. Slepujeme čokoládovým krémem s rumem a zdobíme…
I přes celiakii nebo alergii na lepek si můžete o Vánoce užít výborné cukroví. Vyzkoušejte třeba toto linecké cukroví z bezlepkové mouky. Dochutit ho můžete podle své…
Sněhobílá kokosová vosí hnízda jsou ozdobou každého vánočního stolu. S těstem se dobře pracuje a pokud se lepí, stačí formičku vysypat kokosem. Cukroví pak bude vypadat…
Vyzkoušejte netradiční, zato výborné plněné cukroví. Křehké linecké těsto s vůní známé tyčinky Margot a máslovým krémem se rozplývá na jazyku. Kolečka namáčíme do…
Toto univerzální linecké těsto s pudinkem voní rumem a vanilkou a má široké možnosti využití. Můžete ho klasicky vyvalovat a vykrajovat z něj různé tvary, vytlačovat…
Vypracujeme těsto, vykrajujeme kolečka, pečeme na 180 stupňů. Po vychladnutí slepujeme máslovým krémem a poléváme čokoládovou polevou, zdobíme ořechem.
Vosí úlky jsou jedním z nejoblíbenějších druhů vánočního cukroví, které zaujme nejen svou chutí, ale i originálním vzhledem. Tyto sladké kousky se skládají z jemného…
Ze surovin vypracujeme kokosové těsto. Tvarujeme kuličky, obalujeme v moučkovém cukru, vkládáme do formiček a vyklopíme. Necháme do druhého dne zaschnout.Ze surovin…
Citronové cukroví je vždy osvěžujícím kouskem mezi ostatními druhy cukroví. Příprava je snadná, zvládne ji i začátečník. Po upečení pak můžeme vykrájené tvary slepovat…
Ze všech surovin vypracujeme těsto a necháme v chladu 2 hodiny odpočinout. Vyválíme a vykrajujeme kolečka. Dáme je na plech vyložený pečicím papírem a ve středně vyhřáté…
Využití máku do těsta vánočního pečiva je dosti neobvyklé. Je ale příjemné poznávat nové chutě a milovníci máku zajásají. Chuť pečiva ovlivní i jeho náplň, proto…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v lednici 2 hodiny odpočinout. Potom vyválíme placku, vykrojíme rohlíčky, které upečeme ve středně vyhřáté troubě (160 °C)…
Srdíčka z křehkého máslového těsta s kousky čokolády jsou slepená máslovo-kakaovým krémem a namočená do čokoládové polevy. Cukroví, které se rozplývá na jazyku a na…
Jednoduché medovo-kokosové slzičky jsou zajímavou variací na linecké těsto. Kombinace kokosu a medu v těstě je zkrátka vynikající a stojí za to ji vyzkoušet. Slzičky…
Lahodné křehké těsto v sobě ukrývá med a také strouhaný kokos, díky čemuž je chuť zase o něco jiná, než u ostatních druhů cukroví. Slepte upečené tvary máslovým krémem a…
Upečený korpus promažeme máslovým krémem, dort sestavíme do požadovaného tvaru a dozdobíme polevou a krémem.