

Čokoládová srdíčka
Suroviny
- Těsto:
- 200 g hladké mouky
- 125 g másla
- 1 žloutek
- 75 g moučkového cukru
- 50 g čokolády (hoblinek)
- 1 vanilkový cukr
- 1 KL nescafé
- Nádivka:
- základní máslový krém:
- 250 g másla
- 6 pl cukru krupice
- 1 vejce
- 2 PL nugety
- rum
- čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme do folie a necháme minimálně 2 hodiny odpočinout v chladničce. Potom těsto vyválíme, formičkou z něj vykrajujeme srdíčka.
Klademe na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 12-15 minut. Hotová srdíčka slepujeme máslovým krém a zdobíme dle vlastní fantasie.
Nádivka: do základního máslového krému přidáme nugetu a trochu rumu.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Čokoládová srdíčka
-
Moc dobré cukroví Evi, děkuji za recept. Bod jsem poslala už dávno, teď jen foto
-
-
Krása
-
Prekrasne cukrovicko, kocham se a nemam slov, dokonalost primo uzasna.
-
Bahula: aj ja smekám pred tvojou šikovnosťou...
-
-
maris, zizala, Jana: děkuji
-
Moc hezké, pečlivě provedené, ale to k Tobě patří
-
Evi, Ty máš všechno tak krásné, recepty, jejich provedení i fotky
-
Nádherné, Evo!