Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

NOVINKA: Naše chalupářská kuchařka

Koupit za 399 Kč

Makronky

Oblíbený dezert posledních let jsou makronky. Autor receptu má s jejich výrobou velké zkušenosti a tyto popsal podrobně a srozumitelně. Makronky podle něj se vám určitě podaří.

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

5. 2. 2014 01:27

Suroviny pro 32 porcí

32 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 158 kJ / 1 711 kcal
Bílkoviny31,00 g
Tuky57,10 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 201 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy262,27 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Zatím jsem vedle mandlí úspěšně odzkoušel vlašské ořechy, lískové ořechy, loupanou slunečnici, nesolené arašídy, mák (50 % místo mandlí), kokos (50 % místo mandlí).

Podobných receptů najdete na webu celou řadu. Vaječné bílky jsou uváděny v kusech, já akorát odzkoušel a přepočítal suroviny na 100 g bílků.

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

10. 9. 2022 15:33

Prý že: "dědku už dlouho´s nedělal makronky!"
Tak jsem namlel loupané (tedy pražené) lískáče, ušlehal bílky a udělal těsto; na papíry nastříkal pusinky a čekal a čekal, dokonce na sluníčku jsem je chvilku nechal a korpusy ne a ne zavadnout ;-( Konečně mi (po letech:-! co makronky dělám) napadlo je osušit v troubě (HV 50°C/asi 10´ - na dotek, aby nelepily na prst)
...a pak už to byla brnkačka :-)
Óóó přírodo! Jeden se furt učííí... :-8

Panibozi

14. 1. 2021 00:21

Moc šikovný receptík, lepší jsem na netu ještě nenašla. Povedly se hned na první pokus. Přidala jsem fotku. Rozhodně palec nahoru. :yes:

Manavalu Manavalu

25. 10. 2020 15:11

casino: mockrát děkuji za odpověď snad se příště povedou:-)

casino casino

24. 10. 2020 10:34

Manavalu:
Asi chyba v zasychání...
To je na celém procesu nejdůležitější... Teď je blbé počasí na makronky (vlhké počasí)... Zkusit přiložit pod kotel ;-)
Opravdu zasychání raději o hodinu přehnat, než o minutu uspěchat ;-)
Opravdu napřed v peci zkusit 1 skořápku... Raději postupně sníst pár zmetků, než zmršit najednou celý plech :-(
No, snad se zadaří:-K
Kdyžtak, tak dnes jsem na příjmu...:-D

Manavalu Manavalu

24. 10. 2020 10:19

casino:
Jakou dělám chybu když mi makronky nevyskočí ? Nejdříve se zvětšuje a pak jakoby splasknou:-(

MamlajdaD MamlajdaD

15. 7. 2020 16:30

casino: Někdy nakupuji různou zdravou výživu u firmy Grizly, kde mají momentálně mandlovou mouku v akci: https://www.grizly.cz/grizly-mandlova-mouka-1000-g
a někdy nakupuji u AWA shopu, kde jí mají v nabídce také:
https://www.awashop.cz/mandlova-mouka-z-loupanych-...
Tak si aspoň můžete porovnat ceny. Zdravím! :-K:-K:-K

casino casino

15. 7. 2020 15:14

Heuréka:-!
Konečně jsem narazil na jemnou mandlovou mouku, kterou netřeba po troškách mixovat s cukrem a pracně osívat :yes::yes::yes:
https://www.monacoint.com/eshop/produkt/amo76-1

hladovahana hladovahana

12. 5. 2020 19:32

diky za recept, makronky se povedly, hledala jsem recept, kde se nemusi pouzivat uvareny cukrovy syrup a tenhle recept je opravdu dobry. Opravdu zalezi na pocasi, protoze v zime mi vubec neschly, a ted, kdy je pekne slunicko a teplo byly uschle behem hodinky.:yes:

hudaska1 hudaska1

17. 2. 2020 13:28

Vyzkoušeno, dělala jsem poprvé, přidala jsem fotku ... mám je škaredé a popraskané, ale výýýýborné :-D Jen se po nich zaprášilo :-D Plnila jsem krémem ze šlehačky a bílé čokolády.

casino casino

25. 2. 2018 11:37

Do KRÉM v surovinách jsem doplnil slaný karamel:
V plechu uvařelé Salko (tedy zkaramelizované Salko) vyšleháme s mascarpone a podle chuti osolíme:yes:
Makronky plněné slaným karamelem nechutnaly každému, ale někteří chválili až tak, že se mi chlupy ježily:-8
A pro toho, kdo by se případně optal zda by nebyla lepší mořská sůl, předem odpovídám:
Jj, byla:yes: ale stejně to nikdo nepozná...:-D

casino casino

6. 1. 2016 00:37

zizala:
Nezkoušel jsem, ale nic nepokazíte když o množství kakaa ponížíte množství mandlové mouky. Kakao smíchat s moukou+cukr a přesít.
Pokud se do toho pustíte, tak upozorňuji na to, co vás může potkat: 22.09.2014 21:45:37
Nastříkám si zopár pusinek na zbytky papíru a když už se těsto nelepí na prst, tak jednu zkušební dám do pece a během 20 sekund vidím zda je OK. Stává se, že skořápka nevyběhne, nebo je popraskaná... Za 15´ zkusím znovu a pak znovu a znovu až je OK. Zpravidla všechno zhojí čas:-* Platí: raději sušit o 1/2 hodiny déle, než o minutu míň:-) Dnes jsem měl v domě přetopeno a pusinky byly zaschlé až tak, že byly skoro suché a nádherně vyběhly.

zizala zizala (moderátorka)

5. 1. 2016 20:22

magdalenka: Odkazy našla moje kamarádka Jitkas ;-)

zizala zizala (moderátorka)

5. 1. 2016 20:17

casino: Prosím, když chci místo barviva použít práškové kakao, přidám ho kam? A hmotnost ostatních ingrediencí zůstává nezměněna? Děkuji :-K

magdalenka magdalenka

5. 1. 2016 12:44

casino: Čítala som v uplynulých dňoch článok (v časopise "Týždeň") o dezertoch, servírovaní a la russe. A že svetoví šéfkuchári sa zas nechávajú inšpirovať stredovekom a začínajú experimentovať s miešaním mäsových prísad do sladkostí. A práve makronky s husacou pečeňou sú najznámejšie. Pre mňa dosť netradičné, priznám sa.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše edice

Zvýhodněné balíčky

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept na nejlepší makronky nejlepší makronky recept jak se dělají makronky jak upéct makronky mandlová mouka lidl video recept na makronky makaronky macronky krém do makronek krém na makronky makaronky recept makronky recept na náplň mandlová mouka na makronky orechove makronky jak udělat makronky makronky recept video mandlové makronky macronky recept magronky makronky bez mandlí

Suroviny: bílek, cukr krupice, mandle loupané, cukr moučkový, potravinářské barvivo, mascarpone, krém pařížský, krém máslový, máslo, krém čokoládový

TopRecepty.cz

Makronky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PlVA