Dort "ala bageta"
Recept ještě nebyl hodnocenUpečeme klasickou piškotovou roládu, naplníme krémem nebo džemem a potahneme marcipánem. Z něj také vyrobíme "obložení", tj. "sýr", "šunku", "salát" apod.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Upečeme klasickou piškotovou roládu, naplníme krémem nebo džemem a potahneme marcipánem. Z něj také vyrobíme "obložení", tj. "sýr", "šunku", "salát" apod.
Žloutky oddělíme a dáme je do mísy, přisypeme ml. cukr a začneme šlehat, postupně dáme teplou vodu a rozpuštěné máslo, pak přidáme mouku s práškem do pečiva a to, jaký…
Všechny suroviny na těsto smícháme, vlijeme do kulatých forem a pečeme v troubě na 180 stupňů přibližně 20 minut. Vychladlé dorty pak polijeme polevou. Z marcipánu si…
Květy jsou z fondantu, jedlé, na jejich výrobu potřebujete speciální drátky, které mají atestaci na používání v potravinářství, floristickou pásku
Do mísy dáme vejce, cukry a vyšleháme do pěny, do které tenkým pramínkem zašleháme olej. Mouky prosejeme do mísy, přidáme sodu a promícháme. Přidáme do těsta na jemno…
všechno mám z netu, takže to musím ještě doladit. Chuťově je moc dobrý, jen pár mušek by se našlo :D
Upečený korpus, po vychladnutí rozkrojíme, dáme krém , marmeládu, poklademe ovoce. Potom potáhneme modelkou, dáme předem udělané figurky aj. Já lepím na dort, figurky aj…
Korpus: vyšleháme si vejce s cukrem do pěny, potom po lžících přidáme mouku a kakao a pomalu zamícháme do vaječné pěny a dáme péct na pečící papír do trouby. Po upečení…
Asi pět dní dopředu než upečeme dort si vymodelujeme figurky, aby nám dobře vytvrdly - práce je podobná jako s plastelínou, figurky uchováváme v suchu a chladu (mimo…
Žloutky ušleháme s cukrem (můžeme pár lžiček oddělit na sníh),po 15 minutách šlehání přidáme během šlehání po lžicích horkou vodu a ještě 5 minut šleháme. Do vyšlehané…
Vejce našleháme s cukrem, nakonec opatrně vmícháme mouku. Upečeme na menším plechu piškot. Mezitím si utřeme máslo a postupně do něj přidáváme po troškách rozehřátou…