Kávová zrna bez cukru
Recept ještě nebyl hodnocenKávová zrna jsou oblíbená hlavně díky své výrazné kávové chuti a krémové konzistenci, která skvěle doplňuje sladkou chuť dezertů. Jsou nejen lákavě voňavá, ale také…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kávová zrna jsou oblíbená hlavně díky své výrazné kávové chuti a krémové konzistenci, která skvěle doplňuje sladkou chuť dezertů. Jsou nejen lákavě voňavá, ale také…
V míse smícháme mouku, cukr, kakao a pečící prášek. Přidáme vejce, tekutý med, olej a mléko, promícháme a nakonec vmícháme kůru a nasekanou čokoládu ( já ji "sekám" tak,…
Milujete vánoční štolu a chtěli by jste upéct jednu takovou doma? Potom můžete vyzkoušet následující recept. Tvarohové těsto plné kandovaného ovoce, ořechů a marcipánu…
Troubu předehřejte na 220°C (či 200° horkovzduch) a plech vyložte pečícím papírem. Hrušky oloupejte (stopky můžete ponechat), rozpulte a ihned dobře potřete citronovou…
Drobečky spolu s ořechy dáme do misky, přidáme měkké máslo a marmeládu a společně důkladně promícháme. Ochutnáme a případně ještě doladíme chuť. Ze vzniklé hmoty ihned…
Múku dáme do misy, urobíme jamku, do nej nalejeme časť mlieka, dáme cukor a rozdrobíme droždie. Premiešame ( len v mlieku ) a necháme kvások vzísť. Potom pridáme…
Perníková vánoční hvězda doslova rozzáří váš sváteční stůl. Upečte ji den předem, perník díky náplni zvláční a chutě se krásně propojí. Podávejte jako sváteční dezert ke…
Sváteční sádlové rohlíčky jsou tradiční cukroví, které se doslova rozpouští na jazyku. Toto cukroví je symbolem staročeských Vánoc, kdy jednoduché ingredience vytvářely…
Nepečené cukroví: rychlé, jednoduché a vždy dokonalé! Tvarování nepečeného cukroví nabízí nekonečné možnosti, jak vytvořit originální kousky, které ozdobí váš vánoční…
Hledáte inspiraci na jednoduché a lahodné cukroví, které můžete připravit na poslední chvíli? Vyzkoušejte tyto výborné nepečené kuličky. Chuť pražených mandlí a…
Sladké nepečené koule z ovesných vloček, čokolády a marcipánu jsou jednoduchým a rychlým řešením pro milovníky jemných chutí. Tato kombinace potěší nejen svou vláčností,…
Štola je druh pečeného moučníku patřícího k Vánocům. Má tvar bochníčku, který má připomínat „malého Ježíška zabaleného v plenkách“. Malé štoličky můžeme připravovat i…
Krásné zdobená linecká srdíčka s marmeládou udělají radost nejen na svátek zamilovaných. Upečte je kdykoliv chcete někomu udělat radost, linecké cukroví nikdy nezklame.…
Korpus: Žloutky ušleháme s cukrem do husté pěny, do bílků dáme sůl a vyšleháme na hodně tuhý sníh. Pak postupně lehce smícháme žloutky, sníh a prosátou mouku, vylijeme…
Krásný jedlý dárek k Valentýnu nebo Dni matek vyjadřuje lásku, kterou k obdarovanému cítíte. Pokud jej vlastnoručně vyrobíte, potěšíte své blízké ještě víc. Postačí vám…
Samé dobroty v sobě ukrývají domácí pralinky. Nadupané pochutinami a nakonec pečlivě obalené v rozpuštěné čokoládě mohou být součástí dárkové kolekce domácích pralinek.…
Potěšte koledníky o Velikonocích originálními piškotovými vajíčky, zdobenými čokoládou a marcipánem. Vajíčka budou potěšením nejen pro oči, ale také pro vaše ústa. Při…
Koupená čokoládová vajíčka zdobená marcipánem jsou jednoduchým a kreativním způsobem, jak přidat osobitý dotek velikonočním dobrotám. Stačí pár barevných kousků…
Děti milují dorty a také různé postavičky z jejich oblíbených knížek a pohádek. Inspirujte se a připravte vaší ratolesti k dalším narozeninám tohoto sladkého medvídka.…
Zdobená nepečená kokosová vajíčka jsou lahodnou velikonoční pochoutkou, která potěší nejen chutí, ale i svým vzhledem. Kombinace jemného kokosu a sladké polevy nabízí…
Elegantní kynutý koláč ve tvaru hada se v tomto receptu peče v kulaté formě. Uvnitř koláče najdete lahodnou kombinaci máku, marcipánu a povidel. Koláč je proložený…
O Velikonocích připravujeme spousty různých sladkých dobrot, které potěší hlavně ty nejmenší koledníky. Připravte pro ně velikonoční hnízdečka, tematicky ozdobená…
Jednoduchý, ale efektní dezert pro slavnostní dny připravíme z marcipánu a hrušek. Dortíky potřeme brusinkovým kompotem smíchaným s rumem, tím vytvoříme ještě lahodnější…