Dort pro princezny
Recept ještě nebyl hodnocenPředehřejte troubu na 250°C. Vejce a cukr vyšlehejte do pěny. Smíchejte mouku a prášek do pečiva a vmíchejte ji do směsi a vajec. Obdelníkovou formu o rozměrech asi 30…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Předehřejte troubu na 250°C. Vejce a cukr vyšlehejte do pěny. Smíchejte mouku a prášek do pečiva a vmíchejte ji do směsi a vajec. Obdelníkovou formu o rozměrech asi 30…
Vajíčka - oddělíme bílek, ten vyšleháme, žloutky vyšleháme s cukrem, můžeme přidat trochu vlažné vody, postupně přidáváme mouku s práškem a sníh až je těsto hotové. Dáme…
Korpus vyříznutý do tvaru slzy, pomazané krémem, potáhnuté marcipánem.
Korpus upečeme dle receptu. Promažeme krémem a potahneme hmotou. Nakonec si pomocí tvořítek květin vykrojíme ozdoby, které vložíme za pomocí bílku či kapky vody na dort.…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháme olej. Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem, střídavě s vodou zlehka vmícháme do vaječné pěny. Hmotu nalijeme…
Uvaříme si brambory, ktere po vychladnutí jemně nastrouháme.Mezitím si rozpustíme bílou čokoládu a tmavou čokoládu ve vodní lázni. Pak obě čokolády zamícháme do brambor…
Bílky vyšleháme, uděláme tuhý snih. Zvlášť vyšleháme žloutky s citronovou kůrou, šťávou a cukrem a mouku. Poté vmícháme do sněhu (opatrně!). Dáme péct do formy s…
Nejprve smícháme sypké suroviny na těsto, poté přidáme ostatní. Vše vlijeme do dortové formy a pečeme na 180 stupňů asi 40 min. Klasicky zkoušíme špejlí. Upečený korpus…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháme olej. Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem, střídavě s vodou zlehka vmícháme do vaječné pěny. Hmotu nalijeme…
stejný jako u mého Dortíku, většina nafocena. Dva korpusy upéci na plechu, možno jeden s kakaem, poté rozpůlit na poloviny, postupně vrstvit na sebe střídavě s…
Rozdrcené sušenky smícháme s moukou, solí a cukrem, zapracujeme máslo a olej. Těsto namačkáme do koláčové formy a vytvoříme nízké okraje. Dáme na chvíli do lednice.…
Nejdříve oddělíme žloutky a bílky. Bílky vyšleháme na pevný sníh. Žloutky vyšleháme s krupicovým cukrem. Obě hmoty lehce spojíme a vmícháme mouku, prášek do pečiva a…
Sušené mléko prosijeme s cukrem. Do mísy přidáme změklé máslo. Vypracujeme těsto, z kterého děláme sněhuláky. Jako čepičku dáme lentilku, nosík uděláme z marcipánu, oči…
Žloutky s cukrem utřete s polovinou cukru a bílky vyšlehejte s druhou polovinou cukru. Stěrkou smíchejte dohromady a opatrně přimíchejte mouku. Roztáhněte na plech, kde…
Žloutky ušleháme s cukrem, za stálého šlehání přidáváme olej a vodu, postupně lehce vmícháme obě mouky smíchané s práškem do pečiva a nakonec opatrně sníh z bílků.…
Připravíme si formu - na dno pečící papír, kraje potřít olejem. Rozdělíme žloutky od bílků. Bílky začneme šlehat, jakmile jsou tuhé, přidáme postupně cukr a opět…
Vejce ušleháme spolu s cukrem do husté pěny a pomalu přimícháváme mouky s práškem do pečiva. Dno vyšší a užší formy vyložíme pečícím papírem. Dáme péct do předehřáté…
Vločky nasucho opražíme a rozmixujeme, piškoty rozmixujeme a přidáme ostatní suroviny, propracujeme a pokud je potřeba, přidáme ještě kokos.Uděláme koule, obalíme v…
Připravíme si formu - na dno pečící papír, kraje potřít olejem. Rozdělíme žloutky od bílků. Bílky začneme šlehat, jakmile jsou tuhé, přidáme postupně cukr a opět…
Změklé máslo vyšlehám s cukrem a žloutky do pěny. Přidám na kostičky marcipán a šlehám. Bude to chvíli trvat než se marcipán se směsí spojí.Přidám mouku se solí,…
Mouku prosejeme do mísy a promícháme se solí. Doprostřed vsypeme droždí, polijeme troškou vlahého mléka a přidáme trošku cukru. Počkáme asi 5 minut, přidáme ostatní…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Vyzkoušeli jsme za vás: Domácí salko je lepší a levnější než to kupované. Vyjde vás na 30 Kč!
Trochu jiný bramborák - bez majoránky, zato často se sýrem. Vyzkoušejte bulharský patatnik
Staročeská couračka: Vydatná polévka se zelím a bramborami voní osmaženou slaninou a jemná je díky jedné přísadě