Srdíčkový dort k výročí

katrynka Kuchařka: katrynka

Dorty 47 názorů

Suroviny

Na korpus:
4 vejce
210 g cukru
1 vanilkový cukr
150 ml oleje
100 ml vroucí vody
250 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
2 lžíce kakaa.
krém -
nutela
máslo
marmeláda
2-3 banány
marcipán
modelovací hmota
červené barvivo
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: Je to recept do formy 23 cm, takže na větší přizpůsobíme množství. Ušleháme žloutky s půlkou cukru do husta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva.

  2. Během šlehání žloutků si ušleháme bílky s druhou půlkou cukru v míse, do které pak přidáme žloutkovou hmotu s moukou atd. a opatrně, ale důkladně zamícháme (je lepší dávat těsto do bílků než naopak, jde to líp promíchat).

  3. Třetinu těsta oddělit do jiné misky a obarvit kakaem, těsto dávat lžící střídavě dvě světlé - jedna tmavá doprostřed vymazané a vysypané formy. Nešlehat celá vejce, protože pak není dort tak nadýchaný!

  4. Pečeme 40 minut na 180°C, ve větší formě přizpůsobíme délku pečení.

  5. Krém: Vyšlehat máslo a do něj přišlehat nutelu.

  6. Korpus rozkrájíme na tři díly promažeme marmeládou a krémem, poklademe podélně rozkrojenýma banánama.

  7. Modelovací hmotu rozválíme mezi igelitem a dort pokryjeme, marcipán obarvíme červenou barvou (v trošce vody rozmíchat a vmačkat do marcipánu, pokud se hmota lepí, přidat moučkový cukr) z červené modelovací hmoty po rozválení vykrájíme srdíčka a poklademe pokrytý dortík.

Poznámka

marcipán i modelovací hmota se dá koupit v Tescu, kauflandu i Intersparu, dort je lepší pokrýt modelovací hmotou, ta je bílá, marcipán je béžový, pokud se obarví nevadí to.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 32 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Srdíčkový dort k výročí

  • casino casino

    Koukám, že dámy byly také za školou když se brala trojčlenka:-D
    Na 5 vajec zkuste suroviny vynásobit x 1,25 (vanilku a prdopeč bych neřešil)

    Odpovědět

  • Katka Katka (neregistrovaný)

    ahoj, moje forma má taky prumer 30cm, zkousela jsem také navysit objem pouze pridanim jednoho vejce a naslehaanim ale i tak byla forma velka ,není nejaky recept s popisem gramazi na vetsi formu ?? Předem moc děkuji ..jinak dortík uzasný :)

    Odpovědět

  • katrynka katrynka(autorka receptu)

    Žaneta: Myslím, že by mohlo stačit, když přidáš jedno vajíčko navíc a žloutky i bílky hooodně vyšlehat, ať to pěkně vyběhne. Ať se dortík podaří a potom se pochlub fotečkou ;-)

    Odpovědět

  • Žaneta Žaneta(neregistrovaná)

    Dort vypadá moc úžasně, ráda bych ho upekla příteli k výročí :) Mám pouze formu o průměru 30 cm a to ve tvaru srdce :) ... půjde to i s uvedenou gramáží, nebo by bylo lepší něčeho přidat :) Děkuji za odpověď :)

    Odpovědět

  • katrynka katrynka(autorka receptu)

    Aivetka: asi tak půlku změklého másla vyšlehám se skoro celou malou nutelou.

    Odpovědět

  • Aivetka Aivetka(neregistrovaná)

    Ahoj, máslo a nutelo? Kolik toho? Jako normální kostku másla? To vyšlehám, musím to asi nechat změknout že?.

    Odpovědět

  • Aivetka Aivetka(neregistrovaná)

    Ahoj, máslo a nutelo? Kolik toho? Jako normální kostku másla? To vyšlehám, musím to asi nechat změknout že?.

    Odpovědět

  • katrynka katrynka(autorka receptu)

    Babulka : vyšlehám si bílky s půlkou cukru do tuha, dám bokem a v druhé míse ušlehám vejce s půlkou cukru, vanilkovým cukrem, do toho zašlehám vodu + olej + mouku s prdopečiva - tuto hmotu potom vmíchám do předem ušlehaných bílků. Ať se daří ;-)

    Odpovědět

  • Babulka Babulka (neregistrovaný)

    nechapu ten postup. vyslehat bilky,vyslehat zloutky,jasne. pak do tech bilku nahazet vsechno naraz? nebo nejdriv smichat mouku s tim zbytkem a az potom to do toho primichat? dekujuza odpoved

    Odpovědět

  • katrynka katrynka(autorka receptu)

    Brambora: pokud by byl problém marcipán, tak by mohlo stačit polít dort čokoládou, nechat zatuhnout a poklást srdíčky ;-)

    Odpovědět

  • Iness Iness

    Brambora:Použiješ černé potravinářské barvivo (v prášku nebo gel);-). Je to marcipán ne poleva:-).

    Odpovědět

  • Brambora Brambora(neregistrovaná)

    Dobrý den,chtěla bych se zeptat, jak to mám udělat, když bych pod srdíčka chtěla polevu černou a ne bílou? Děkuji:-)

    Odpovědět

  • katrynka katrynka(autorka receptu)

    Pája: super, tak at to dobře dopadne a určitě přidej fotku ;-)

    Odpovědět

  • Pája Pája(neregistrovaná)

    Parádní nápad, dneska budu kuchtit přítelovi na naše výročí :-) miluje nutelu a banány tak myslím že je to dobrá volba :-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • katrynka katrynka(autorka receptu)

    Lenika: sice ho neznám, ale jestli vám chutná, tak proč ne ;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4

Tématické fráze: dort k výročí dorty k výročí srdíčkový dort dorty k výročí fotogalerie dort se srdíčky rozválení marcipánu srdíčkové dorty dort na výročí dort na valentýna dorty k výročí-fotogalerie od srdíčka co uvařit k výročí nutelový dort dort se srdíčkama dort dorty na výročí srdíčkový dort recept nápad na dort k výročí dort k výročí dort výročí nutelový krém