Špekové knedlíky s barevným zelím
Recept ještě nebyl hodnocenŠpekové knedlíky s dobře vychuceným zelím, jarní cibulkou a čerstvou paprikou budou chutnat výborně i samotné, bez plátku masa. Posypte je dozlatova usmaženou cibulkou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Špekové knedlíky s dobře vychuceným zelím, jarní cibulkou a čerstvou paprikou budou chutnat výborně i samotné, bez plátku masa. Posypte je dozlatova usmaženou cibulkou a…
Šátečky nebo také taštičky z bramborového těsta budou chutnat výborně, stačí je naplnit kysaným zelím, šunkou a smaženou cibulkou. Hotové taštičky potřete rozšlehaným…
Uzenou polévku můžeme vylepšit těmito chutnými knedlíčky. Připravíme je z uzeného masa a ochutíme pažitkou a nasekanými kopřivami. Pak už jen stačí krátce povařit v…
Pokud váháte, zda na Velikonoce upéct beránka nebo biskupský chlebíček, máme pro vás hrníčkový recept, který kombinuje obojí. Jemné šlehačkové těsto s mandlemi a…
Připravte bábovku netradičně, a to se svařeným vínem a strouhanou čokoládou. Příprava je snadná a výsledný moučník perfektně doplní nedělní odpoledne i rodinnou oslavu.…
Jarní nákyp s kedlubnami a hráškem můžete podávat jako lehký oběd či večeři. Výrazná chuť slaniny a parmazánu skvěle doplňuje chuťově méně výraznou zeleninu. Servírování…
Moučníky z rebarbory se v poslední době těší velké oblibě. Sezona její sklizně je velice krátká, pouhé dva měsíce, a tak neváhejte a pusťte se do pečení. Kombinace…
Nakyslá chuť tvarohu a meruněk na jemném kakaovém piškotu. To je svěží kombinace, která navodí sváteční atmosféru i ve všední dny. Díky snadné přípravě je tento dezert…
Bramborové placky v jakékoliv podobě jsou oblíbeným zpestřením našeho jídelníčku. Jsou levné, na přípravu nenáročné a rychle hotové. Placky ze škubánkového těsta jsou…
Karotkový chlebíček se bude krásně na vašem svátečním stole, ale nemusíte ho péct jen na Velikonoce. Ostatně, až ho ochutnáte, budete doslova vyhledávat další…
Jednoduchý velikonoční beránek je tentokrát připraven z banánů. Uzrálé ovoce rozmačkáme do klasického máslového těsta. Banány jej ovoní a dosladí. Hotového beránka stačí…
Slané chřestové muffiny poslouží jako skvělá svačina do školy nebo na výlet. Hodí se také jako příloha ke krémové polévce. Příprava je snadná a rychlá a věřte, že si…
Tradičního velikonočního beránka můžeme připravit i z těsta provoněného perníkovým kořením. K této chuti se pak zajisté hodí i mleté oříšky, kterými těsto ochutíme.…
Tento výborný šťavnatý dezert se skládá z nadýchaného korpusu, jemného krému z tvarohu a smetany a vynikajícího svěžího želé z bezových květů a citronu. Všechny chutě se…
Krásně vláčný a nadýchaný piškotový beránek, ozdobený bílkovým sněhem, se na velikonoční tabuli bude doslova vyjímat. Tento opravdu nádherný beránek s kandovaným ovocem,…
Krásně vláčný a nadýchaný piškotový beránek, ozdobený bílkovým sněhem, se na velikonoční tabuli bude doslova vyjímat. Tento opravdu nádherný beránek s kandovaným ovocem,…
Tradiční velikonoční sladkou dobrotou jsou jidáše z kynutého těsta, které se pečou ke snídani o Zeleném čtvrtku. Říká se, že kdo sní jidáše za svítání bude se těšit…
Králík pečený ve slaninovém kabátku, podávaný s omáčkou s bílým vínem a knedlíčky se hodí i pro slavnostnější chvíle. Příprava vypadá složitě, ale je snadná, jen časově…
S přichodem jara můžeme v přírodě nacházet spoustu různých bylin, které mají své využití i v kuchyni. Mezi ty nejtypičtější patří medvědí česnek, jehož škála použití je…
Do hrnce dáme máslo, na kolečka nakrájenou mrkev a restujeme asi 3-4 minuty.Posypeme hladkou moukou, promícháme a usmažíme světlehnědou zásmažku. Zalijeme asi litrem…
Tuto netradiční roládu můžeme připravit třeba na jarní svátky. Bramborové těsto vyplníme pestem z medvědího česneku a masovou směsí. Na tu použijeme uvařené uzené maso,…
Na Velikonoce by neměl na sváteční snídani chybět nadýchaný mazanec. Jeho verzi můžete připravit i v rozkošných mini mazancích, kdy kynuté těsto rozdělíte na více dílů,…
Kuřecí maso plněné efektní mozaikovou náplní se skvěle hodí jako slavnostní oběd i součást obložené mísy na oslavu. Chutná výborně teplé i studené a náplň snadno…
Výhodou medvědího česneku je, že má v kuchyni široké využití. Zkuste ho přimíchat do těsta na bramborové knedlíky. Budou vám chutnat k pečeným masům, drůbeži i uzenému.…