Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaření podle horoskopu: Co uvařit Kozorohovi a jaké chutě mají vybíraví Lvi?
Zdroj: Unsplash, Junior REIS, Unsplash licence

Možná se to nezdá, ale i jídlo má svůj horoskop! Vaše znamení prozradí nejen, co vám chutná, ale také to, jaké suroviny a dobroty byste vždy měli mít doma – a naopak, co nemůžete ani cítit nebo vašemu tělu nedělá dobře.

Beran (21. března - 20. dubna)

Co vám chutná: Pikantní a ostré pokrmy, chuťovky z rychlého občerstvení, červené víno. Vaším oblíbeným jídlem dne je snídaně.
Co mít vždycky v zásobě: Omáčky a pálivá dochucovadla jako napříkald tabasco, černé olivy, vejce.
Co nesnášíte: Chuťově nevýrazná jídla, smetanové omáčky, sladkokyselé pokrmy nebo lahůdky, na které musíte dlouho čekat. Jakmile totiž máte hlad, chcete jíst okamžitě!

Býk (21. dubna - 21. května)

Co vám chutná: Krémové polévky a jemné omáčky, z příloh brambory. Těstoviny můžete jíst kdykoliv a v jakékoliv podobě. Vaším oblíbeným jídlem je víkendový brunch, kdy si můžete jídlo pomalu vychutnat.
Co mít vždycky v zásobě: Zmrzlinu, brambory, majonézu, smetanu, sýr.
Co nesnášíte: Diety a jiná omezení v jídelníčku.

Blíženci (22. května - 21. června)

Co vám chutná: Exotické a nové chutě, mandarinky, pomeranče, mrkev a další oranžová jídla. Nejlépe se cítíte na rautech nebo na hostině, kde je na stole více různých pokrmů a vy můžete po malých porcích ochutnávat.
Co mít vždycky v zásobě: Chipsy nebo jiné slané mlsání, oříšky, nakládané okurky.
Co nesnášíte: Smetanové a krémové pokrmy.

Rak (22. června - 22. července)

Co vám chutná: Veškeré sladkosti – od čokolády přes buchty a koláče až po zmrzlinové poháry – jídla připravená z kvalitních surovin, pravá italská pizza nebo poctivé domácí hamburgery, z nápojů belgické pivo. Nejoblíbenějším jídlem dne je pro vás večeře.
Co mít vždycky v zásobě: Zelená jablka, broskve, oříšky, pivo.
Co nesnášíte: Instantní nudle, mražené polotovary, červenou řepu.

Lev (23. července - 22. srpna)

Co vám chutná: Šťavnatá, výživná jídla, steaky a grilovaná masa, saláty jako příloha. Jste poměrně vybíraví a máte jedno konkrétní jídlo oblíbené už od dětství.
Co mít vždycky v zásobě: Rajčata, papriky, meloun, mozzarellu a hořčici.
Co nesnášíte: Malé porce a odbývání či dokonce vynechávání jednotlivých jídel v průběhu dne.

Panna (23. srpna - 22. září)

Co vám chutná: Zdravá a výživná jídla, vařená rýže, drůběží maso a ryby, čerstvá zelenina. Nevyhýbáte se dietám a vegetariánským a veganským receptům.
Co mít vždycky v zásobě: Fazole, rajčata, mandle, kešu oříšky, rýži.
Co nesnášíte: Smažené pokrmy a přeplácaná, složitá jídla, ve kterých se pere deset různých chutí. Nejste fanouškem ovoce.

Váhy (23. září - 23. října)

Co vám chutná: Ovoce a ovocné koláče v anglickém/americkém stylu, lasagne, bílé víno, čerstvý chléb s domácí pomazánkou.
Co mít vždycky v zásobě: Čerstvé pečivo, domácí marmeládu, kvalitní čokoládu, červená jablka, hrušky.
Co nesnášíte: Ostrá a pikantní jídla, chilli.

Štír (24. října - 22. listopadu)

Co vám chutná: Pokrmy, ve kterých je poznat, co obsahují, indickou kuchyni a její silně aromatická jídla, například kari. Zajímavostí je, že jíte zásadně podle toho, kdy máte skutečně hlad, ne podle modelu snídaně – oběd – večeře.
Co mít vždycky v zásobě: Sušené houby, sojovou a rybí omáčku, dýni, čokoládu.
Co nesnášíte: Vývary, ošizené, ředěné a nastavované omáčky.

Střelec (23. listopadu - 21. prosince)

Co vám chutná: Delikatesy, které jste ještě neochutnali, tučná jídla, grilované maso, rychlé občerstvení, míchané alkoholické nápoje.
Co mít vždycky v zásobě: Švestky, drůběží maso, brokolici, minerální vodu, gin.
Co nesnášíte: Rýžové chlebíčky a knackebrot, zeleninové chipsy, mléčné výrobky, kávu.

Kozoroh (22. prosince - 20. ledna)

Co vám chutná: Tradiční česká kuchyně; šišky s mákem, krupicová kaše s kakaem, svíčková, guláš, znojemská, koprovka, to vše nejlépe s knedlíkem. Jako dezert knedlíky ovocné.
Co mít vždycky v zásobě: Tmavé maso jako hovězí nebo vepřové, květák, lesní ovoce.
Co nesnášíte: Experimenty a cizokrajná jídla složená z bizarních surovin, například obsahující hmyz, mořské „potvory“ jako chobotnice.

Vodnář (21. ledna - 20. února)

Co vám chutná: Slané i sladké koláče, černá kvalitní káva. Vaším oblíbeným jídlem dne je svačina, kdy můžete zakousnout jen něco malého.
Co mít vždycky v zásobě: Růžičkovou kapustu, tofu, krůtí maso, čerstvé bylinky
Co nesnášíte: Neznámá jídla nebo netradiční variace na oblíbené pokrmy – jste prostě klasici.

Ryba (22. února - 20. března)

Co vám chutná: Jakékoliv teplé polévky od vývarů přes zeleninové krémy až po tradiční gulášovku. Palačinky, balkánský sýr, zeleninu i ovoce, dorty a klasické zákusky.
Co mít vždycky v zásobě: Med, čokoládu, batáty, červenou čočku, hrušky, mango.
Co nesnášíte: Křen, studené polévky, tlusté a tučné maso.

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více