

Krémová zeleninová polévka s cibulovými nočky.
Suroviny
- Polévka:
- 0,9 l vody
- 400 g zeleniny:
- 100 g brokolice
- 100 g mrkev
- 100 g květák
- 50 g petržel
- 50 g celer
- 3 oloupané brambory
- sůl
- polévkové koření
- Noky:
- 100 g jemně nastrouhaných brambor uvařených ve slupce
- 2 lžíce hrubé mouky
- 1 žloutek
- 1 malá cibule
- 3 lžičky másla
- 3 lžičky nakrájené pažitky
- sůl
Postup přípravy receptu
Do hrnce dáme kostičky nakrájených brambor, zalijeme je vodou, přivedeme k varu, osolíme. Vaříme téměř doměkka. Pak do polévky přisypeme zeleninu, vaříme, až vše změkne. Trochu uvařené zeleniny vyjmeme a schováme na pozdější ozdobení.
Nočky: osmažíme drobně nasekanou cibuli dorůžova na polovině dávky másla, necháme vychladnout. K nastrouhaným bramborám přidáme hrubou mouku, žloutek, změklé máslo, sůl, pažitku a osmaženou cibulku. Připravíme husté těsto, ze kterého lžičkami tvarujeme malé nočky, které zavařujeme do vroucí osolené vody. Vaříme 4-5 minut.
Polévku rozmixujeme a dochutíme solí a polévkovým kořením. Do talířů rozdělíme nočky, přelijeme je polévkou a ozdobíme kousky celé zeleniny.
Poznámka od kuchařky
Není tak jednoduchá, ale výsledek stojí za to.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krémová zeleninová polévka s cibulovými nočky.
-
Znám to
-
Výborná polívečka. Dnes jsem ji vařila a moc nám chutnala.
Malá si ještě přidávala
Mixovala jsem jen část zeleniny
Bodíka jsem už dala dříve.
Přidávám fotečku
-
Super polívečka
-
Děkuju.
-
Smaženou cibulku dávám do drožďových, masových nebo krupicových nočků, takže to mně tolik nepřekvapilo. Ale vařená brambora
- to musím zkusit.
Betino - ty budeš studnice receptů našich prababiček -
Betusko, ja jsem taky cibulove nocky nedelala a koukam jak blazen, ze neco takoveho existuje
2
-
Beti, cibulové nočky jsem ještě nezkoušela, máš bodíka