Letní pasta s cizrnou
Recept ještě nebyl hodnocenKešu opražte na středním ohni nasucho v pánvi 2 minuty. Dvě lžíce dejte stranou a zbytek rozmixujte se špetkou soli.Těstoviny uvařte v osolené vodě dle návodu na obalu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 408 kJ / 337 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,90 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,90 g |
Tuky | 35,00 g |
– nasycené | 7,50 g |
– nenasycené | 26,50 g |
–– mononenasycené | 20,00 g |
–– polynenasycené | 6,50 g |
––– omega 3 | 0,25 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 950 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 3,00 g |
– cukry | 0,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Kešu opražte na středním ohni nasucho v pánvi 2 minuty. Dvě lžíce dejte stranou a zbytek rozmixujte se špetkou soli.Těstoviny uvařte v osolené vodě dle návodu na obalu…
Slaninku nakrájíme na kostičky a vhodíme do hrnce, ve kterém budeme polévku vařit. Osmahneme dokřupava. Cibuli nakrájíme nadrobno a přihodíme ke slanince. Smažíme…
V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej s jednou lžící másla a zprudka orestujeme králíčí hřbítky dozlatova.Osolíme, opepříme, přilijeme víno a necháme ho vyvařit…
Prosátou osolenou mouku zpracujeme s vodou a olejem na pružné vláčné těsto, necháme odpočinout, než připravíme náplň.Tvaroh prošleháme s vejcem, citronovou kůrou,…
Cizrnu slijeme a necháme okapat. Okurku nakrájíme na velmi malé čtverečky, dáme do cedníku, posolíme a necháme vytéct tekutinu (asi půl hodiny).Mezitím nakrájíme cibulky…
Stehýnka omyjeme, osolíme a každé obalíme do plátku slaniny, kterou okořeníme grilovacím kořením a čili vločkami. Do pekáčku postupně na kousky nakrájíme papriky,…
Smetanu zahřejeme na cca 40°C, nasypeme do ní želatinu, vidličkou prošleháme a necháme nabobtnat.Řeřichu ostříháme, v jemném sítku pod tekoucí vodou opláchneme a nechme…
Plátky chleba opeč nasucho v topinkovači a po vyjmutí potřui česnekem z obou stran,na vrchní stranu nanes slabý proužek másla. Konzervu žampionů otevři,zbav nálevu…
V letních dnech mnoho z nás uvítá lehká a rychle připravená jídla. Tyto špagety mezi ně rozhodně patří. Podáváme je s pečeným lilkem a rajčaty, posypané olivami a kousky…
Košičky připravíte tak, že z mouky, másla, žloutku, vody a špetky soli vypracujete těsto. Zabalené ve fólii nechte hodinu odpočinout.Rajčata spařte, oloupejte a…
Šalotku s ančovičkou posekám na jemno. Přidám koření, třu a přidávám zvolna olej, podle chuti ocet. Pokud mám tyčový mixer při ruce, tak to umixnu a hotovo. Brambory…
Příprava kuskusu je snadná, navíc jde velmi dobře kombinovat. Ochutnejte ho smíchaný s pečenými kapiemi a cuketou a jistě si pochutnáte. Výraznou chuť dodává jídlu…
Roštěnky si osolíme a opepříme. Rozmačkaný česnek smícháme s najemno nasekanými bylinkami a směsí potřeme maso. Na rozpálené pánvi s olejem opečeme roštěnky zprudka do…
Leipziger Lerchen aneb Lipští skřivani: Německé „muffiny“ plněné pikantní marmeládou a mandlemi božsky chutnají
Franz Kafka byl vegetarián, miloval čočku nakyselo a zelenou špaldu. Každé sousto dvaatřicetkrát žvýkal a zemřel hlady
Retro vaření s Kristinou: Masopustní vdolky z trouby. Zkuste je podle staročeského receptu!