Domácí česneková pomazánka
Recept ještě nebyl hodnocenPořádně řízná česneková pomazánka je neodmyslitelnou součástí českých večírků. Pikantní pomazánka byla obzvláště oblíbená za minulého režimu, ale recept právem přežil až…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 506 kJ / 121 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 11,00 g |
– nasycené | 1,50 g |
– nenasycené | 8,50 g |
–– mononenasycené | 7,50 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 50 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pořádně řízná česneková pomazánka je neodmyslitelnou součástí českých večírků. Pikantní pomazánka byla obzvláště oblíbená za minulého režimu, ale recept právem přežil až…
Velmi snadné a hlavně chutné pohoštění. Čtverečky z listového těsta naplníme dle chuti uzeninou, sýrem, zeleninou a zapečeme. Výborné jsou teplé i vychladlé a skvěle se…
Netradiční obměna klasických muffinů, neboli malých dortíků. Tentokrát ale slaná varianta, se sýrem, olivami, šunkou a bylinkami. Skvěle se hodí na svačinu, večeři, nebo…
Jednohubky s tvarohovo-salámovou pomazánkou můžete originálně dozdobit mašličkami ze salámu a oliv. Poskládané plátky salámu, uložené v naříznutých olivách a dozdobené…
Nasekáme cibulku na drobno a na rozpálené pánvi s olejem jí necháme zesklovatět.Mezitím na kostičky nakrájíme šunku a sýr (my měli plátkový sýr).K cibulce přidáme…
Slané šátečky, plněné náplní z Lučiny, oliv a česneku, posypané sezamovými a lněnými semínky, vás překvapí svojí skvělou chutí a sklidí úspěch u všech vašich strávníků,…
Víte, že vaši přátelé nebo rodina jsou milovníci pizzy? Připravte jim tedy lahodně ozdobené mini pizzy. Není to nic těžkého a kreativitě ve zdobení se rozhodně meze…
Domácí křupavý chléb si můžete snadno připravit i vy, podle našeho receptu to zvládnete hravě. Tento chléb potřebuje delší kynutí, ideální je proto zadělat těsto večer a…
Rajčata, mozzarella a bazalka, to jsou barvy, vůně a chuť Itálie. Jen při pohledu na takto upravený talíř se vám vrátí vzpomínky na dovolenou ve Středomoří. A zajisté to…
Pokud pořádáte narozeninovou nebo silvestrovskou oslavu, tak na vašem stole nesmí chybět jednohubky. Vyzkoušejte tyto nové a neokoukané kombinace, kterým zajisté…
Z hladké mouky, droždí, čtvrt litru vody, špetky soli a špetky cukru a olivového oleje si vypracujeme hladké těsto. Majitelé pekáren a hnětačů prostě jen nasypou…
Chléb z červené čočky se nabízí jako zajímavá alternativa ke klasickému pečivu. Těsto na chléb, který je zcela bez mouky, je má v základu předem namočenou červenou čočku…
Blíží se narozeniny a oslavenec není fanoušek sladkého? Potěšit by ho mohl tento slaný dort. V dortové formě upečete jednoduché těsto ochucené kořením a naplněné…
Velký pečící plech vysypeme důkladně hladkou moukou. Chléb nakrájíme na plátky přes celou veku a celý plech jím důkladně vyložíme. Mezery mezi krajíci také vyložíme…
Kuřecí maso v úpravě Caprese, to jsou rajčata, mozzarella a bazalka. Tato osvědčená kombinace je svěží, chutná a lehká, jako stvořená pro teplé letní dny. Pro milovníky…
Při oslavách příchodu Nového roku, nebo jakýchkoliv jiných slavnostních příležitostech, nesmí chybět bohaté občerstvení a několik druhů jednohubek. Inspirujte se v tomto…
Při oslavách příchodu Nového roku, nebo jakýchkoliv jiných slavnostních příležitostech, nesmí chybět bohaté občerstvení a několik druhů jednohubek. Inspirujte se v tomto…
Smícháme 100 g mouky, 100 g teplé tekutiny, cukr a droždí, necháme 15 min "rozbublat".Přidáme zbytek tekutiny, sůl a olej, rozmícháme / rozšleháme. Vmícháme postupně…
Rohlíky nakrájíme na kostky a promícháme s jogurtem, práškem, vejci, sýrem, olejem a solí. Vypracujeme kompaktní těsto. Podle potřeby přilijeme mléko.Kulatou formu (měla…
Nakládaný hermelín je klasika, která sice neomrzí, ale není od věci si občas zkusit i něco nového. Pokud k Hermelínu přidáme ještě další sýry a náležitě je okořeníme,…
V jednoduchosti je krása, a o těstovinových salátech to platí také. Minutkový losos s provensálským kořením se k těstovinám s olivami, rajčátky a červenou cibulí skvěle…
Křupavý římský salát, který obsahuje látku podporující trávení a spoustu železa, je opravdovou lahůdkou. Smíchaný s ředkvičkami, cibulí, rajčaty a olivami, dochucený…
Tapenáda je oblíbeným jídlem v jižní Francii a Itálii, které se tradičně podává jako pomazánka na topinkách nebo jako dip k zelenině. Tento šťavnatý a aromatický pokrm…
Špagety uvaříme v osolené vodě.Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme slaninu. Orestujeme a přidáme nakrájené konzervované maso. Osolíme, opeříme, přidáme…