Sýrový dezert s olivami

Anna Kocikova Kuchařka:

Doba přípravy: 20 minut+5 hodin na zatuhnutí 6 i více(záleží na velikosti formiček) Studená kuchyně 11 názorů

59

Suroviny

600 g sýra Cottage (3 ks -1ks = 200 g)
200 ml 33% smetany
20 g práškové želatiny na vaječnou tlačenku
20 ks černých oliv bez pecky
1 balení řeřichy
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu zahřejeme na cca 40°C, nasypeme do ní želatinu, vidličkou prošleháme a necháme nabobtnat.

  2. Řeřichu ostříháme, v jemném sítku pod tekoucí vodou opláchneme a nechme okapat.

  3. Olivy nakrájíme na drobnější kousky.

  4. Do hlubší mísy dáme sýry, řeřichu, olivy a dobře promícháme. Důkladně promícháme i nabobtnalou želatinu se smetanou, přidáme ji k sýrové směsi a ještě jednou vše promícháme.

  5. Plníme do vhodných formiček, nebo do formy na srnčí hřbet a necháme přes noc v lednici ztuhnout.
    Podáváme s pečivem.

Poznámka

Kdo nemá rád řeřichu a olivy, může použít nakrájené lístky petrželky a drobně nakrájenou masitou červenou papriku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sýrový dezert s olivami

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo