Králičí hřbety s fenyklem a olivami

maris Kuchařka: maris

Jiné maso 24 názorů

Suroviny

500 g králičích hřbetů bez kosti
1-2 bulvy fenyklu
100 g černých oliv bez pecky
10 ks cherry rajčátek
120 ml bílého vína
drůbeží vývar
2 lžíce másla
olivový olej
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej s jednou lžící másla a zprudka orestujeme králíčí hřbítky dozlatova.

  2. Osolíme, opepříme, přilijeme víno a necháme ho vyvařit.

  3. Podlijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a zvolna dusíme.

  4. Bulvy fenyklu očistíme a pokrájíme na větší kousky. Přibližně deset minut před koncem přidáme připravený fenykl, půlky cherry rajčat a olivy. Společně vše podusíme. Na závěr zjemníme šťávu lžící másla.

  5. Na talíři maso ozdobíme fenyklovými lístky. Jako přílohu jsme měli kuskus, velmi dobře by se hodila bramborová kaše nebo polenta.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 50 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Králičí hřbety s fenyklem a olivami

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Maruško máš to překrásné :yes::yes::-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    maris: Zítra na to mrknu pořádně a dám vědět;-)

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Všem moc děkuju za krásné komentáře a za body:-):-K, budu mít radost, když někdo vyzkouší. Díky !:-K:-K

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :yes: Maris to je nádhera :yes::-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Já myslela, že je to od aishy.. a to čaruje tentokrát Maruška... a kráásně:-*:-K:-):yes::yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Nádhera, recept i fotka :yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Jana Remkova: Jani, ale to není za kus, to by bylo opravdu hodně drahé, ale za kilo, takže jeden kus vyjde kolem deseti korun a to si myslím, že jde, když chce někdo zkusit, ochutnat, protože fenykl tu moc rozšířený není a určitě za ochutnání stojí.:-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    maris: u nás v Albertu je za stejnou cenu, ale mi se to levné nezdá:-O. Navíc, všechno tak šíleně podražilo:-O..Když se dívám na brambory za skoro 17 kč, otvírá se mi nůž v kapse.:-(( Za chvíli budou nové brambory, za kolik budou?:-O. Salátová okurka za 16 kč, všechno šlo příšerně nahoru:-((. No, ale fenykl vyzkouším.;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Anna Kocikova:poznáme fenikel obyčajný - semená (niečo ako rasca-kmín) sa používajú ako korenina (proti nadúvaniu - ako píšeš, varí sa pre mrňata, kašľu, na podporu mlieka u dojčiacich žien)
    a fenikel sladký, obľúbená zelenina napr. v Taliansku, kde sa konzumuje cibuľovitá časť.
    My na Slovensku máme fenIkel, nie fenYkel.
    A k receptu - je krásny, nemám čo dodať...

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Moc pěkný recept:-p+:yes:a lákavé již z fotky:-D

    Odpovědět

  • Porada Porada(neregistrovaná)

    Bez komentáře, chybějí mi slova.:-p:-p:yes::yes::-O

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Maruško to je nádhera:-K:-KS fenyklem také nemám v kuchyni žádné zkušenosti(až na čaj na prdíky pro mrňata:-D)a toto vypadá velice dobře:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    maris:Maruš, krásná fotka-jako vždycky a jídlo "al exclusive", jen já prosím bez oliv, my je nemusíme;-)Dávám ti 13.bod:yes:

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Luxusní :yes::-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Krása nebeská;-);-);-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: králičí hřbet bez kosti kuchyně lidlu recepty tahoňa kuchyně lidlu recepty králičí hřbet bez kosti recept králičí hřbety recepty králičí hřbet kuchyně v lidlu cz kuskus s králíkem recepty králičí hřbety králíčí hřbet - výborný recept králíčí hřbet recept albert králík na fenyklu králičí hřbet bez kosti recepty do ceho se pouziva fenykl kralici hrbety ceny kralíčí racepty levně kuchyně lidlu recepty králík recepty na králíčí maso s grilovaným fenyklem králičí maso s fenyklem

Zapomněl/a jsem heslo