

Králičí hřbety s fenyklem a olivami
Suroviny
- 500 g králičích hřbetů bez kosti
- 1-2 bulvy fenyklu
- 100 g černých oliv bez pecky
- 10 ks cherry rajčátek
- 120 ml bílého vína
- drůbeží vývar
- 2 lžíce másla
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej s jednou lžící másla a zprudka orestujeme králíčí hřbítky dozlatova.
Osolíme, opepříme, přilijeme víno a necháme ho vyvařit.
Podlijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a zvolna dusíme.
Bulvy fenyklu očistíme a pokrájíme na větší kousky. Přibližně deset minut před koncem přidáme připravený fenykl, půlky cherry rajčat a olivy. Společně vše podusíme. Na závěr zjemníme šťávu lžící másla.
Na talíři maso ozdobíme fenyklovými lístky. Jako přílohu jsme měli kuskus, velmi dobře by se hodila bramborová kaše nebo polenta.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Králičí hřbety s fenyklem a olivami
-
Maruško máš to překrásné
-
maris: Zítra na to mrknu pořádně a dám vědět
-
Všem moc děkuju za krásné komentáře a za body
, budu mít radost, když někdo vyzkouší. Díky !
-
Maris to je nádhera
-
Já myslela, že je to od aishy.. a to čaruje tentokrát Maruška... a kráásně
-
Nádhera, recept i fotka
-
Jana Remkova: Jani, ale to není za kus, to by bylo opravdu hodně drahé, ale za kilo, takže jeden kus vyjde kolem deseti korun a to si myslím, že jde, když chce někdo zkusit, ochutnat, protože fenykl tu moc rozšířený není a určitě za ochutnání stojí.
-
maris: u nás v Albertu je za stejnou cenu, ale mi se to levné nezdá
. Navíc, všechno tak šíleně podražilo
..Když se dívám na brambory za skoro 17 kč, otvírá se mi nůž v kapse.
Za chvíli budou nové brambory, za kolik budou?
. Salátová okurka za 16 kč, všechno šlo příšerně nahoru
. No, ale fenykl vyzkouším.
-
Anna Kocikova:poznáme fenikel obyčajný - semená (niečo ako rasca-kmín) sa používajú ako korenina (proti nadúvaniu - ako píšeš, varí sa pre mrňata, kašľu, na podporu mlieka u dojčiacich žien)
a fenikel sladký, obľúbená zelenina napr. v Taliansku, kde sa konzumuje cibuľovitá časť.
My na Slovensku máme fenIkel, nie fenYkel.
A k receptu - je krásny, nemám čo dodať... -
Moc pěkný recept
+
a lákavé již z fotky
-
Bez komentáře, chybějí mi slova.
-
Maruško to je nádhera
S fenyklem také nemám v kuchyni žádné zkušenosti(až na čaj na prdíky pro mrňata
)a toto vypadá velice dobře
-
maris:Maruš, krásná fotka-jako vždycky a jídlo "al exclusive", jen já prosím bez oliv, my je nemusíme
Dávám ti 13.bod
-
Luxusní
-
Krása nebeská