Provensálské roštěnky

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Hovězí maso 25 názorů

Suroviny

2 plátky z hovězí roštěné nebo samozřejmě možno i ze svíčkové
2 větší stroužky česneku
cca 15 černých oliv bez pecky
2 nasekané ančovičky
čerstvý tymián
čerstvý rozmarýn
100 ml bujónu nebo vývaru
100 ml bílého suchého vína
1 PL studeného másla
sůl
pepř
olej
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnky si osolíme a opepříme. Rozmačkaný česnek smícháme s najemno nasekanými bylinkami a směsí potřeme maso.

  2. Na rozpálené pánvi s olejem opečeme roštěnky zprudka do hněda, z každé strany asi 1 minutu, pak teplotu snížíme a opékáme ještě z každé strany 2-4 minuty. Pozor, aby se nám nepřipálil česnek.

  3. Maso vyndáme a zabalíme do alobalu.

  4. Do pánve přidáme posekané ančovičky, vlijeme bílé víno a vývar, zredukujeme, přisypeme posekané olivy, můžeme ještě přidat bylinky a zjemníme studeným máslem. Dochutíme.

Poznámka

Zdroj receptu Velká škola vaření - úspěch vždy zaručen

Podávala jsem se Sicilskými brambory http://www.toprecepty.cz/recept/26517-sicilske-bra...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 31 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Provensálské roštěnky

  • kudlova3 kudlova3

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Hezky vypadající a chuťově určitě príma mňamka:-K+:-p:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Díky všem za vyjádření sých názorů i zkušeností.:-K;-)

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    drahulin:Drahuško děkuju:-K;-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    ;-)Eliza:

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Už mě přijde,že se pořád opakuji.;-)Krásný a na pohled velmi jedlý recept.:yes::yes:Co dodat:-?:-?no prostě bod,nooo.:yes::yes::-D

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Eliza:Mně se teda po minutě prudkého opékání ten česnek nespálil, pak se teplota sníží a dopéká se ne až tak zprudka. Dodržela jsem postup a byla jsem spokojená. Máš tam recept z knížky;-).

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    1974andrea: Samozřejmě nevidím skrz maso, ale trošku vím, jak se suroviny chovají na pánvi nebo při jiné tepelné úpravě. A taky vím, co se stane s čerstvým česnekem na mase po několika minutách prudkého opékání. Prostě zhořkne, s tím nic nenaděláme. Vycházím jen z vlastní zkušenosti, nikdo z nás se nenaučil vařit bez ponaučení a chybování...

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Eliza:Eli, nevím, jestli máš tak dobré oko, že vidíš i skrz maso, ale růžové opravdu bylo, nemám ráda podrážky;-), příště holt rozříznu.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Tak jsem přiletěla domů a koukám na tu debatu tady. Zapomněla jsem uvést zdroj receptu, to se omlouvám, jdu to hned napravit a ještě vám ofotím i stránku, abyste postupu věřili, já ho pouze dodržela a ještě jsem přidala navíc rozmarýn;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    chocolate: no vida - taky řešení;-):-)):yes:

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    maris:Eliza:A já to řeším česnekovým olejem:-8, na rovinu přiznávám, že česnek bych prudce nerestovala a sušený má pro mě pachuť.
    Oloupu hlavičku česneku, pomáčknu naplocho nožem, dám louhovat do olivového oleje (v pokojové teplotě) a používám.

    Odpovědět

  • maris maris

    Eliza: Eli, s tím česnekem máš pravdu, ten se spálí velice snadno, taky Andrea na to upozorňuje.:-) Já osobně bych ho nedala na maso, ale zároveň s vínem a vývarem do výpeku.;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Škoda, že nevidíme maso na řezu, tam by mělo být růžové a šťavnaté. Třeba bylo. Ale s tím česnekem bych fakt počkala, ale nejspíš nejsem tak zkušená a prostě si netroufám...
    Já dělám minutkové hovězí na maximálně rozpálené suché litinové pánvi, olej přicáknu až než vložím maso a ten drcený česnek by se mi při mé technologii asi spálil.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: minutková roštěná roštěnky v alobalu recepty hovězí maso roštěná recepty roštěnky na ančovičkách hovězí né růžové ale tmavé minutková roštěnka hovězí vyzrálá roštěná recept roštěnky hovězí roštěná minute roštěnec recepty vyzrálá hovězí roštěná recept uprava rosčenky roštěnky naplocho ůprava hovězí roštěnky roštěná na česneku hovězí roštěnec recept provensalske recepty provensálské figurky vyzrálá hovězí roštěná minutková roštěná a česneku

Zapomněl/a jsem heslo