Koleno vepřové, vařené a pečené
Recept ještě nebyl hodnocenVepřové koleno, uvařené a dopečené v pikantní marinádě, je velká dobrota. Křupavá kůžička a šťavnaté maso jsou neodolatelné. Pozvěte pár kamarádů, dejte vychladit pivo,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 42 kJ / 10 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,30 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 2,50 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Vepřové koleno, uvařené a dopečené v pikantní marinádě, je velká dobrota. Křupavá kůžička a šťavnaté maso jsou neodolatelné. Pozvěte pár kamarádů, dejte vychladit pivo,…
Jednoduše a chutně připravená křupavá kuřecí křidélka podobná těm z proslavených restaurací. Upečená křupavá křidélka můžete podávat hned s dresinky nebo je můžete ještě…
Sezóna cuket je v plném proudu a pokud jich máte doma přebytek, zkuste z nich připravit zajímavě okořeněnou vepřovou plec s lehce pikantní omáčkou a cuketou. Pokud jako…
Milujete utopence, ale nechce se vám čekat několik dní než se uleží? Zkuste si připravit podstatně rychlejší variantu podle našeho receptu. Dopoledne nachystáte a večer…
Předem naložené maso má správný šmrnc. Marináda není jen záležitostí letního grilování, ale dá se využít po celý rok. Osvědčený recept na pivní marinádu, která se…
Tato pečená kuřecí křídla se marinují jen krátce, ale i tak stihnou přejmout veškeré chutě. Marináda na nich při pečení lehce zkaramelizuje, voní po zázvoru a chutná…
Tato pečená kuřecí křídla se marinují jen krátce, ale i tak stihnou přejmout veškeré chutě. Marináda na nich při pečení lehce zkaramelizuje, voní po zázvoru a chutná…
Šneky z listového těsta se dají připravit na mnoho způsobů, naslano i nasladko. Zkuste je tentokrát podle tohoto receptu, se šunkou a sýrem. Přijdou k chuti jako…
Nejprve namočíme černé houby do hrnku teplé vody, necháme nabobtnat a změknout. Očistíme a nakrájíme zeleninu na větší kousky. Maso nakrájíme přes vlákno na plátky a…
Cuketová směs je vynikající domácí pokrm, který spojuje chuť čerstvé cukety s aromatickými bylinkami a kořením. Je ideální jako rychlá večeře nebo chuťovka, kterou…
Pro podzimní dekoraci je škoda použít dýni hokaido, kterou můžete v kuchyni zužitkovat úplně celou, včetně slupky. Můžete si z ní uvařit tuto vynikající polévku.…
Oblíbený tatarák můžete připravit i ve verzi vhodné pro vegetariány. Zeleninový tatarák, kde hraje prim lilek, je příjemně ochucený kapary, worcestrovou a chilli omáčkou…
Pokud patříte mezi milovníky pikantních pokrmů, pak musíte vyzkoušet směs z leča a vepřového masa, na křupavé očesnekované topince. Tato minutka se skvěle hodí třeba k…
Jaký plnohodnotný pokrm připravíme za 15 minut? Co takhle třeba plněnou tortillu? Kousky kuřecího masa orestujeme spolu se zeleninou a pak ji zabalíme do opečené…
Na masovém mlýnku umeleme oloupaný salám, přidáme pomazánkové máslo, brusinkovou omáčku a ponorným mixérem rozmixujeme.Přidáme drobně nakrájenou cibuli, pepř a…
Kuřecí maso patří mezi nejoblíbenější druhy masa ke grilování. Ze šťavnatých stehenních řízků můžeme připravit snadné špízy. Kousky masa nakořeníme a potřené směsí z…
Příprava sous - vide není tak složitá, jak se zdá. Pokud máte rádi šťavnaté maso plné chuti, zkuste touto metodou třeba vepřový bůček. Měkké maso, opečené na barvu s…
Dobře ochucená žebra patří k nejoblíbenějším připravovaným dobrotám v grilovací sezoně. Jejich příprava se sice prodlouží potřebnou dobou odležení, ale výsledek je…
Vyhlášená minutka českých hospod, kterou nelibě proslavil Zdeněk Pohlreich, to je katův šleh. Přitom se jedná o velmi chutné jídlo, pokud se připraví z poctivých surovin…
Kouzlo vietnamské kuchyně stkví v dokonalém vychucení a rafinované kombinaci komponentů. Sytá polévka plná lahodné čerstvé zeleniny, masa a mnoho hodin taženého vývaru…
Ve velké pánvi na rozehřátém oleji prudce a z obou stran opečeme filety. Vyjmeme je na talíř, kde je mírně osolíme.Do stejné pánve dáme polovinu másla, necháme rozehřát…
Brusinky smícháme s chilli omáčkou, sójovou omáčkou a jedním utřeným stroužkem česneku.Hermelíny rozpůlíme a vnitřky potřeme vzniklou směsí. Přiklopíme zpět a ostrým…
Slunečné dny jsou dávno pryč, a proto přirozeně toužíme po vydatnějších jídlech. Bramborové placičky s kuřecí masovou směsí jsou vděčné jídlo, které zasytí a nedá moc…
Pokud jako masový základ na tatarák použijeme špekáčky, získáme originální recept bez syrového masa a vajíčka. K dochucení nám pak poslouží kromě hořčice a kečupu také…