Hovězí nudličky po sečuánsku podle čínského kuchaře

Hovězí maso Doba přípravy: 20 minut 0 názorů

Hovězí maso Doba přípravy: 20 minut 0 názorů

Suroviny 2-3 porce

250 g hovězího masa (zadní)
50 g červené papriky
1 cibule
50 g mrkve
2 lžíce bambusových výhonků
2 černé houby (Jidášovo ucho)
8 malých nebo 4 větší žampiony
3 listy čínského zelí
chilli omáčka dle chuti
3 lžíce sójové omáčky
1 lžíce rýžového vína
1 lžička rýžového octa
1 lžička cukru nebo sladké sójové omáčky
sůl
voda dle potřeby
2 lžičky kukuřičného škrobu

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve namočíme černé houby do hrnku teplé vody, necháme nabobtnat a změknout. Očistíme a nakrájíme zeleninu na větší kousky. Maso nakrájíme přes vlákno na plátky a poté na tenké nudličky.
    Do malé skleničky dáme 2 lžíce vody, 2 lžičky škrobu a rozmícháme.

  2. Do rozpálené Wok pánve dáme vyšší vrstvu oleje a když se u dna dělají bublinky prudce orestujeme nudličky hovězího masa (mají plavat). Několikrát promícháme a přidáme po částech připravenou zeleninu. Opět 2-3 krát promícháme, restujeme cca 3-4 minuty, zelenina musí být na skus, pak olej scedíme do pomocné nádoby.

  3. Maso se zeleninou vrátíme do pánve, přidáme prolisovaný nebo utřený česnek, rýžové víno, sójovou omáčku a malou naběračku vody, můžeme vše smíchat předem v hrnečku. Dále přidáme cukr, sůl, chilli dle chuti, můžeme přidat i sójovou omáčku a zahustíme rozmíchaným škrobem. Pokud dáme 1 lžíci sladké sójové omáčky, nemusíme dávat cukr. Odstavíme a ihned podáváme s rýží nebo nudlemi, můžeme posypat smaženou cibulkou.

Komentáře k receptu Hovězí nudličky po sečuánsku podle čínského kuchaře

K receptu nejsou žádné komentáře.