

Hovězí nudličky po sečuánsku podle čínského kuchaře
Suroviny 2-3 porce
- 250 g hovězího masa (zadní)
- 50 g červené papriky
- 1 cibule
- 50 g mrkve
- 2 lžíce bambusových výhonků
- 2 černé houby (Jidášovo ucho)
- 8 malých nebo 4 větší žampiony
- 3 listy čínského zelí
- chilli omáčka dle chuti
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rýžového vína
- 1 lžička rýžového octa
- 1 lžička cukru nebo sladké sójové omáčky
- sůl
- voda dle potřeby
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
Postup přípravy receptu
Nejprve namočíme černé houby do hrnku teplé vody, necháme nabobtnat a změknout. Očistíme a nakrájíme zeleninu na větší kousky. Maso nakrájíme přes vlákno na plátky a poté na tenké nudličky.
Do malé skleničky dáme 2 lžíce vody, 2 lžičky škrobu a rozmícháme.Do rozpálené Wok pánve dáme vyšší vrstvu oleje a když se u dna dělají bublinky prudce orestujeme nudličky hovězího masa (mají plavat). Několikrát promícháme a přidáme po částech připravenou zeleninu. Opět 2-3 krát promícháme, restujeme cca 3-4 minuty, zelenina musí být na skus, pak olej scedíme do pomocné nádoby.
Maso se zeleninou vrátíme do pánve, přidáme prolisovaný nebo utřený česnek, rýžové víno, sójovou omáčku a malou naběračku vody, můžeme vše smíchat předem v hrnečku. Dále přidáme cukr, sůl, chilli dle chuti, můžeme přidat i sójovou omáčku a zahustíme rozmíchaným škrobem. Pokud dáme 1 lžíci sladké sójové omáčky, nemusíme dávat cukr. Odstavíme a ihned podáváme s rýží nebo nudlemi, můžeme posypat smaženou cibulkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí nudličky po sečuánsku podle čínského kuchaře
K receptu nejsou žádné komentáře.