Koleno vepřové, vařené a pečené

isindy Kuchařka:

Doba přípravy: 3 hod. PT3H00M Vepřové maso 46 názorů

536

Suroviny

1 vepřové koleno
3 l vody
10 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
1 plná lžíce soli
5 bobkových listů
5 stroužků česneku
2 celé cibule
marináda:
2 lžíce kuřecí chilli omáčky sladké
1 lžička mletého zázvoru
1/2 lžičky pepře
1 lžíce sojové omáčky
5 česneků + 2 cibule na pečení
Recept si zatím oblíbilo 36 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Koleno omyjeme a dáme spolu s kořením do vroucí vody. Vaříme pomalu cca 1 hodinu, poté necháme v teplém vývaru přikryté vychladnout.

  2. Vychladlé kolena nakrojíme na několika místech až ke kosti, potřeme marinádou, podlijeme vývarem z kolena, přidáme 5 česneků a 4 poloviny cibule a přikryté pečeme cca 1,5 hodiny za častého podlévání na 200°C. Poté odkryjeme a dopečeme dokřupava.

Poznámka

Většina kolen se zde nejprve marinuje a pak v láku svaří, já mám od kamaráda postup opačný - nechat odležet v nálevu až uvařené. Nevím, co je lepší, ale přidávám k vyzkoušení ostatním :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 720 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Koleno vepřové, vařené a pečené

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    jiří: Kľudne ostante kde chcete, ale váš vulgárny komentár som zmazala. Na topkách nikomu nenadávame.

    Odpovědět

  • jiří jiří(neregistrovaný)

    Hodina zde dá jednomu více nežli hotelovka, fakt, vařit podle receptů zde to raději zůstanu u jednoduché a chtné kuchyně moji babičky a mámy

    Odpovědět

  • jiří jiří(neregistrovaný)

    fofoja: Ani já ne, ale nejspíše nás jedinců se selským rozumem je více.

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    fofoja: netuším, proč měla před 7 lety v názvu "Sweet Chili Sauce For Chicken", asi vzhledem k oblíbené úpravě kuřete s touto omáčkou, ale je to dnes běžná chili sladkokyselá, nevím, proč by musela být používaná pouze na kuře... v době, když jsem recept vkládala, ještě nebyla mezi lidmi tak známá a anglický název byl pro řadu lidí zde nesrozumitelný.

    Odpovědět

  • fofoja fofoja(neregistrovaná)

    Nechápem načo na bravčové koleno kuracia omáčka 8-(

    Odpovědět

  • Mirka Mirka(neregistrovaná)

    Vyzkoušeli jsme a pochutnali jsme si. Díky za recept.

    Odpovědět

  • Vladislav Velecký Vladislav Velecký(neregistrovaný)

    MŇAMKA - matně si vzpomínám, že něco podobného na vojně prováděl s masem kuchař který vařil důstojníkům na vézetce - a jak litovali, když odešel do civilu :-)

    Odpovědět

  • Ladislav Hartych Ladislav Hartych(neregistrovaný)

    Už se mi zbíhají sliny. Brzy vyrobím dle tohoto návodu :-p

    Odpovědět

  • kwak0006 kwak0006(neregistrovaný)

    rok se s rokem sešel a já jdu zase pro kolínko ;-)
    Bylo to úžasný,stejnou marinádu dělám ka kuřecí křídla+ hodně šťávy z limety a trochu medu . <3

    Odpovědět

  • kwak0006 kwak0006

    Zdravím.
    Naložit uvařit nechat do druhého dne, poté vyjmout a postupovat dále ;-)
    můj řezník mi koleno pěklně vykostí,vše je pak rychlejší a chutě se do masa lépe dostanou,kost samozřejmě vařím i peču společně :yes:
    EDIT:
    dávám chilli omáčku se zrníčky-takovou tu průhlednou ...kuřecí na vepřové mi přišlo jako rouhání ;-)

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    kriska:dnes v obchodech běžně k mání - Sweet Chilli Sauce, dejte si do vyhledávače ;-)

    Odpovědět

  • kriska kriska(neregistrovaná)

    Pěkný večer, velice mě zaujal tento recept a ráda bych ho zkusila. Jen nevím co je kuřecí chilli omáčka - dá se něčím nahradit?
    Děkuji, K.

    Odpovědět

  • David David(neregistrovaný)

    Honza:Protože to tak asi autorovi chutná , kdyby mu to s ní nechutnalo tak ji tam nedává :-)

    Odpovědět

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    sójová omáčka do marinády :-O proboha proč? :(

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Daniela: na hodinové vaření není třeba papinák, to by se vám už pak úplně rozpadalo :-) tady se předvaří v normálním hrnci, není zcela měkké a maso ještě nejde od kosti....toho docílíme až dalším 1,5h. dlouhým pečením :-)

    klidně se ptejte, žádný učený z nebe nespadl...;-)

    Odpovědět

1 2 3 4

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo