Koleno vepřové, vařené a pečené

isindy Kuchařka:

Doba přípravy: 3 hod. Vepřové maso 37 názorů

530
Recept si zatím oblíbilo 30 kuchařů

Suroviny

1 vepřové koleno
3 l vody
10 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
1 plná lžíce soli
5 bobkových listů
5 stroužků česneku
2 celé cibule
Marináda:
2 lžíce kuřecí chilli omáčky sladké
1 lžička mletého zázvoru
1/2 lžičky pepře
1 lžíce sojové omáčky
5 česneků + 2 cibule na pečení
Recept si zatím oblíbilo 30 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Koleno omyjeme a dáme spolu s kořením do vroucí vody. Vaříme pomalu cca 1 hodinu, poté necháme v teplém vývaru přikryté vychladnout.

  2. Vychladlé kolena nakrojíme na několika místech až ke kosti, potřeme marinádou, podlijeme vývarem z kolena, přidáme 5 česneků a 4 poloviny cibule a přikryté pečeme cca 1,5 hodiny za častého podlévání na 200°C. Poté odkryjeme a dopečeme dokřupava.

Poznámka

Většina kolen se zde nejprve marinuje a pak v láku svaří, já mám od kamaráda postup opačný - nechat odležet v nálevu až uvařené. Nevím, co je lepší, ale přidávám k vyzkoušení ostatním :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 20 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Koleno vepřové, vařené a pečené

  • kwak0006 kwak0006

    Zdravím.
    Naložit uvařit nechat do druhého dne, poté vyjmout a postupovat dále ;-)
    můj řezník mi koleno pěklně vykostí,vše je pak rychlejší a chutě se do masa lépe dostanou,kost samozřejmě vařím i peču společně :yes:
    EDIT:
    dávám chilli omáčku se zrníčky-takovou tu průhlednou ...kuřecí na vepřové mi přišlo jako rouhání ;-)

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    kriska:dnes v obchodech běžně k mání - Sweet Chilli Sauce, dejte si do vyhledávače ;-)

    Odpovědět

  • kriska kriska(neregistrovaná)

    Pěkný večer, velice mě zaujal tento recept a ráda bych ho zkusila. Jen nevím co je kuřecí chilli omáčka - dá se něčím nahradit?
    Děkuji, K.

    Odpovědět

  • David David(neregistrovaný)

    Honza:Protože to tak asi autorovi chutná , kdyby mu to s ní nechutnalo tak ji tam nedává :-)

    Odpovědět

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    sójová omáčka do marinády :-O proboha proč? :(

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    Daniela: na hodinové vaření není třeba papinák, to by se vám už pak úplně rozpadalo :-) tady se předvaří v normálním hrnci, není zcela měkké a maso ještě nejde od kosti....toho docílíme až dalším 1,5h. dlouhým pečením :-)

    klidně se ptejte, žádný učený z nebe nespadl...;-)

    Odpovědět

  • Daniela Daniela(neregistrovaná)

    Prosím prosím,měla bych dotaz. Vaříte koleno hodinu v papinově hrnci nebo v normálním? Jsem začátečník, tak než něco pokazit, raději se zeptat, že.... :-S

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    isindy::-D:-D;-)moc veliká dobrota:-p:-p.. pozdravuje tě, i s umaštěnou huběnkou, pan choť;-):-D:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    rebeka: bylo mi ctí a národním svátkem, ukojit tvé vybíravé chuťové buňky :-);-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    zaokrouhluju krásným 20. boďanem, mlaskám si.. mňáám:-p:-p:-p
    a mám to jako dělenou.. bez.. jenom masko.. bože, to je slast:-8:-p:-D:-D:-D:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    fix aleluja:-D:-D právě je v troubě.. a voní přenáramně:-p:-p;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Bendik Bendik(neregistrovaný)

    Stejně dělám vepřová žebírka. Uvařím s kořením, nechám ve vývaru vychladnout, potřu marinádou, nechám odležet a ugriluji. Je to lepší nežli rovnou grilovat za syrova, jen marinovaná žebra.

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    Eli, pěkná práce, opravdu...:-K je to časově náročnější, ale výsledek za to čekání stojí, že? ;-):-p Panu manželovi i tobě díky za pochvalu, bod i krásné fotky :-K

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Velmi lákavé v tuto hodinu :-p:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Ivanko, musím udělit velký bod a pochvalu tomuto receptu, dnes dokončenému...:yes: Včera večer jsem dala vařit koleno a po hodině ho nechala vychladnout, nakonec celou noc ve vývaru (měla jsem ho vykostěné, ale kost vařila také). Potom pár hodin marinovala (včetně kuřecích paliček pro dceru a neteř, kterou jsem měla na stravu) a ještě déle pekla... Měla jsem trochu obavy z toho, že proces tepelné úpravy bude přerušený, ale zbytečně. Je to dokonalý recept (oceněný i manželem, a ten se v kolínkách vyzná...;-) ) Děkuju za něj, posílám obrázky a samozřejmě ten zmíněný zasloužený bod.:yes:

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo