Koleno vepřové, vařené a pečené

isindy Kuchařka:

Doba přípravy: 3 hod. PT3H00M Vepřové maso 46 názorů

537

Suroviny

1 vepřové koleno
3 l vody
10 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
1 plná lžíce soli
5 bobkových listů
5 stroužků česneku
2 celé cibule
marináda:
2 lžíce kuřecí chilli omáčky sladké
1 lžička mletého zázvoru
1/2 lžičky pepře
1 lžíce sojové omáčky
5 česneků + 2 cibule na pečení
Recept si zatím oblíbilo 37 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Koleno omyjeme a dáme spolu s kořením do vroucí vody. Vaříme pomalu cca 1 hodinu, poté necháme v teplém vývaru přikryté vychladnout.

  2. Vychladlé kolena nakrojíme na několika místech až ke kosti, potřeme marinádou, podlijeme vývarem z kolena, přidáme 5 česneků a 4 poloviny cibule a přikryté pečeme cca 1,5 hodiny za častého podlévání na 200°C. Poté odkryjeme a dopečeme dokřupava.

Poznámka

Většina kolen se zde nejprve marinuje a pak v láku svaří, já mám od kamaráda postup opačný - nechat odležet v nálevu až uvařené. Nevím, co je lepší, ale přidávám k vyzkoušení ostatním :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 759 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Koleno vepřové, vařené a pečené

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    jiří: Kľudne ostante kde chcete, ale váš vulgárny komentár som zmazala. Na topkách nikomu nenadávame.

    Odpovědět

  • jiří jiří(neregistrovaný)

    Hodina zde dá jednomu více nežli hotelovka, fakt, vařit podle receptů zde to raději zůstanu u jednoduché a chtné kuchyně moji babičky a mámy

    Odpovědět

  • jiří jiří(neregistrovaný)

    fofoja: Ani já ne, ale nejspíše nás jedinců se selským rozumem je více.

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    fofoja: netuším, proč měla před 7 lety v názvu "Sweet Chili Sauce For Chicken", asi vzhledem k oblíbené úpravě kuřete s touto omáčkou, ale je to dnes běžná chili sladkokyselá, nevím, proč by musela být používaná pouze na kuře... v době, když jsem recept vkládala, ještě nebyla mezi lidmi tak známá a anglický název byl pro řadu lidí zde nesrozumitelný.

    Odpovědět

  • fofoja fofoja(neregistrovaná)

    Nechápem načo na bravčové koleno kuracia omáčka 8-(

    Odpovědět

  • Mirka Mirka(neregistrovaná)

    Vyzkoušeli jsme a pochutnali jsme si. Díky za recept.

    Odpovědět

  • Vladislav Velecký Vladislav Velecký(neregistrovaný)

    MŇAMKA - matně si vzpomínám, že něco podobného na vojně prováděl s masem kuchař který vařil důstojníkům na vézetce - a jak litovali, když odešel do civilu :-)

    Odpovědět

  • Ladislav Hartych Ladislav Hartych(neregistrovaný)

    Už se mi zbíhají sliny. Brzy vyrobím dle tohoto návodu :-p

    Odpovědět

  • kwak0006 kwak0006(neregistrovaný)

    rok se s rokem sešel a já jdu zase pro kolínko ;-)
    Bylo to úžasný,stejnou marinádu dělám ka kuřecí křídla+ hodně šťávy z limety a trochu medu . <3

    Odpovědět

  • kwak0006 kwak0006

    Zdravím.
    Naložit uvařit nechat do druhého dne, poté vyjmout a postupovat dále ;-)
    můj řezník mi koleno pěklně vykostí,vše je pak rychlejší a chutě se do masa lépe dostanou,kost samozřejmě vařím i peču společně :yes:
    EDIT:
    dávám chilli omáčku se zrníčky-takovou tu průhlednou ...kuřecí na vepřové mi přišlo jako rouhání ;-)

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    kriska:dnes v obchodech běžně k mání - Sweet Chilli Sauce, dejte si do vyhledávače ;-)

    Odpovědět

  • kriska kriska(neregistrovaná)

    Pěkný večer, velice mě zaujal tento recept a ráda bych ho zkusila. Jen nevím co je kuřecí chilli omáčka - dá se něčím nahradit?
    Děkuji, K.

    Odpovědět

  • David David(neregistrovaný)

    Honza:Protože to tak asi autorovi chutná , kdyby mu to s ní nechutnalo tak ji tam nedává :-)

    Odpovědět

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    sójová omáčka do marinády :-O proboha proč? :(

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Daniela: na hodinové vaření není třeba papinák, to by se vám už pak úplně rozpadalo :-) tady se předvaří v normálním hrnci, není zcela měkké a maso ještě nejde od kosti....toho docílíme až dalším 1,5h. dlouhým pečením :-)

    klidně se ptejte, žádný učený z nebe nespadl...;-)

    Odpovědět

1 2 3 4

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: pečené koleno vepřové koleno recepty vepřové koleno vařené koleno recept na vynikající pečená kolena vařené koleno recept vepřové koleno pomalu pečené příprava vepřového kolena na pečení veprove koleno recept koleno recept pečené koleno recept pečené vepřové koleno marináda na vepřové koleno recepty veprove koleno pomalu pecene veprove koleno marináda na pečené koleno pomalu pečené koleno recept na vepřové koleno pečené vepřové maso vepřové koleno pečené

Zapomněl/a jsem heslo